σχολεία
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
«Ας απαντήσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ τι έχει κάνει για τις πρόσφατες διώξεις;»

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά έχοντας λερωμένη τη φωλιά της για τη στάση της στο θέμα των διώξεων των εκπαιδευτικών επιδιώκει με μια μακροσκελή ανακοίνωση να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα με πολλά – πολλά ψέματα και ανακρίβειες. Μια ανακοίνωση – «μια οφειλόμενη απάντηση της ΕΛΜΕ Πειραιά σε συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΠΟΧΗ» και του αρθρογράφου κ. Δημητρούδη» δείχνει ότι η πλειοψηφία έχει αλλεργία στην κριτική, αφού την χαρακτηρίζει «συκοφαντία» και «λάσπη στον ανεμιστήρα, που εκτοξεύεται από τον κ. Δημητρούδη, μέσα από τις στήλες της εφημερίδας σας, αλλά και σε άλλους».

Και όμως «σφυρίζει αδιάφορα»

Ας απαντήσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ τι έχει κάνει για τις πρόσφατες διώξεις;

Απολύτως τίποτα. Ούτε ανακοίνωση δεν έχει εκδώσει. Άρα το «σφυρίζει αδιάφορα» και αποτυπώνει την αλήθεια, αλλά και είναι ταυτόχρονα επιεικής κριτική και όχι συκοφαντία. Αλλά ακόμα και η ντροπή ντρέπεται για το γεγονός ότι δεν έχει βγει ούτε ανακοίνωση για τις πρόσφατες διώξεις. Από την ΕΛΜΕ Πειραιά διώκονται 3 μέλη (ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, πρώην γραμματέας της ΕΛΜΕ, μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ), ενώ διώκεται και ένα μέλος από το ΕΚ Πειραιά (πρόεδρος του ΕΚΠ). Η διαδικασία ξεκίνησε μετά από μηνύσεις που είχε καταθέσει ο ΔΔΕ Πειραιά, φορτώνοντάς τους με ένα σωρό κατηγορίες. Για τα δυο μέλη της ΕΛΜΕ μάλιστα εκκρεμούν και άλλες διώξεις -ποινικές και πειθαρχικές- λόγω συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις!

Να θυμίσουμε ότι στο πρόσφατο δελτίο τύπου της ντροπής για τη συνάντηση της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Πειραιά δεν αναφέρεται έστω και μια … συλλαβή για το θέμα των διώξεων! Αντίθετα η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Πειραιά παρουσιάζει τις θετικές απαντήσεις του ΔΙΔΕ Πειραιά σε οκτώ από τα εννιά θέματα. Με άλλα λόγια κάτω στον Πειραιά όλα καλά! Μέχρι που ο ΔΔΕ προστατεύει τους εκπαιδευτικούς από τα περιστατικά διοικητικής αυθαιρεσίας!

1_4

Ναι η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά «σφυρίζει αδιάφορα» για αυτό και έχει απορρίψει στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά μια σειρά από προτάσεις για κινητοποιήσεις και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις διώξεις. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής 2/2 στο Σύνταγμα ενάντια στις διώξεις εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της «Ημέρας Δράσης» από 18 εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ) ξεγύμνωσε την πλειοψηφία του ΔΣ Της ΕΛΜΕ Πειραιά που όχι μόνο αρνήθηκε τη συμμετοχή, αλλά απέρριψε και την πρόταση για διευκολυντική στάση, βάζοντας τρικλοποδιά ακόμα και στη συμμετοχή των διωκόμενων!

Για όσους έχουν γνώση και μνήμη μπορούν να εξηγήσουν αυτή τη γραμμή του «κατευνασμού» και της «συνδιαλλαγής». Αρκεί να θυμίσουμε:

  1. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά με πλειοψηφία (ΠΑΜΕ(4) – ΣΥΝΕΚ;) αρνήθηκε να συνδιοργανώσει σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/12/2023 για τις διώξεις εκπαιδευτικών σε Πειραιά, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού και τη σκευωρία στον Πειραιά με την ΕΛΜΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ.
  2. Χαρακτηριστική είναι η στάση της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ μετά τις 10 Μάη να μη θέλει να καλέσει ΑΜΕΣΑ μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, παρά την επίμονη πρόταση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ επιχειρώντας να κρύψει κάτω από το χαλί ένα τέτοιο τόσο σημαντικό ζήτημα. Με το «σκεπτικό» ότι «η παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας δεν είναι άμεση αλλά θα πάρει 3-4 χρόνια», όπως άλλωστε μας… «κατευνάζουν» και οι διώκτες.
  3. Απούσα η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ την Παρασκευή 30 Ιουνίου έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, όταν δεκάδες εκπαιδευτικοί και αλληλέγγυοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η κινητοποίηση καλέστηκε από την "Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής " μετά την άρνηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά να απαντήσει άμεσα και αγωνιστικά στη μεθοδευμένη επιχείρηση άσκησης τρομοκρατίας και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.
  4. Η ανακοίνωση – πλυντήριο 29 Νοέμβρη 2023

