δικαστήριο
Τι προκάλεσε τον εκνευρισμό των δικαστών

Αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημελειοδικείο Αλεξανδρούπολης για τις 19 Απριλίου η δίκη του καθηγητή που κατηγορείται για παρενόχληση μαθήτριας.

Θυμίζεται ότι μετά από καταγγελία που έκανε το ανήλικο θύμα, ο καθηγητής βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή της μαθήτριας, καθώς και διατάραξη λειτουργίας του σχολείου.

Η αναβολή της δίκης

Το δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του 46χρονου καθηγητή λόγω απουσίας της 17χρονης μαθήτριας. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 19 Απριλίου προκειμένου να παραστεί σε αυτό και η ανήλικη, η οποία σήμερα απουσίαζε προσκομίζοντας δια του συνηγόρου της ιατρική βεβαίωση ότι είναι άρρωστη.

Η πλευρά της μαθήτριας, με τον πατέρα και τη μητέρα της που ήταν παρόντες, ζήτησε να υποβληθεί ο καθηγητής σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι λόγω της ιδιάζουσας περίπτωσης και της παρουσίας της ανήλικης μαθήτριας η δίκη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Εκνεύρισε τους δικαστές

Μετά το σόου που είχε δώσει τις προηγούμενες μέρες ο κατηγορούμενος καθηγητής, χορεύοντας και τραγουδώντας μπροστά στις κάμερες, δεν τήρησε -έστω- τα προσχήματα ούτε ενώπιον του δικαστηρίου αφού κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν δίσταζε να σχολιάζει, να συμπληρώνει και να διακόπτει τη διαδικασία πετυχαίνοντας να εκνευρίσει τόσο τον εισαγγελέα όσο και τον πρόεδρο του δικαστηρίου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το evrosnews.gr, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και ενώ ο συνήγορός του, Δημοσθένης Φωτιάδης, ανέπτυσσε το αίτημα για αναβολή της δίκης, ο «εκκεντρικός» καθηγητής πετάγονταν για να σχολιάσει και να συμπληρώσει. Την πρώτη φορά ο εισαγγελέας του έκανε έντονες συστάσεις να σταματήσει να διακόπτει τη διαδικασία ενώ σχεδόν αμέσως μετά και ο πρόεδρος του δικαστηρίου όταν το επανέλαβε του ξεκαθάρισε ότι εδώ είναι δικαστήριο, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να σέβεται και δεν βρίσκεται εκτός κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους όπως έκανε πριν δύο μέρες. Μετά από αυτές τις έντονες παρατηρήσεις ο κατηγορούμενος καθηγητής ηρέμησε και δεν ξαναδιέκοψε τη διαδικασία.

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης, ο κατηγορούμενος καθηγητής επέλεξε να φύγει από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων προκειμένου να αποφύγει τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στην είσοδο για να κάνει δηλώσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergia-people.jpg
Βραζιλία: Καθιέρωσε την 21η Σεπτεμβρίου ως «Εθνική Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη»
Η Βραζιλία πέρασε νόμο με τον οποίο καθιερώνεται η 21η Σεπτεμβρίου ως «Εθνική Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη»
Βραζιλία: Καθιέρωσε την 21η Σεπτεμβρίου ως «Εθνική Ημέρα του Έλληνα Μετανάστη»
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελία για μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις εστίες
«Δεν είναι τυχαίο που βιάζονται να ξεκληρίσουν  όλες τις Εστίες, απ’ όταν έλαβαν έγκριση για κονδύλι 5,6 εκ. ευρώ για «αναβάθμιση των Φοιτητικών...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Καταγγελία για μαζικές εξώσεις φοιτητών από τις εστίες
ypaith
ΙΕΠ: Έλλειμμα ύψους 589.500 ευρώ - Το ΥΠΑΙΘΑ αποσύρει χρήματα από τα ΑΕΙ για να το καλύψει
«Τρύπα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο ΙΕΠ – Η απόφαση Πιερρακάκη να αποσύρει χρήματα από τα δημόσια πανεπιστήμια
ΙΕΠ: Έλλειμμα ύψους 589.500 ευρώ - Το ΥΠΑΙΘΑ αποσύρει χρήματα από τα ΑΕΙ για να το καλύψει