ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
INTIME NEWS
Να διερευνηθούν τα περιστατικά ζητά η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής για διευθυντή σχολείου

Για «αδιανόητη συμπεριφορά» διευθυντή σχολείου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής.

Η ΕΛΜΕ καταδικάζει σε ανακοίνωσή της τις προσβολές, την εξύβριση και τις απειλές σε βάρος εκπαιδευτικών από τον διευθυντή του γυμνασίου Σημάντρων, όπως και τα σεξιστικά σχόλια, τις ρατσιστικές διακρίσεις και τις κακοποιητικές εκδηλώσεις έναντι μαθητών/τριων.

Στη συνέχεια, καλεί τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Χαλκιδικής «να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να διερευνηθούν τα περιστατικά, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επικρατήσει δημοκρατικό κλίμα, μακριά από αυταρχισμό που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας».

Τέλος, επισημαίνει ότι «τα φαινόμενα αυταρχισμού από προϊσταμένους θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταθούν στο προσεχές μέλλον, καθώς εκτρέφονται από τον αντιευκπαιδευτικό θεσμό της αξιολόγησης που εξ ορισμού αποτελεί μηχανισμό συμμόρφωσης και ελέγχου των εκπαιδευτικών».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χαλκιδικής

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αδιανόητη συμπεριφορά του διευθυντή του γυμνασίου Σημάντρων που έχει κατ' επανάληψιν εκδηλώσει με πρωτοφανή τρόπο εναντίον εκπαιδευτικών και  μαθητών. Προσβολές, εξύβριση και απειλές σε εκπαιδευτικούς, σεξιστικά σχόλια, ρατσιστικές διακρίσεις και κακοποιητικές εκδηλώσεις έναντι μαθητών/τριων, δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά στη σχολική κοινότητα.

Απαιτούμε από την Διεύθυνση Β/βάθμιας  Χαλκιδικής  να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να διερευνηθούν τα περιστατικά, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επικρατήσει δημοκρατικό κλίμα, μακριά από αυταρχισμό που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών και των μαθητών μας.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι οι κρίσεις των διευθυντών και η υποτιθέμενη επιλογή τους με βάση το δημοκρατικό ήθος, την παιδαγωγική επάρκεια και τα τυπικά προσόντα αποτελούν το άλλοθι για την ανάδειξη στελεχών που θα εφαρμόσουν  τις αντιδραστικές πολιτικές του ΥΠΑΙΘ.

Επισημαίνουμε στους συναδέλφους /ισσες ότι τα φαινόμενα αυταρχισμού από προϊσταμένους θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταχθούν στο προσεχές μέλλον, καθώς εκτρέφονται από τον αντιευκπαιδευτικό θεσμό της αξιολόγησης που εξ ορισμού αποτελεί μηχανισμό συμμόρφωσης και ελέγχου των εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συναδέλφους να δείχνουν μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές που τους απαξιώνουν και να εναντιωθούν γενικότερα σε πολιτικές που συνθλίβουν την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα