κιμωλια
« Όσα στελέχη της διοίκησης επιλέγουν τον ρόλο του ιμάντα επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αντιεργασιακής και αντιπαιδαγωγικής πολιτικής του υπουργείου και επιδιώκουν να φιμώσουν, να τρομοκρατήσουν και να πάρουν τον ρόλο του άρχοντα της σχολικής μονάδας, διοικώντας και διατάσσοντας, να το ξεχάσουν!»

Διευθύντρια κάλεσε την αστυνομία στο σχολείο όταν μέλος του Δ.Σ. ΙΠΕΜ-ΔΟΕ ήρθε στο σχολείο για να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για την απεργία της 8ης Μάρτη.

Συγκεκριμένα, χθες, Τετάρτη 6/3, ο εκπαιδευτικός Νίκος Βουρδουμπάς (μέλος του Δ.Σ. ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) μπήκε στο σχολείο για να ενημερώσει τους/τις συναδέλφους/ισσες μπροστά στην απεργία στις 8 Μάρτη.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ "Αριστοτέλης" η διευθύντρια με φωνές και απειλές ζήτησε να φύγει, απαίτησε να έχει ενημερωθεί νωρίτερα για την επίσκεψη και κάλεσε την αστυνομία για να εκφοβίσει τον συνάδελφο αλλά και τον σύλλογο διδασκόντων! Όταν η αστυνομία έφτασε, ένας ένστολος εισήλθε στο σχολείο εν ώρα λειτουργίας, παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών στο χώρο. Έπειτα από την άμεση παρέμβαση του σωματείου, το οποίο βρέθηκε αμέσως στο σχολείο για να υπερασπίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να στηρίξει τον συνάδελφο και τον σύλλογο διδασκόντων, η αστυνομία αποχώρησε.

sepe_aristotelis

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ "Αριστοτέλης"

Καταγγελία για την πρωτοφανή αντισυνδικαλιστική στάση της διευθύντριας του 1ου ΔΣ Ν. Χαλκηδόνας – κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων/ισσών

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αντισυναδικαλιστική στάση της διευθύντριας του 1ου ΔΣ Ν. Χαλκηδόνας. Την Τετάρτη 6/3 ο εκπαιδευτικός Νίκος Βουρδουμπάς (μέλος του Δ.Σ. ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) μπήκε στο σχολείο για να ενημερώσει τους/τις συναδέλφους/ισσες μπροστά στην απεργία στις 8 Μάρτη.

Η διευθύντρια με φωνές και απειλές ζήτησε να φύγει, απαίτησε να έχει ενημερωθεί νωρίτερα για την επίσκεψη και κάλεσε την αστυνομία για να εκφοβίσει τον συνάδελφο αλλά και τον σύλλογο διδασκόντων! Όταν η αστυνομία έφτασε, ένας ένστολος εισήλθε στο σχολείο εν ώρα λειτουργίας, παρουσία  εκπαιδευτικών και μαθητών στο χώρο. Έπειτα από την άμεση παρέμβαση του σωματείου, το οποίο βρέθηκε αμέσως στο σχολείο για να υπερασπίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να στηρίξει τον συνάδελφο και τον σύλλογο διδασκόντων, η αστυνομία αποχώρησε.

Είναι προκλητικός ο τρόπος της συγκεκριμένης διευθύντριας εκτός των άλλων γιατί η ίδια πριν λίγους μήνες ανακοίνωσε στον σύλλογο διδασκόντων ότι οι αξιολογητές-συντονιστές θα μπαίνουν όποτε θέλουν στο σχολείο χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και ειδοποίηση των εκπαιδευτικών.

Κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα επιτρέψουμε καμία παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και ενημέρωσης. Όσα στελέχη της διοίκησης επιλέγουν τον ρόλο του ιμάντα επιβολής της αντιεκπαιδευτικής αντιεργασιακής και αντιπαιδαγωγικής πολιτικής του υπουργείου και επιδιώκουν να φιμώσουν, να τρομοκρατήσουν και να πάρουν τον ρόλο του άρχοντα της σχολικής μονάδας, διοικώντας και διατάσσοντας, να το ξεχάσουν! Θα βρουν μπροστά τους όλους και όλες μας, σύσσωμους τους συλλόγους διδασκόντων, την επιτροπή αγώνα, όλο το σωματείο! Το σχολείο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός! Είναι ξεκάθαρο ότι όλες αυτές οι συμπεριφορές υποκινούνται και ενθαρρύνονται από το υπουργείο και τους συμβούλους-αξιολογητές με την φαρέτρα της αξιολόγησης ανά χείρας. Οι νόμοι του ΥΠΑΙΘΑ και κυρίως ο νόμος της αξιολόγησης 4823/21 μετατρέπει το σχολείο σε ένα αξιολογικό κάτεργο, για εκπαιδευτικούς και μαθητ(ρι)ες με μόνιμες απειλές και εκβιασμούς!

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες, δεν χαρίστηκαν! Οι αγώνες αυτοί υποχρέωσαν το κράτος και τις κυβερνήσεις να τα νομιμοποιήσουν δια μέσου του συντάγματος και της νομοθεσίας! Η συνδικαλιστική ενημέρωση όχι απλώς προστατεύεται αλλά όλη η διοίκηση οφείλει να τη διευκολύνει.

Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατούνται κεκτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες από εντολοδόχους του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης, που όλο αυτό το διάστημα εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο, που συνεχίζει και στέλνει στα δικαστήρια τους αγώνες μας, που αδιαφορεί για τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας, του δημόσιου σχολείου και της κοινωνίας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί το δικαίωμά μας να αντιστεκόμαστε και να αγωνιζόμαστε συλλογικά  ενάντια στις αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Καλούμε όλες/ους τις/τους συναδέλφους/ισσες να υπερασπιστούν την ελευθερία στη συλλογική δράση και έκφραση, να πυκνώσουν τη συμμετοχή τους σε όλα τα συλλογικά όργανα του σωματείου, να κρατήσουν τα σχολεία ανοιχτά στη διακίνηση πολιτικών ιδεών, να καταδικάσουν και να απομονώσουν φαινόμενα τραμπουκισμού μελών του συλλόγου που ενημερώνουν και διακινούν τις συλλογικές μας αποφάσεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Κρήτη: Συναγερμός με περιστατικό μηνιγγίτιδας – Στην Εντατική μαθήτρια δημοτικού
Το κοριτσάκι εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι σε βαριά κατάσταση αλλά δείχνει να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του...
Κρήτη: Συναγερμός με περιστατικό μηνιγγίτιδας – Στην Εντατική μαθήτρια δημοτικού