Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: Οι προτάσεις στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, για ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ που έχουν καταψηφιστεί από την πλειοψηφία με αστείες δικαιολογίες
Σε μια περίοδο που με την τρομοκρατία και τις απειλές η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει τις αντιδραστικές της πολιτικές στην εκπαίδευση, οι διώξεις και το σύρσιμο συνδικαλιστών στα δικαστήρια αποτελεί βασικό εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση

Επειδή διάφορα γράφονται τελευταία, η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ δημοσιοποιεί τις δύο τελευταίες προτάσεις της, τις οποίες έχει καταθέσει στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, για ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ και οι οποίες έχουν καταψηφιστεί από την πλειοψηφία του ΔΣ με αστείες δικαιολογίες.

21/1/2024:

«ΝΕΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ!

ΜΕ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΠΤΑ! ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Συνεχίζεται η βιομηχανία διώξεων ενάντια σε εκπαιδευτικούς για συνδικαλιστική και πολιτική δράση.

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο η κινητοποίηση που είχε καλεστεί από την ΕΛΜΕ Πειραιά και είχαν συμμετάσχει και άλλα σωματεία της περιοχής ενάντια στην -περιβόητη- ημερίδα για την ιδιωτική εκπαίδευση που είχε διοργανώσει ο ΔΔΕ Πειραιά στις 17/3/23. Καθώς και για την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στις 30/11/22, ενάντια στις πρώτες απόπειρες διώξεων από τον ΔΔΕ.

Από την ΕΛΜΕ Πειραιά διώκονται 3 μέλη (ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, πρώην γραμματέας της ΕΛΜΕ, μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ), ενώ διώκεται και ένα μέλος από το ΕΚ Πειραιά (πρόεδρος του ΕΚΠ). Η διαδικασία ξεκίνησε μετά από μηνύσεις που είχε καταθέσει ο ΔΔΕ Πειραιά, φορτώνοντάς τους με ένα σωρό κατηγορίες. Για τα δυο μέλη της ΕΛΜΕ μάλιστα εκκρεμούν και άλλες διώξεις -ποινικές και πειθαρχικές- λόγω συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις.

Σε μια περίοδο που με την τρομοκρατία και τις απειλές η κυβέρνηση επιδιώκει να προωθήσει τις αντιδραστικές της πολιτικές στην εκπαίδευση, οι διώξεις και το σύρσιμο συνδικαλιστών στα δικαστήρια αποτελεί βασικό εργαλείο σε αυτή την κατεύθυνση.

Να μην περάσει η τρομοκρατία. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των διώξεων. Οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις, δεν ποινικοποιούνται!

Καλούμε να γίνει άμεσα μια πρώτη κινητοποίηση καταγγελίας των διώξεων στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου.

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τη δράση τους.

Να μην περάσει η τρομοκρατία.

Να σταματήσει κάθε δίωξη! Να παρθούν όλες πίσω.

Θα ακολουθήσει νέα αναλυτική ανακοίνωση τις επόμενες μέρες.»

 Υ.Γ.1: Ο ΔΔΕ Πειραιά έκανε μια κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά (22/12/23), στην οποία, αφού ανέφερε μια σειρά «ζημιών» που έγιναν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη εκπαιδευτικών. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις προθέσεις πίσω από αυτή την κίνηση ή το αν θα σημάνει μια θετική εξέλιξη στο ζήτημα της δίωξης. Άλλωστε το θεωρούμε δευτερεύον σε σχέση με το για μια ακόμα φορά χτύπημα του δικαιώματος στη δράση ενός σωματείου, στη συγκέντρωση και στην απεργία.

Υ.Γ.2: Το παραπάνω συμπέρασμα ενισχύεται άλλωστε με βάση όλη την τρομοκρατία, τις απειλές και την καταστολή που έχει ανοίξει τόσο απέναντι στις φοιτητικές και μαθητικές καταλήψεις, με τις ίδιες ακριβώς κατηγορίες, όσο και απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών.

12/2/2024:

«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταγγέλλει τις κινήσεις της εισαγγελίας Πειραιά για «να δοθούν τα ονόματα των μελών του ΔΣ της και ιδιαίτερα των μελών που εκπροσωπούν την παράταξη της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής» όπως ενημέρωσε προανακριτική υπάλληλος του ΑΤ Πειραιά μέλη του σωματείου.

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια τρομοκράτησης και χτυπήματος του δικαιώματος στην συνδικαλιστική δράση. Δεν θα περάσει!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ δηλώνει ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ενημερωθεί πλήρως για τους λόγους για τους οποίους έχει κινηθεί αυτή η διαδικασία και θα ενημερώσει άμεσα τους συναδέλφους.

Την ίδια στιγμή θα επιδιώξει να ανοίξει το ζήτημα πλατιά στον κλάδο και τον λαό, και θα πάρει άμεσες πρωτοβουλίες κινητοποιήσεων και καταγγελίας του ζητήματος αναδεικνύοντάς το στο πλαίσιο της γενικότερης επιχείρησης τρομοκρατίας, καταστολής και διώξεων που έχει στηθεί όλο το τελευταίο διάστημα.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα επανέλθει το αμέσως επόμενο διάστημα με νέα ενημερωτική ανακοίνωση προς τους συναδέλφους.»

 

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αγκιστρι
Εκπαιδευτικές συνθήκες ντροπή! Μετά από 17 χρόνια κοντέινερ ήρθαν και τα βοθρόνερα στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου!
Δεν έφταναν τα κοντέινερ, καθημερινά εδώ και μήνες μαθητές και εκπαιδευτικοί βιώνουν έναν νέο γολγοθά
Εκπαιδευτικές συνθήκες ντροπή! Μετά από 17 χρόνια κοντέινερ ήρθαν και τα βοθρόνερα στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου!
aristeia-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Τα «μιασμάτα», η «μη νομιμοφρόνες» και οι ύποπτοι για «αντεθνική» δράση
«Απαγορεύεται το συνομπρελίζεσθαι, το μινιφουστοφορείν και το οφρυοβλεφαρογράφειν»!
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Τα «μιασμάτα», η «μη νομιμοφρόνες» και οι ύποπτοι για «αντεθνική» δράση
Εθισμός στο φαγητό
Εθισμός στο φαγητό: Πώς θα εντοπίσετε τα συμπτώματα
Ο εθισμός στο φαγητό είναι μία καταναγκαστική συμπεριφορά που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λιπαρά, αλάτι και...
Εθισμός στο φαγητό: Πώς θα εντοπίσετε τα συμπτώματα