sxoleio
«Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από την διαφθορά , από το σύστημα που την γεννά , από τους κακοποιητές και όσους προσπαθούν να τους συγκαλύψουν!»

Με ανακοίνωσή της η Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αναφέρεται σε όσα έχουν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες στη Νίσυρο, όπου ανήλικοι μαθητές κατήγγειλαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν τη στήριξή τους στους μαθητές, τις μαθήτριες και τις οικογένειές τους που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν για αυτά τα περιστατικά.

Σοκ προκαλεί η αναφορά της ανακοίνωσης, καθώς «ταυτόχρονα, όμως, καταγγέλλουμε τους χειρισμούς των αρχών και τη στάση τους απέναντι στον πρώτο καταγγέλλοντα γονέα ο οποίος από θύμα  αντιμετωπίστηκε ως θύτης! Ο οποίος, επιστρέφοντας στη Νίσυρο από την Κω, όπου είχε πάει για να καταγγείλει στις αρχές  το περιστατικό ασέλγειας εις βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!».

Η ανακοίνωση

«Με θλίψη και οργή παρακολουθούμε όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο νησί της Νισύρου με θύματα ανήλικους μαθητές που όπως καταγγέλλουν οι γονείς τους φέρεται να παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά. Νιώθουμε καθήκον μας ως εκπαιδευτικοί να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες και στο πλάι τόσο των μαθητών/ριών μας όσο και των οικογενειών τους που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τα περιστατικά αυτά. Απαιτούμε την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, όμως, καταγγέλλουμε τους χειρισμούς των αρχών και τη στάση τους απέναντι στον πρώτο καταγγέλλοντα γονέα ο οποίος από θύμα  αντιμετωπίστηκε ως θύτης! Ο οποίος, επιστρέφοντας στη Νίσυρο από την Κω, όπου είχε πάει για να καταγγείλει στις αρχές  το περιστατικό ασέλγειας εις βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Η Β' ΕΛΜΕ Δωδ/σου χαιρετίζει κάτοικους και φορείς της Νισύρου που κινητοποιήθηκαν άμεσα, κατήγγειλαν την αδικία, έχτισαν τείχος αλληλεγγύης στον πατέρα και όλη την οικογένεια και επέβαλαν την απελευθέρωσή του. Απαιτούμε να συντομευθούν οι χρονοβόρες  διαδικασίες ώστε άμεσα ο συγκεκριμένος γονέας να αποκτήσει τα απαραίτητα έγγραφα . Να σταματήσουν οι απειλές για απέλασή του.

Με αφορμή αυτά τα περιστατικά αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά, που αφήνουν την κοινωνία χωρίς κοινωνικές υποστηρικτικές υπηρεσίες αλλά και τα σχολεία αθωράκιστα. Χωρίς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς που αν υπήρχαν, τέτοια περιστατικά θα προλαμβάνονταν ή θα αντιμετωπίζονταν πιο άμεσα και αποτελεσματικά.  Αυτή την στελέχωση των σχολείων , η ΕΛΜΕ και το εκπαιδευτικό κίνημα βάζουν σε πρώτη προτεραιότητα στις διεκδικήσεις τους.

Στηρίζουμε το λαό της Νισύρου που γίνεται  ο ίδιος ασπίδα προστασίας για κάθε άνθρωπο, για κάθε παιδί. Που έδειξε  ετοιμότητα παρέμβασης υπέρ των παιδιών και των οικογένειών τους. Απαιτούμε να είναι παραδειγματικές οι τιμωρίες των εμπλεκομένων σε κακοποιήσεις ανηλίκων.

Τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι συλλόγοι γονέων και κηδεμόνων και οι συλλογικότητες των νησιών μας είμαστε σε εγρήγορση. Γινόμαστε ΕΜΕΙΣ η ασπίδα προστασίας για ΟΛΑ τα παιδιά!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαλα
Συναγερμός για βρεφικές τροφές HiPP: Ανάκληση προϊόντων στην Ευρώπη – Τι λέει η εταιρεία για την Ελλάδα
Ίχνη ποντικοφάρμακου σε παρτίδες του εξωτερικού προκαλούν ανησυχία – Δεν επηρεάζονται τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά
Συναγερμός για βρεφικές τροφές HiPP: Ανάκληση προϊόντων στην Ευρώπη – Τι λέει η εταιρεία για την Ελλάδα
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πραγματικές εφαρμογές στην ψηφιακή χωρικά καθορισμένη γεωργία
Ανοικτή επιστημονική εκδήλωση: Από δεδομένα drone και δορυφόρων σε αναλύσεις και χαρτογραφήσεις με GIS για λήψη αποφάσεων στη Γεωργία
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Πραγματικές εφαρμογές στην ψηφιακή χωρικά καθορισμένη γεωργία
ΥΠΑΙΘΑ
Επιλογή Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας: Συγκροτήθηκαν τα 4 Περιφερειακά Συμβούλια
Τα συμβούλια απαρτίζονται από συμβούλους ΑΣΕΠ, μέλη ΔΕΠ, εκπροσώπους του ΕΚΔΔΑ και υπάλληλους του υπουργείου Παιδείας
Επιλογή Διευθυντών Α/θμιας και Β/θμιας: Συγκροτήθηκαν τα 4 Περιφερειακά Συμβούλια
παστα
Συναγερμός για επικίνδυνες ουσίες σε ζυμαρικά: Ανάκληση προϊόντος που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα
Ευρωπαϊκή προειδοποίηση για στιγμιαία νουντλς με πιθανώς καρκινογόνες ουσίες – Τι πρέπει να ελέγξουν άμεσα οι καταναλωτές
Συναγερμός για επικίνδυνες ουσίες σε ζυμαρικά: Ανάκληση προϊόντος που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα