Εκπαίδευση
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η απόφαση της ΕΛΜΕ Χανίων για τη διαγραφή Συμβούλων

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΜΕ Χανίων αναφορικά με την απόφαση να διαγράψει Συμβούλους από μέλη της.

Όπως αναφέρεται, «παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Σωματείου (μέσω ανακοινώσεων, παρεμβάσεων κλπ) να διασφαλίσει τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί από τις ΓΣ της ΕΛΜΕ αλλά και της ΟΛΜΕ για την μη συμμετοχή στη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, οι Σύμβουλοι Ζανέκα Στεριανή, Μοσχοχωρίτου Ρουμπίνη και Παΐζη Λίζα, προχώρησαν σε ατομικές αξιολογήσεις συναδέλφων, παραβιάζοντας τις αποφάσεις τόσο της ΕΛΜΕ Χανίων όσο και της ΟΛΜΕ. Στο ανοικτό ΔΣ της 8ης Μαρτίου 2024 αποφασίστηκε η υλοποίηση της διαδικασίας της διαγραφής τους με βάση το καταστατικό της ΕΛΜΕ Χανίων.».

Η ανακοίνωση

«Η ΕΛΜΕ Χανίων από την πρώτη στιγμή που το Υπουργείο προσπάθησε να επιβάλει τη διαδικασία της αξιολόγησης ήρθε σε επαφή με όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης (Προϊστάμενο, Συμβούλους και Διευθυντές), εξήγησε τις θέσεις της όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και έκανε σαφές ότι αν κάποιο στέλεχος λειτουργήσει με τρόπο αντίθετο με τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ Χανίων και της ΟΛΜΕ, θα θέσει αυτόματα τον εαυτό του εκτός Σωματείου.

Οι θέσεις αυτές επικυρώθηκαν σε διαδοχικές ΓΣ και ανοιχτά ΔΣ. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του Σωματείου (μέσω ανακοινώσεων, παρεμβάσεων κλπ) να διασφαλίσει τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί από τις ΓΣ της ΕΛΜΕ αλλά και της ΟΛΜΕ για την μη συμμετοχή στη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, οι Σύμβουλοι Ζανέκα Στεριανή, Μοσχοχωρίτου Ρουμπίνη και Παΐζη Λίζα, προχώρησαν σε ατομικές αξιολογήσεις συναδέλφων, παραβιάζοντας τις αποφάσεις τόσο της ΕΛΜΕ Χανίων όσο και της ΟΛΜΕ. Στο ανοικτό ΔΣ της 8ης Μαρτίου 2024 αποφασίστηκε η υλοποίηση της διαδικασίας της διαγραφής τους με βάση το καταστατικό της ΕΛΜΕ Χανίων.

Η διαδικασία αυτή προέβλεπε την κλήση τους σε έγγραφη απολογία (εντός 10 ημερών), η οποία έγινε στις 13/3/2024. Στο διάστημα από την ημερομηνία επίδοσης της κλήσης μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έγινε από μέρους τους. Η εισήγηση για διαγραφή των μελών για 2 έτη μπήκε στην κρίση της ΓΣ όπως προβλεπόταν.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν σχεδόν ομόφωνο καθώς καταγράφηκαν επί του συνόλου μόνο 2 λευκά. Επομένως, από σήμερα και για 2 έτη, οι παραπάνω Σύμβουλοι διαγράφονται από το σωματείο.»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δημοσ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό: Σταθερή στην κορυφή η ΝΔ, «θρίλερ» για τη δεύτερη θέση και ιστορικό χαμηλό για τον ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Interview: Ανατροπή στην Κεντροαριστερά με το κόμμα Τσίπρα στη δεύτερη θέση - Η δυναμική της Καρυστιανού
Η ὕδραυλις
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
​ Όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θαυμαστού αυτού τεχουργήματος της υδραύλεως, το όνομα καθώς και τα ονόματα των επιμέρους βασικών μερών του,...
Η ὕδραυλις και το ψηφιακό της  «δίδυμο»
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»
Η υπουργός Παιδείας παρέθεσε τα επίσημα στοιχεία για τις 1.241 αιτήσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «Εμπιστοσύνη στα Αστέρια μας»
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή: «Με διαφάνεια και λογοδοσία η υλοποίηση του "Trust your Stars"»