ελμε χανιων
Η προσφυγή γυρνάει σαν «μπούμερανγκ» κατά των εμπνευστών αυτής της νέας αυταρχικής ενέργειας, καθώς  πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.ε εξέδωσαν ανακοινώσεις υπέρ της ΕΛΜΕ Χανίων

Με κινητοποίηση σήμερα στα δικαστήρια των Χανίων αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί στη νέα -14η στη σειρά!- δικαστική προσφυγή εναντίον της, για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

Οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν ήδη σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Χανίων.

«Ενώ η κυβέρνηση δείχνει χαρακτηριστική δυσκολία και καθυστέρηση να διερευνήσει ένα έγκλημα όπως αυτό που έγινε στα Τέμπη όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι, δείχνει ακόμα μία φορά τα δόντια της απέναντι σε μία συνδικαλιστική δράση ενός πολύ μεγάλου κλάδου. Για 13η, 14η φορά -έχουμε χάσει πια το μέτρημα- μας σέρνει στα δικαστήρια με σκοπό να βγάλει παράνομη την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Για αυτή την αποχή συρόμαστε σε δίκη» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Χρήστος Μπέλμπας, όπως μεταδίδει το zapranews.

«Δεν θα αφήσουμε επιθεωρητές να μπαίνουν στις τάξεις μας να σημειώνουν σε χαρτάκια ό,τι θέλουν και αυτό να διακυβεύσει τη μονιμότητα 20.000 νεοδιόριστων. Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο δημοκρατικό. Το υπουργείο με αφορμή ότι έχει κηρύξει παράνομες τις απεργιακές δράσεις από την ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ, τρέχει παράλληλα στα δικαστήρια μία από τις πρώτες ΕΛΜΕ η οποία κήρυξε αποχή από την αξιολόγηση. Έχουμε πολλά όπλα στη διάθεσή μας, ο κλάδος είναι αποφασισμένος» πρόσθεσε ο κ. Μπέλμπας. Δήλωση στήριξης έκανε και ο πρόεδρος των φοιτητών του Πολυτεχνείου, Βαγγέλης Πρασσόπουλος:

 

Στο μεταξύ, η ενέργεια αυτή του δημοσίου, να προσφύγει δικαστικά κατά της ΕΛΜΕ για την κηρυχθείσα Απεργία - Αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων από την Ατομική Αξιολόγηση φαίνεται πως γυρνάει σαν «μπούμερανγκ» κατά των εμπνευστών αυτής της νέας αυταρχικής ενέργειας, καθώς  πολλές ΕΛΜΕ και Σύλλογοι εκπαιδευτικών Π.ε εξέδωσαν ανακοινώσεις υπέρ της ΕΛΜΕ Χανίων και δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα κατά της αξιολόγησης. Ενδεικτικά:

Το ψηφισμα της Α' ΕΛΜΕ Δ.Αττικής

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγώνες μας!

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) καταγγέλλει τον αυταρχισμό του ΥΠΑΙΘ που προσφεύγει για πολλοστή φορά στα δικαστήρια προκειμένου να καταστήσει παράνομη την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων. Μετά τις απειλές, τους εκβιασμούς, τις διώξεις, τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της απεργίας-αποχής των ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΑΔΕΔΥ, η δικαστική προσφυγή εναντίον της ΕΛΜΕ Χανίων είναι άνευ προηγουμένου μνημείο κυβερνητικού αυταρχισμού για την κάμψη της αγωνιστικής στάσης του κλάδου εναντίον της αξιολόγησης. Συγχρόνως, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης είναι δείγμα πανικού και πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κυβερνητική πολιτική.

Κυβερνητική προτεραιότητα αποτελεί εδώ και μια τετραετία η πάση θυσία επιβολή της αξιολόγησης ως εργαλείου μετάλλαξης του σχολείου σε φθηνό και εμπορευματοποιημένο βασίλειο των δεξιοτήτων, της μορφωτικής απόρριψης των πολλών και της ταξικής επιλογής των λίγων μέσω της σκληρής εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων. Σε αυτό το διαμορφούμενο τοπίο, οι κυρίαρχοι κύκλοι, με τις επιταγές των ΕΕ-ΟΟΣΑ, πασχίζουν να επιβάλουν και το πρότυπο του χειραγωγημένου και πειθαρχημένου εκπαιδευτικού, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και στοιχειώδη παιδαγωγική ελευθερία.

