Αξιολόγηση: Η ΓΣ των προέδρων ΕΛΜΕ ενέκρινε την επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής
Δεν υποχωρούν οι εκπαιδευτικοί, δίνοντας το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών κι εκπαιδευτικών, αλλά και της συνολικής εναντίωσης του κλάδου στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

Στην Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ (9/3) αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση της εισήγησης της ΟΛΜΕ για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ΟΛΜΕ.

Αποφασίστηκε ακόμα, κατά πλειοψηφία, η πραγματοποίηση νέων Γενικών Συνελεύσεων και ΓΣ Προέδρων αν βγει (ξανά) παράνομη η απεργία αποχή με νέα προσφυγή Πιερρακάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη απόφαση έχει λάβει και η ΔΟΕ.

Τα ψηφίσματα της ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ

Εξάλλου, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ υπέγραψαν τα εξής ψηφίσματα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ (9/3/2024)

Επαναφορά επιδόματος ειδικής αγωγής

Πριν από μερικές εβδομάδες, γίναμε μάρτυρες ενός σοβαρού εργατικού ατυχήματος σε σχολική μονάδα ειδικής αγωγής στον νομό Ηρακλείου. Αυτό το ατύχημα δεν είναι παρά ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν τακτικά σε δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, οι συνάδελφοι επιστρέφουν στα σπίτια τους τραυματισμένοι, χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομεία, και αναρρώνουν για πολλές ημέρες, επηρεάζοντας ιδίως τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κινδυνεύουν με περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας.

Οι εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή αναλαμβάνουν ένα έργο κοινωνικής ευθύνης υπό δύσκολες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα όπως έλλειψη σχολικής στέγης και έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής. Προσπαθούν να αναπτύξουν τις γνωστικές, μαθησιακές, ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και μάθησης.

Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, κρίνουμε επιβεβλημένη την επαναφορά του επιδόματος ειδικής αγωγής για τους εκπαιδευτικούς της ΕΑΕ. Απαιτείται η ουσιαστική στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς επίσης και η εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών. Έτσι, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν θα αντιμετωπίζουν κίνδυνο περικοπής μισθού και προϋπηρεσίας

  • Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά επιδόματος ειδικής αγωγής

  • Άμεση εξίσωση εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών

  • Καμία περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας

  • Ουσιαστική στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ (9/3/2024)

Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ Ε ΕΛΜΕ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΕΔΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Β. ΜΟΡΕΛΛΑ

Μετά την απαλλαγή των διωκόμενων μελών του προεδρείου της Ε ΕΛΜΕ από λόγους δίωξής τους, διότι «δεν στοιχειοθετείται τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος», όπως ενημέρωσε η Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο αγώνας μας συνεχίζεται με την απαίτηση να μην υπάρξει καμία ποινή για τον συνάδελφο Βασίλη Μορέλλα ο οποίος διώκεται με ΕΔΕ από τη Διεύθυνση Ημαθίας για την ίδια υπόθεση. Τα μέλη του προεδρείου της ΕΛΜΕ, το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν, όπως έχει ενημερώσει η ΕΛΜΕ τον κλάδο, σε πρωτοφανή διαδικασία δίωξης από τη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και διατάχθηκαν να απολογηθούν εγγράφως για τη στάση τους στη Γενική Συνέλευση της Ε ΕΛΜΕ-Θ (4-5-2022).

Οι διώξεις πρέπει να σταματήσουν τώρα και στην Ημαθία! Η Διεύθυνση να θέσει και εκεί στο αρχείο την πειθαρχική δίωξη κατά του συναδέλφου Βασίλη Μορέλλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη ΓΣ. Δεν μπορεί να μη στοιχειοθετούνται πειθαρχικά παραπτώματα στη Θεσ/νίκη και να βρίσκεται σε ΕΔΕ ο Β. Μορέλλας για την ίδια υπόθεση.

Αν κανένας λόγος δίωξης δε συντρέχει για τα μέλη του προεδρείου της Ε΄ ΕΛΜΕ, είναι προφανές ότι κανένας λόγος δίωξης δε συντρέχει και για το Βασίλη Μορέλλα.

Ο συνάδελφος Βασίλης Μορέλλας είναι σε διαδικασία ΕΔΕ και διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τις αποφάσεις και τις διαδικασίες της ΓΣ και του σωματείου. Επιδιώκουν να επιβάλλουν το νόμο Χατζηδάκη και να καταργήσουν στοιχειώδεις συνδικαλιστικές αρχές της ελεύθερης έκφρασης των συνδικαλιστικών οργάνων και των μελών τους και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Καλούμε το ΔΔΕ Ημαθίας να σταματήσει τώρα την πειθαρχική δίωξη κατά του Β. Μορέλλα, να τον απαλλάξει από κάθε κατηγορία και να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, όπως έγινε για την ίδια υπόθεση στη Διεύθυνση Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Απαιτούμε να σταματήσουν όλες οι διώξεις των εκπαιδευτικών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ (9/3/2024)

Να λυθεί το θέμα της στέγασης σχολείων Ειδικής Αγωγής

Ζητάμε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στέγασης των ΣΜΕΑΕ. Να χτιστούν άμεσα κτίρια από το Δημόσιο για να στεγαστούν όσες ΣΜΕΑΕ λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα παλιά κτίρια.

Να σταματήσουν να ενοικιάζονται παλιά κτίρια ή/και βιομηχανικοί χώροι για να στεγάζουν παιδιά με αναπηρία. Να λυθεί επιτέλους ένα μεγάλο πρόβλημα που αφορά τον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ (9/3/2024)

Επανακαθορισμός των περιοχών μετάθεσης της ΔΔΕ Έβρου

Ζητάμε τον επανακαθορισμό των περιοχών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Έβρου από δύο (Α Έβρου και Β Έβρου) σε τουλάχιστον τρεις και πιο συγκεκριμένα:

  • Α Έβρου: Αλεξανδρούπολη, Σουφλί

  • Β Έβρου: Σαμοθράκη

  • Γ’ Έβρου: Ορεστιάδα, Διδυμότειχο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
«Και όπως το θέλει ο ποιητής: Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος»
Κυρ. Μητσοτάκη: Το μήνυμά του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο