ε ελμε θεσσαλονικης
«Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., που με δική της ευθύνη, όταν ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας το 2013, οδήγησε τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα – απόλυση, οφείλει να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος τους και να λήξει η δια βίου «ποινή» που συνεχίζει να ακολουθεί τη ζωή των συναδέλφων»

Κινητοποίηση την Παρασκευή 24/11/2023 στις 2.30 μ.μ. συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ για αποκατάσταση αδικιών για συναδέλφους από διαθεσιμότητα, οργανώνει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρει η ΕΛΜΕ, συμπληρώθηκαν φέτος 10 χρόνια από το καλοκαίρι του 2013, όταν 2.500 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων καρατομήθηκαν από το δημόσιο σχολείο και τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας απόλυσης

«Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., που με δική της ευθύνη, όταν ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας το 2013, οδήγησε τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα – απόλυση, οφείλει να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος τους και να λήξει η δια βίου «ποινή» που συνεχίζει να ακολουθεί τη ζωή των συναδέλφων»

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΛΜΕ

Συμπληρώθηκαν φέτος 10 χρόνια από το καλοκαίρι του 2013, όταν 2.500 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων καρατομήθηκαν από το δημόσιο σχολείο και τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας απόλυσης.

Ο αποκεφαλισμός του δημόσιου σχολείου που επιχειρήθηκε από την τότε κυβέρνηση με κορμό το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν επιτρέψαμε να περάσει! Τα σωματεία μας με παρατεταμένο και αποφασιστικό αγώνα που κράτησε δύο χρόνια φτάσαμε στην πολυπόθητη νίκη. Το 2015 πετύχαμε να επαναλειτουργήσουν στα ΕΠΑΛ οι τεχνικές ειδικότητες που σε μια μέρα, θυσία στο βωμό των συμφερόντων των ιδιωτικών σχολών, εξοστρακίστηκαν από το δημόσιο σχολείο.

Οι συνάδελφοί μας που βίωσαν δραματικές καταστάσεις, αλλά ήταν και πρωταγωνιστές στον μεγαλειώδη αγώνα, μαζί με όλον τον κλάδο, δεν υποτάχθηκαν στις αντιδραστικές πολιτικές που θέλησαν να τους πετάξουν έξω από τα σχολεία. Αρνήθηκαν να γίνουν αριθμητικά στοιχεία στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων στα πλαίσια των βάρβαρων πολιτικών που απαίτησε η Ε.Ε. και εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις. Συγκρότησαν επιτροπές αγώνα σε όλη τη χώρα, συσπειρώθηκαν μέσα από τα σωματεία μας, αποτέλεσαν την ατμομηχανή του μεγάλου αγώνα.

Στις διεκδικήσεις του κλάδου για τους συναδέλφους που βρέθηκαν σε διαθεσιμότητα από το 2013 έως το 2015 ήταν και η επιστροφή των χρημάτων του 25% του εισοδήματός τους που παρακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας, καθώς και η προσμέτρηση των αντίστοιχων ποσών στις συντάξιμες αποδοχές, όταν οι συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται. Για τις διεκδικήσεις αυτές όλα τα προηγούμενα χρόνια με τη στήριξη των ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ οργανώθηκαν κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα.

Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ., που με δική της ευθύνη, όταν ήταν στη διακυβέρνηση της χώρας το 2013, οδήγησε τους συναδέλφους σε διαθεσιμότητα – απόλυση, οφείλει να αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος τους και να λήξει η δια βίου «ποινή» που συνεχίζει να ακολουθεί τη ζωή των συναδέλφων.

Όλοι όσοι βιώσανε το καθεστώς της διαθεσιμότητας απόλυσης, σε όποια κατάσταση εργασιακή και αν βρίσκονται σήμερα, είτε είναι συνταξιούχοι, είτε στα σχολεία, είτε αλλού, όσο και τα σωματεία μας, οφείλουν να συνεχίσουν να διεκδικούν την πλήρη ηθική και οικονομική αποκατάσταση και την άρση όλων των αρνητικών συνεπειών που ακολουθούν τους συναδέλφους εξαιτίας της άδικης και αντισυνταγματικής διαθεσιμότητας που υπέστησαν.

Το δίκαιο του αιτήματος να δώσει νέα ώθηση στους αγώνες των σωματείων μας. Να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση και να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την κατοχύρωσή του.

Η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δραματική σελίδα της ζωής των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας απόλυσης, αλλά και την ελπιδοφόρα εξέλιξη του μεγάλου αγώνα που αναπτύχθηκε και αποτελεί ορόσημο της ιστορίας των αγώνων του κλάδου, οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων. Οι αγώνες του κλάδου αποτελούν παρακαταθήκη και έμπνευση για να σταματήσουμε τη νέα αντιεκπαιδευτική επέλαση στο δημόσιο σχολείο και την εργασία μας, για την άρση των συνεπειών του καθεστώτος της διαθεσιμότητας απόλυσης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας, μετά την πετυχημένη εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το καθεστώς της διαθεσιμότητας που συμμετείχαν, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση και στην κινητοποίηση την Παρασκευή 24/11/2023 στις 2.30 μ.μ. συγκέντρωση στο ΥΜΑΘ για αποκατάσταση αδικιών για συναδέλφους από διαθεσιμότητα.

Απαιτούμε – διεκδικούμε

Επιστροφή του 25% του μισθού τους που παράνομα παρακρατήθηκε για δύο χρόνια

Να προσμετρηθεί το αντίστοιχο ποσό στις συντάξιμες αποδοχές τους

ε ελμε θεσσαλονικης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

foto_education_pencils_molivia.jpg
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή: «Κατάφωρη και εξόφθαλμη αδικία του ΥΠΑΙΘΑ»
«Για άλλη μια φορά το υπουργείο Παιδείας αυθαιρετεί!» - Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί για τις μεταθέσεις στην Ειδική Αγωγή
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή: «Κατάφωρη και εξόφθαλμη αδικία του ΥΠΑΙΘΑ»
ΕΚΑΒ
Βόλος: Νεκρός σε τροχαίο 26χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε στις μπάρες
O 26χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας κινούταν με κατεύθυνση προς Βόλο, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη της...
Βόλος: Νεκρός σε τροχαίο 26χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε στις μπάρες
τραπεζες
Τράπεζες: Μετατρέπουν καταστήματα σε tellerless (δηλ χωρίς ταμείο) ενώ μας χρεώνουν τα πάντα
Πολλά καταστήματα στην Αττική και την επαρχία ενημερώθηκαν ότι θα γίνουν tellerless (δηλ χωρίς ταμείο), και ότι θα περισσέψουν ταμίες, τη στιγμή που...
Τράπεζες: Μετατρέπουν καταστήματα σε tellerless (δηλ χωρίς ταμείο) ενώ μας χρεώνουν τα πάντα
kasselakis
4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τι αναφέρει η πρόταση που ψηφίστηκε
«Τo Συνέδριο ομόφωνα και ομόθυμα επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο. Είπε πρόεδρο έχουμε, επομένως δεν χρειάζονται εκλογές» δήλωσε η...
4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τι αναφέρει η πρόταση που ψηφίστηκε