Γυμνάσιο Πειραιά: Ψήφισμα του Δήμου για την αντίθεσή του στη μετατροπή του σχολείου σε Πειραματικό
Με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά εκφράζει την αντίθεσή του στην κατάργηση του 1ου Γυμνασίου Πειραιά και τη μετατροπή του σε Πειραματικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά,  κατά την «Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής»,  ενέκρινε  ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας  την αντίθεσή του στην κατάργηση του 1ου Γυμνασίου Πειραιά  και τη μετατροπή του σε Πειραματικό, παράλληλα με τη διασύνδεσή του με τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία.

Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά «Είναι φανερό ότι η επίμονη προσπάθεια από διάφορους παράγοντες (ΔΙΔΕ, Υπουργείο, Επιτροπές κτλ) για να μετατραπεί το 1ο Γ.Σ. Πειραιά σε Πειραματικό, έχει σαν αποτέλεσμα να είναι “στον αέρα”, τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου. Είναι άλλωστε τα αποτελέσματα των πολιτικών τους στην εκπαίδευση».  

«Να παλέψουμε από κοινού για να παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής του 1ου Γυμνασίου Πειραιά σε Πειραματικό», καλούν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά το ομόφωνο  ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά εκφράζει την αντίθεσή του στην κατάργηση του 1ου Γυμνασίου Πειραιά  και τη μετατροπή του σε Πειραματικό, παράλληλα με τη διασύνδεσή του με τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία. Η απόφαση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα: 

Να στερήσει από δεκάδες μαθητές τη δυνατότητα να γραφτούν στο σχολείο της γειτονιάς τους.
Να αυξηθεί η απόσταση και άρα ο χρόνος και το κόστος μετακίνησης των μαθητών σε πιο απομακρυσμένα Γυμνάσια.
Τον υποχρεωτικό χωρισμό παιδιών (αδέρφια, παρέες κά), μέσω του διαμοιρασμού τους στα υπόλοιπα Γυμνάσια, γεγονός παιδαγωγικά απαράδεκτο.
Τη δημιουργία πολυπληθών τμημάτων 25-27 μαθητών στα όμορα Γυμνάσια. 

Στην ουσία δηλαδή, θα χειροτερεύσει συνολικά τους όρους μάθησης των μαθητών της ευρύτερης περιοχής του Α’ Διαμερίσματος και του Κέντρου του Πειραιά, ενώ ειδικά το Α’ Διαμέρισμα, η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή του Πειραιά, θα μείνει με μόλις 3 Γυμνάσια!

Είναι δε σίγουρο, ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει η πρόταση για μετατροπή και του 1ου ΓΕΛ Πειραιά σε Πειραματικό, γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω το πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχουν Γενικά Λύκεια που να μπορούν να υποδεχτούν το πλήθος των μαθητών της περιοχής. 

Για τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης υπ’ αριθμ. 10728/Δ6/31-01-2024 και ταυτόχρονα την επανεξέταση του θέματος της ίδρυσης Πειραματικού Σχολείου στην Π. Ενότητα Πειραιά, καθώς αυτό αφορά όλους μας, αλλά και τους γονείς των Ράλλειων Πειραματικών, οι οποίοι εδώ και χρόνια δεν έχουν λύση για το μέλλον των παιδιών τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aselgeia_8.jpg
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου
Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα καταδικαστεί για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητριών
Στο δικαστήριο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Α΄ Γυμνασίου