Επειδή η νέα, 14η(sic!) δικαστική προσφυγή  της κυβέρνησης συνιστά βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού της επίθεσης στα σωματεία και της απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας και της διεκδίκησης, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Είναι αδήριτη η ανάγκη για παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα του κλάδου μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και με τον εργαζόμενο κόσμο. Διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούμαστε και δεν εκβιαζόμαστε. Με ενότητα, αποφασιστικότητα και πίστη στη συλλογική μας δύναμη απορρίπτουμε την αξιολόγηση, υπερασπιζόμαστε την εργασιακή και παιδαγωγική μας αξιοπρέπεια και ορθώνουμε τείχος προστασίας του δημόσιου σχολείου για όλα τα παιδιά ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησής του.

Ο αγώνα μας κατά της αξιολόγησης  συνεχίζεται με την Απεργία/Αποχή, τις στάσεις εργασίας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας!

Εκφράζουμε την αμέριστη συναδελφική μας αλληλεγγύη στην ΕΛΜΕ Χανίων!

Το ψήφισμα του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Ε. Λ. Μ. Ε. Χανίων και στις/στους συναδέλφους – μέλη της στον αγώνα τους απέναντι στην κατάφορα αντιδημοκρατική και αντεργατική δικαστική δίωξη που υφίστανται από το ΥΠΑΙΘΑ και την κυβέρνηση προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η απεργία – αποχή που έχει προκηρυχθεί από το συγκεκριμένο σωματείο ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης των νόμων 4823/2021 & 4692/2020.

Οι απεργιακοί αγώνες, με τους εργαζόμενους στην παιδεία και την υγεία στην πρώτη γραμμή, και οι μαζικές φοιτητικές καταλήψεις έχουν καταφέρει να διαψεύσουν το αφήγημα ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι παντοδύναμη και μπορεί να επιβάλλει το πρόγραμμα της χωρίς αντιστάσεις. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό από τις πανεργατικές απεργίες στις 28 Φλεβάρη και στις 8 Μάρτη και προσπαθεί με όπλο της την καταστολή να μετατρέψει τη συνδικαλιστική δράση στα σχολεία και στα Α. Ε. Ι. σε ποινικό αδίκημα ακυρώνοντας στην πράξη τους μαζικούς αγώνες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η αγωγή του δημοσίου κατά της ΕΛΜΕ Χανίων για να βγει παράνομη η απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, η οποία εκδικάζεται την Τρίτη 26 – 3 – 2024 στα δικαστήρια των Χανίων.

Η ΕΛΜΕ Χανίων είναι ένα μαχητικό και πρωτοπόρο σωματείο στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας που κάθε φορά μπλοκάρει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Είναι το πρώτο από τα πρωτοβάθμια σωματεία πανελλαδικά που σέρνεται σε δίκη και βρίσκεται αντιμέτωπο με σκληρές ποινές όπως η επιβολή χρηματικού προστίμου και προσωπική κράτηση των μελών του!

Στη συνέχεια περιμένουμε την παραπομπή και όλων των υπόλοιπων πρωτοβάθμιων σωματείων που έχουμε κηρύξει απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης», μεταξύ αυτών και του δικού μας σωματείου του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, το οποίο από τις 22 – 3 – 2024 έχει κηρύξει απεργία – αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.

Πληροφορούμε το ΥΠΑΙΘΑ και την κυβέρνηση ότι δεν μας τρομοκρατεί και δεν θα μας πτοήσει.

Θα εμποδίσουμε εδώ και τώρα αυτή την επίθεση ενάντια στα σωματεία της εκπαίδευσης από μια κυβέρνηση που την ίδια ώρα, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποποιηθεί τις ευθύνες της για εγκλήματα όπως αυτό στα Τέμπη όπου σκοτώθηκαν 57 άνθρωποι.

Αυτή η πρόκληση δεν θα περάσει!

Στηρίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΑ Δ. Σ. ΤΩΝ Δ.Ο.Ε. – Ο. Λ. Μ. Ε.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να προκηρύξουν απεργία – αποχή, όπως ακριβώς έκανε η Ε. Λ. Μ. Ε. Χανίων, ο Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου και πολλά άλλα πρωτοβάθμια σωματεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Απαιτούμε την κατάργηση των νόμων 4823/2021 & 4692/2020 και την αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών. Παλεύουμε για την ανατροπή των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων και της καταστροφής και όλων όσων τις εφαρμόζουν.

Οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν δικάζονται και δεν ποινικοποιούνται – δικαιώνονται και νικούν.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε. Λ. Μ. Ε. ΧΑΝΙΩΝ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Την Παρασκευή 22/03, η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ προσέφυγαν εναντίον της ΕΛΜΕ Χανίων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προκειμένου να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία – αποχή από την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση, που είχε κηρύξει το Σωματείο από τις 15/03. Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για την Τρίτη 26/03/2024, στις 10.00 π.μ.

Τα αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘΑ απέναντι στην σύσσωμη βούληση του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην προσπάθεια κατηγοριοποίησης σχολείων - εκπαιδευτικών - μαθητών είναι αξιοσημείωτη!

Βρίσκεται δε, σε πλήρη αντίθεση με την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, με τις πρωτοφανείς εισαγγελικές προτάσεις για ξέπλυμα παιδεραστών που προκαλούν το κοινό αίσθημα, και καταδεικνύουν πως κυβέρνηση και δικαιοσύνη σε αγαστή συνεργασία κωφεύουν και κλείνουν τα μάτια μπροστά σε σοβαρά ζητήματα, ενώ παράλληλα εξαντλούν την αυστηρότητά τους απέναντι στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών για τη διάσωση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Είναι απορίας άξια η σπουδή που δείχνει το ΥΠΑΙΘΑ εναντίον των δημόσιων λειτουργών της εκπαίδευσης. Την ίδια στιγμή που καμμιά εισαγγελική αρχή δεν έχει ασχοληθεί με τις εκατοντάδες καταγγελίες ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Ενώσεων Γονέων για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες σχολικές υποδομές, τα ληγμένα σχολικά γεύματα, τα ατυχήματα που λαμβάνουν χώρα εντός σχολικών μονάδων, λόγω της παλαιότητας ή της ακαταλληλότητας των σχολικών κτηρίων θέματα που κινητοποίησαν εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε όλη τη χώρα. Την ίδια στιγμή που καμμιά εισαγγελική αρχή δεν παρενέβη για τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς– που καταστρατηγούν ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Αλήθεια ποιον προσπαθούν να πείσουν; Ποιον προσπαθούν να τρομοκρατήσουν; Σε αυτό το κρεσέντο αυταρχισμού και τρομοκρατίας απαντάμε δυναμικά:

  • Ο μόνος δρόμος είναι η συσπείρωση στα Σωματεία μας, η μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και αποφάσεις των ΓΣ για επαναπροκήρυξη της απεργίας- αποχής από την ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ και τα Πρωτοβάθμια σωματεία

  • Ο αγώνας μας θα έχει διάρκεια, γι’ αυτό και απαιτείται ενιαία και οργανωμένη απάντηση του κλάδου στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τον καταστείλει με δικαστικές αποφάσεις!

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό

  • Συμμετέχουμε μαζικά στις Γενικές συνελεύσεις του κλάδου μας

ελμε χανιων

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathimatika
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις
Πρόβλεψη στην Κύπρο για τα γραπτά των Μαθηματικών: «Θα δούμε πολλούς μαθητές, δυστυχώς, να έχουν από 1 έως 5».
Συμβαίνουν κι αλλού: «Χαμός» στην Κύπρο για υπερδύσκολα θέματα Μαθηματικών στις Παγκύπριες Εξετάσεις