πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 1 Οκτωβρίου 2021, διαδηλωτές ΟΛΜΕ
George Vitsaras / SOOC
Εκπαιδευτικοί: Είναι προφανές ότι το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατεί να πείσει για τις πολιτικές που ακολουθεί και γι’ αυτό επιτίθεται σε όσες/ους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών!

Η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών από τις συνεχιζόμενες διώξεις και αυταρχισμούς του Υπουργείου Παιδείας και διαφόρων στελεχών της εκπαίδευσης έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα βράζει, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί σειρά νέων διώξεων ακόμα και για...αρθρογραφία (!), ενώ μόλις χτες ο Κυριάκος Πιερρακάκης προσέφυγε για μια ακόμα φορά εναντίον της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για να βγάλει παράνομη την απεργία -αποχή από την αξιολόγηση.

Τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Πειραιά και Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας προτείνουν προς τα Δ.Σ. ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ της Αττικής για τη διοργάνωση παναττικής κινητοποίησης την Τετάρτη 20/3 14:00 στο ΥΠΑΙΘΑ ενάντια στην όξυνση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης

Οι εκπαιδευτικοί  καταγγέλλουν για μία ακόμα φορά τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε αγωνιζόμενους/ες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Μετά τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί διαχρονικά, αλλά και τις αλλεπάλληλες προσφυγές του ΥΠΑΙΘΑ στα δικαστήρια τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να απαγορεύσει κάθε μορφή κινητοποίησης των εκπαιδευτικών, η προσπάθεια τρομοκράτησης συνεχίζεται με παραπομπές σε πειθαρχικά, κλήσεις από εισαγγελείς και ΕΔΕ, κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις κ.ά..

Είναι προφανές ότι το ΥΠΑΙΘΑ αδυνατεί να πείσει για τις πολιτικές που ακολουθεί και γι’ αυτό επιτίθεται σε όσες/ους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών!

Για τον σκοπό αυτό, τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Πειραιά και Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας (δύο σωματεία που αντιμετωπίζουν ζητήματα διώξεων μελών μας) προτείνουν και καλούν από κοινού στη διοργάνωση νέας παναττικής κινητοποίησης στο ΥΠΑΙΘΑ την Τετάρτη 20/3 14:00, απαιτώντας:

  • να σταματήσουν άμεσα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών για την συνδικαλιστική τους δράση και την συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων τους

  • να τεθούν εδώ και τώρα οριστικά στο αρχείο όλες οι παραπομπές εκπαιδευτικών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, που αφορούν την συνδικαλιστική τους δράση και την συμμετοχή τους σε απεργιακές κινητοποιήσεις των σωματείων τους

  • κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην Απεργία, κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Για το ίδιο θέμα, θα πραγματοποιηθεί και Συνέντευξη τύπου αύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου. Επιπλέον, διοργανώνεται διαδήλωση την Πέμπτη 21 Μαρτίου και ώρα 18:30 στην Πλατεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τις διώξεις.

Οι διώξεις αναλυτικά

•             4 διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) για συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά (με στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ) ενάντια στις εξετάσεις PISA.

•             2 ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών για «ανάρμοστη συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση στην επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Γρηγορόπουλου, με βάση τις (χουντικής έμπνευσης) απαγορεύσεις στην πανδημία.

•             3 ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στη φιέστα-φιάσκο του ΔΔΕ Πειραιά υπέρ των ιδιωτικών σχολείων και για κινητοποιήσεις του Σωματείου στα γραφεία της ΔΔΕ Πειραιά. Σε αυτή την μήνυση που έγινε από τον ΔΔΕ Πειραιά διωκόμενος είναι επίσης ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που συμμετείχε και συμπαραστάθηκε στην κινητοποίηση.

•             2 πειθαρχικές διώξεις (παραπομπή από την ΔΔΕ Πειραιά στο Πειθαρχικό) για «κακόβουλη κριτική της προϊστάμενης αρχής», με αφορμή δημόσια(!) κριτική στις πολιτικές του Υπουργείου.

•             1 δίωξη εκπαιδευτικού Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη γιατί συμμετείχε σε κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών.

•             1 πειθαρχική δίωξη συναδέλφου (ΕΔΕ) από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για «την συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε’ ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ.

•             3 παραπομπές σε Πειθαρχικό Περιφερειακής Εκπαίδευσης συναδελφισσών στην Αθήνα για συμμετοχή τους στην προκηρυγμένη από τα εκπαιδευτικά σωματεία Απεργία-Αποχή από Μέντορες-Συντονιστές.

Ανάμεσα σε όλα αυτά κατά καιρούς συνάδελφοι καλούνται σε απολογία στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για έγγραφες εξηγήσεις, απειλούνται με ΕΔΕ, καλούνται σε αστυνομικά τμήματα γιατί συμμετείχαν σε Απεργία (Ρέθυμνο).

Συνδικαλιστικές διώξεις όμως υπάρχουν και εκτός εκπαίδευσης: η πρόσφατη απόλυση διοικητικού υπαλλήλου του ΕΚΠΑ, αλλά και η διενέργεια ΕΔΕ κατά των μελών ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, για την κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη του κτιρίου «ΚΛΕΙΔΙ» του πανεπιστημίου. Οι διώξεις συνδικαλιστών της ΠΕΝΕΝ με την κατηγορία της παρεμπόδισης εκτέλεσης των δρομολογίων των πλοίων σε ημέρα πανεργατικής απεργίας. Η δίωξη της προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, από την Διοίκηση του Νοσοκομείου ενάντια στην απεργία των συμβασιούχων καθαριότητας. Στον Πειραιά επίσης διώκονται ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και Πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της COSCO με αφορμή τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στην COSCO (25-31/10/2021., καθώς και ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙΦΑΣΥΝ).Και πολλές άλλες διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων σε αρκετούς κλάδους που η δράση και η στάση τους έχει ενοχλήσει την εργοδοσία.

Είναι γεγονός ότι όλες αυτές οι διώξεις είναι κομμάτι του συνολικότερου χτυπήματος στη δράση των σωματείων, στο δικαίωμα στη διαδήλωση, στην απεργία και την κινητοποίηση.

Δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους αλλά όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον λαό που θα θελήσουν να αντισταθούν στις πολιτικές που χτυπούν και διαλύουν τα δικαιώματα στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην υγεία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βροχή διαμαρτυριών στο alfavita.gr για τα θέματα της Φυσικής

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αινσταιν φυσικη
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!
"Εάν εγώ βάλω στους φοιτητές μου του 3ου έτους τέτοια θέματα-σπαζοκεφαλιές ο εξωτερικός εξεταστής του τμήματος θα μου τα γυρίσει πίσω"!
Καθηγητής Πανεπιστημίου για τα θέματα Φυσικής: Έκφραση σαδισμού, και αυτή είναι η ηπιότερη έκφραση που μπορώ να βρω!