Διώξεις εκπαιδευτικών: Σύσκεψη την Πέμπτη στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά
«Οι διώξεις των εκπαιδευτικών συνδέονται με ένα μαύρο νήμα με το συνολικό κλίμα καταστολής της δράσης των σωματείων»

Κάλεσμα για σύσκεψη για τις πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των εκπαιδευτικών απευθύνει σε εκπαιδευτικούς η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 18:30 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής

Κάλεσμα σε σύσκεψη την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, 6:30 μ.μ. Προς:

Συνδικαλιστικά σχήματα της εκπαίδευσης, εργατικά σχήματα, φοιτητικά και μαθητικά σχήματα, σχήματα και συλλογικότητες γειτονιάς, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, αγωνίστριες και αγωνιστές

Δεκάδες διώξεις (πειθαρχικές και ποινικές) είναι σε εξέλιξη ενάντια σε εκπαιδευτικούς σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (όπως στον Πειραιά) εκπαιδευτικοί φορτώνονται με τον μισό ποινικό κώδικα με βάση τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις. Πιο συγκεκριμένα, σε ολόκληρη τη χώρα, πειθαρχικές και ποινικές διώξεις εκπαιδευτικών είναι σε εξέλιξη:

 για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις υλοποιώντας αποφάσεις των σωματείων τους,

 γιατί έκαναν κριτική στις πολιτικές του υπουργείου,

 για συμμετοχή στις αποφάσεις σωματείων ενάντια στην τηλε-«εκπαίδευση»,

 για δημόσια έκφραση πολιτικών καισυνδικαλιστικών απόψεων,

 για συμμετοχή σε άλλες κινητοποιήσεις,

 για αφισοκόλληση.

Οι διώξεις αυτές συνδέονται με ένα μαύρο νήμα με το συνολικό κλίμα καταστολής της δράσης των σωματείων (πρόσφατη η δρομολόγηση απόλυσης και οι διώξεις διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ), τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος αλλά και των εκπαιδευτικών, μέσω εισαγγελικών αποφάσεων, της ποινικοποίησης της απεργίας και της απεργίας - αποχής, των εφόδων των ΜΑΤ και της τρομοκράτησης των μαθητών. Η πρόσφατη κίνηση της Εισαγγελίας Πειραιά να ζητήσει τα στοιχεία των μελών της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής που την εκπροσωπούν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ είναι ενδεικτική.

Στόχος αυτής της ομοβροντίας είναι να χτυπηθεί η κατεύθυνση του αγώνα, να επιβληθεί σιγή νεκροταφείου στην κοινωνία, ώστε οι αντιδραστικές πολιτικές της φτώχειας, των ταξικών φραγμών στις σπουδές, των ιδιωτικών ΑΕΙ, της αξιολόγησης και της τρομοκρατίας να περνούν «ανενόχλητες». Για αυτό απαιτείται η μαζική κινητοποίηση όλων. Για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης και έκφρασης.

Ως Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής θεωρούμε πως είναι κρίσιμο για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων το άνοιγμα του ζητήματος στον κλάδο, γενικότερα στους εργαζομένους, στη νεολαία και τον λαό. Με τον χαρακτήρα συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων που θα διεκδικούν. Όχι με διαπραγματεύσεις και παζάρια με παράγοντες του συστήματος.

Στην κατεύθυνση του παραπάνω στόχου, καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη

την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, 6:30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά - 3ο ΓΕΛ Πειραιά, Μαυρομιχάλη 14

Οι προτάσεις που καταρχήν καταθέτουμε στη σύσκεψη είναι:

 Κάλεσμα σε απογευματινή διαδήλωση στο κέντρο του Πειραιά ή της Αθήνας και αντίστοιχες πανελλαδικές παρεμβάσεις -κινητοποιήσεις αν είναι δυνατό. Σε χρόνο κατάλληλο για την καλή προετοιμασία της.

 Κοινή (όσο είναι δυνατό) κίνηση όσων συμμετέχουν στη σύσκεψη και συμφωνούν,με καταρχήν πρόθεση να αναλάβει ομάδα σωματείων την παραπάνω διαδήλωση. Αν αυτό κρίνεται ανέφικτο, να αναλάβουντην πρωτοβουλία όσοι φορείς συμφωνούν.

 Παρουσίαση των προτάσεων στις οποίες θα καταλήξει η σύσκεψη σε γενικές συνελεύσειςκαι σωματεία.

 Δημιουργία αφίσας, προετοιμασία συνέντευξης τύπου και μαζική με κάθε τρόπο προπαγάνδιση του θέματος και της διαδήλωσης.

Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις σε εκπαιδευτικούς – Κάτω η καταστολή και η τρομοκράτηση των φοιτητικών και μαθητικών καταλήψεων και κινητοποιήσεων

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω δεν είναι προαποφασισμένα, αλλά προτάσεις της ΕΑΑ προς τη σύσκεψη. Σημειώνουμε επίσης ότι η απόφασή μας να πάρουμε μια τέτοια πρωτοβουλία ως παράταξη προκύπτει από την άρνηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ να κινηθεί στην κατεύθυνση του ανοίγματος του ζητήματος στον λαό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα