ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Άρση των συνεπειών για τους περίπου 2.500 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την περίοδο 2013-2015

Συμπληρώθηκαν πριν λίγους μήνες 10 χρόνια από το καλοκαίρι του 2013, όταν 2.500 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων καρατομήθηκαν από το δημόσιο σχολείο και τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας απόλυσης

Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., που με δική της ευθύνη, όταν ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας το 2013, οδήγησε τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα – απόλυση, οφείλει να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος τους και να λήξει η δια βίου «ποινή» που συνεχίζει να ακολουθεί τη ζωή των συναδέλφων.

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δραματική σελίδα της ζωής των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας απόλυσης, αλλά και την ελπιδοφόρα εξέλιξη του μεγάλου αγώνα που αναπτύχθηκε και αποτελεί ορόσημο της ιστορίας των αγώνων του κλάδου, οργάνωσε διήμερο εκδηλώσεων. 

Ερώτηση στη Βουλή

Ερώτηση για την άρση των συνεπειών για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την περίοδο 2013-2015, κατέθεσε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή, η Βουλεύτρια Σοφία Ασημακοπούλου.

Η Βουλεύτρια ζητά από τον Υπουργό Παιδείας  και τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών να αναφέρουν για ποιους λόγους δεν υπήρξε μέχρι σήμερα η αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν οι εκπαιδευτικοί, μιας και στο διάστημα αυτό, από το 2013 έως το 2015, τους παρακρατήθηκε το 25% των αποδοχών τους, το οποίο η πολιτεία δεν επέστρεψε ποτέ, ως όφειλε και αν προτίθενται  να διορθώσουν αναδρομικά την αδικία που υφίσταται η συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών, γιατί για 23 μήνες αµείβονταν µε το 75% των αποδοχών τους, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά ο τελικός μέσος όρος (ΜΟ) των συντάξιµων αποδοχών τους, άρα και το ποσό της σύνταξή τους.

Η Ερώτηση

Της ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ – ΧΑΪΔΩΣ Βουλευτού Β’ Πειραιώς

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού – Τον κ. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Άρση των συνεπειών για τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα την περίοδο 2013-2015»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί, Με τον ν. 4172/2013 περίπου 2.500 εκπαιδευτικοί της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και επέστρεψαν στην υπηρεσία τον Ιούνιο του 2015 (ν.4325/15).

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί, εκτός από το ότι βίωσαν την άδικη διαθεσιμότητα τους, έχασαν και το 25% των αποδοχών τους για 23 περίπου μήνες.

Αυτή η απώλεια δεν αποκαταστάθηκε μέχρι και σήµερα. Επιπλέον, αυτή η διαθεσιμότητα έχει επίπτωση και επηρέασε αρνητικά και τις συντάξιµες αποδοχές τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Για ποιους λόγους δεν υπήρξε μέχρι σήμερα η αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν οι εκπαιδευτικοί, μιας και στο διάστημα αυτό, από το 2013 έως το 2015, τους παρακρατήθηκε το 25% των αποδοχών τους, το οποίο η πολιτεία δεν επέστρεψε ποτέ, ως όφειλε;

2. Προτίθεστε να διορθώσετε αναδρομικά την αδικία που υφίσταται η συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών, γιατί για 23 μήνες αµείβονταν µε το 75% των αποδοχών τους, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά ο τελικός μέσος όρος (ΜΟ) των συντάξιµων αποδοχών τους, άρα και το ποσό της σύνταξή τους;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foitites
Πανεπιστημιακά Τμήματα: Τα ΦΕΚ των αποφάσεων χορήγησης ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master)
Η επιτυχής ολοκλήρωση προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου, οδηγεί στην απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου...
Πανεπιστημιακά Τμήματα: Τα ΦΕΚ των αποφάσεων χορήγησης ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master)