ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Δεκάδες ΕΛΜΕ και σύλλογοι δασκάλων γράφουν αυτές τις μέρες ακόμα μια σελίδα Ιστορίας στην εκπαίδευση

Η βάση των εκπαιδευτικών δίνει ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση.

Δεκάδες ΕΛΜΕ και σύλλογοι δασκάλων γράφουν αυτές τις μέρες ακόμα μια σελίδα Ιστορίας στην εκπαίδευση, καθώς αγνοούν τις απειλές του Υπουργείου και αποφασίζουν επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής, ενώ και η ΟΛΜΕ έχει κάνει ανάλογη πρόταση, προκειμένου το Σάββατο 30 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ να υπερψηφιστεί η επαναπροκήρυξη.

 

Η ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις τους από την Τρίτη 26 Μαρτίου μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου, ενώ εισηγείται τη συνέχιση της Απεργίας - Αποχής με την άμεση επαναπροκήρυξη της και την προκήρυξη στάσεων εργασίας για τον μήνα Απρίλιο.

Αλλά και το Δ.Σ. της  ΔΟΕ δηλώνει έτοιμο για την υιοθέτηση οποιασδήποτε αγωνιστικής οδού κριθεί πρόσφορη και πάνω απ’ όλα ασφαλής για τα μέλη της, έτσι ώστε να σταματήσει η εφαρμογή της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21 και να οδηγηθεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. σε αυτό, που όφειλε να έχει ήδη πράξει, την πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού διαλόγου για το τόσο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Ηδη η ΔΟΕ αποφάσισε τη συνέχιση δηλαδή  των 3ωρων στάσεων εργασίας (οι οποίες δεν έχουν κριθεί ως παράνομες ή καταχρηστικές) και αφορούν όλους/όλες τους/τις συναδέλφους για τη διαδικασία της ατομικής παρατήρησης διδασκαλίας καθώς και τμήματα του εξωδιδακτικού έργου (προπαρασκευαστικές συναντήσεις με διευθυντές και συμβούλους) , την πραγματοποίηση, μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. την Πέμπτη 28/3 και ώρα 13:30  και την πραγματοποίηση κύκλου Γενικών Συνελεύσεων από 19/3 έως 29/3 και ολομέλεια προέδρων την 1/4/2024 με πρόταση – εισήγηση για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Απριλίου που θα αφορά τα κορυφαία ζητήματα της εκπαίδευσης (την ανάγκη άμεσης οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την απόφαση της 92ης Γ.Σ. ,την απαίτηση για διάλογο για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την απαίτηση για διάλογο για το ζήτημα της αξιολόγησης με βάση τις θέσεις του κλάδου…)

Τα πρωτοβάθμια σωματεία μπροστά

Ηδη, το μεγάλο βάρος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση το σηκώνουν και τα πρωτοβάθμια σωματεία που έχουν προχωρήσει σε συντονισμό και έχουν επαπροκηρύξει την Α/Α από όλες τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης. 

Η συμμετοχή 34 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στη σύσκεψη συντονισμού της 15ης Μάρτη, οι πρώτες μαζικές γενικές συνελεύσεις, οι αποφάσεις των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για προκήρυξη της απεργίας-αποχής, δείχνουν το δρόμο. 

Είναι ήδη δεκάδες οι ΣΕΠΕ και οι ΕΛΜΕ που επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή, ενώ αναμένονται ακόμα περισσότερες ανάλογες αποφάσεις τις προσεχείς ημέρες. Ενδεικτικά, οι ΣΕΠΕ Κέρκυρας, Α' Σύλλογος Αθήνας,  «Αθηνά», Αιγάλεω, Αμαρουσίου, «Αριστοτέλης», Γλυφάδας-Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης, Ζάκυνθου, «Ηρώ Κωνσταντοπούλου», Καλλιθέας-Μοσχάτου, «Κ. Σωτηρίου», Λαγκαδά, Νέας Σμύρνης, Νήσων Αργοσαρωνικού, «Πρόοδος», «Ρήγας Φεραίος», Ροδόπης, αλλά και οι Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης,  Κυκλάδων, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Β΄ Έβρου, Γ΄ Θεσσαλονίκης, Ε΄ Αθήνας,  Εύβοιας, Ικαρίας-Φούρνων, Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης-Μοσχάτου, Καστοριάς, Χανίων, κα, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα. Πράγματι, τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι η ψυχή του αγώνα κατά της αξιολόγησης και μπορούν με κοινή δράση, πρωτοβουλίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις να συμβάλλουν καθοριστικά στη συνέχιση του αγώνα!

Και προσφυγή κατά ΕΛΜΕ!

Απέναντι σε αυτό το νεό κύμα αντίστασης των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα άλλο όπλο από την ένταση του αυταρχισμού. Ετσι, σήμερα το Ελληνικό δημόσιο για πρώτη φορά, προσέφυγε τοπικά εναντίον της ΕΛΜΕ Χανίων, που είναι μια από τις ΕΛΜΕ οι οποίες αποφάσισαν επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής! Η εκδίκαση γίνεται σήμερα στις 13:00 στα δικαστήρια και οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να παραστούν μαζικά, καθώς η ΕΛΜΕ προκήρυξε αμέσως στάση εργασίας.

Εξάλλου το υπουργείο Παιδείας το είχε προαναγγείλει:

«Αξίζει να αναφερθεί ότι απεργίες που έχουν κηρυχθεί ή πρόκειται να κηρυχθούν από τοπικές πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ με αίτημα την αποχή απ’ την διαδικασία αξιολόγησης των ν. 4692/2020 και 4823/2021 και των κατ’ εξουσιοδότηση τούτων κανονιστικών αποφάσεων και εγκυκλίων δεν είναι σύννομες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο στοιχ. β της παρ. 8 του αρ. 30 του ν. 1264/1982 (Α΄ 79)».

Στόχος τα σωματεία

Τα παραπάνω σημειώνονται στο Έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας προς όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, το οποίο επικαλείται τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ. Με τη νέα αυτή τακτική, η κυβέρνηση δείχνει ότι φοβάται. Στόχος της δεν είναι μόνο να εφαρμόσει την αξιολόγηση, την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών με τις συνεπακόλουθες συνέπειες τόσο στη δημόσια εκπαίδευση όσο και στην εργασιακή μας υπόσταση. Απώτερος στόχος είναι η διάλυση των συνδικάτων. Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι τα συνδικάτα, όταν συσπειρώνονται έχουν τεράστια δύναμη και γι αυτό θέλει να τα εξαφανίσει

Δεν θα τους περάσει!

Οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αδιανόητες πιέσεις από συμβούλους και παρατρεχάμενους και την τακτική του υπουργείου να επιχειρεί να περάσει η αξιολόγηση μέσα από τα δικαστήρια, δε δείχνουν να υποχωρούν. Εξάλλου πάνω από 42 χρόνια το εκπαιδευτικό κίνημα δεν έχει αφήσει να προχωρήσει η αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση παρά τις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 1990 και μετά. Με κάθε τρόπο και σε κάθε εποχή το εκπαιδευτικό κίνημα ανταποκρίθηκε στην αντιπαράθεση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που υλοποιώντας την πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για την απαξίωση και διάλυση του δημόσιου σχολείου και δε επέτρεψε να κατισχύσει η αξιολόγηση ως βασικός μοχλός για τη πολιτική αυτή.

Το ίδιο θα κάνει και σήμερα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
syka30933.jpg
Σύκα: Το καλοκαιρινό φρούτο που βοηθάει στην πέψη και την υγεία του εντέρου
Τα σύκα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, αντιοξειδωτικών και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών
Σύκα: Το καλοκαιρινό φρούτο που βοηθάει στην πέψη και την υγεία του εντέρου