Σε ανακοίνωσή της (29 – 11 – 2023) η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά αναφέρεται στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το ΔΙΔΕ δίνοντας μια εξωραϊσμένη εικόνα των σχολείων της περιοχής. Όπως αναφέρεται ενδεικτικά: «Ο προϊστάμενος απάντησε ότι αναμένονται οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών …. Στο μέτωπο της ατομικής αξιολόγησης, ο ΔΔΕ ανέφερε ότι η διαδικασία προχωράει σύμφωνα με το νόμο και την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ .. Δήλωσε ότι πρόθεσή του και εντολή του προς τους Συμβούλους είναι να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα όσων θέλουν να απεργήσουν… ο Προϊστάμενος δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να προχωρήσει σε ενέργειες… ο ΔΔΕ δεσμεύτηκε ότι θα κάνει σεβαστή την απόφαση των συλλόγων διδασκόντων…». Στην ανακοίνωση δε γίνεται αναφορά στο θέμα των διώξεων.

  • Εκκωφαντική σιωπή για τη σκευωρία της PISA στον Πειραιά. Και ακόμα χειρότερα σφυρίζει αδιάφορα για το γεγονός ότι την κατάπτυστη έκθεση προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη παρέμβαση που διεξήγαγε το γνωστό -καθόλου τυχαίο- στέλεχος της ΝΔ και της ΔΑΚΕ Πειραιά. Αρνήθηκε να καλέσει, ακόμα και για εξηγήσεις, μέλη της ΕΛΜΕ που εμπλέκονται με ψευδομαρτυρίες στη συγκεκριμένη σκευωρία. Ανέχεται και καλύπτει η πλειοψηφία του ΔΣ τους σκευωρούς. Αυτή είναι η αλήθεια!
  • Στο «πρόγραμμα δράσης της ΕΛΜΕ Πειραιά το επόμενο διάστημα» με ημερομηνία 15/1/2024 όχι λέξη, αλλά ούτε μια συλλαβή για τις διώξεις! Και αυτό είναι ένα ακόμα ντοκουμέντο ντροπής!

Και ψεύδεται…

Και βέβαια, με βάση τα παραπάνω πραγματικά γεγονότα, ψεύδεται η πλειοψηφία τους ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά, όταν γράφει «το σωματείο μας έχει στηρίξει απόλυτα όλους τους συναδέλφους που διώκονται πειθαρχικά και ποινικά…».

Σε αυτή την κατεύθυνση έχει σπείρει ψευδαισθήσεις ροκανίζοντας συνειδήσεις και αποπροσανατολίζοντας τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά γράφοντας ότι η συνάντηση με την τότε υφυπουργό Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου στις 27.09.2023 «είχε σαν αποτέλεσμα να παρθούν πίσω διώξεις» και ακόμα  «για το σταμάτημα της πλειοψηφίας των διώξεων (στην ουσία για όλες τις διώξεις, πλην αυτών που αφορούν την κινητοποίηση για τις εξετάσεις PISA)». Επίσης το γεγονός ότι, όπως γράφεται στην ανακοίνωση «Ο ΔΙΔΕ Πειραιά κατέθεσε στις 22/12/2023 στην Εισαγγελία ότι δεν επιθυμεί τη συνέχιση της ποινικής διαδικασίας-δίωξης (μηνύσεις) που είχε υποβάλει, με ανυπόστατα στοιχεία και συκοφαντίες, ενάντια στον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά, σε μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και σε πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ μας». Όχι μόνο δε συνιστά σταμάτημα της δίωξης, αλλά «αγιογραφεί» τον ΔΙΔΕ, όπως συμβαίνει με τα δελτία τύπου της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά που λειτουργούν ως πλυντήριο ξεπλύματος του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας.

Δεν υπάρχει διαδικασία παγώματος των διώξεων. Ούτε οι αγώνες με ή χωρίς εισαγωγικά έχουν μέχρι τώρα αποτέλεσμα την αρχειοθέτησή τους Αυτή είναι η πραγματικότητα που «αγνοεί» η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Πειραιά. Για αυτό και το πειθαρχικό αποδίδει τους φακέλους κανονικά στους διωκόμενους που τους έχουν ζητήσει. Όλα τα άλλα είναι ψέματα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ για να στοιχειοθέτησει πλασματικές νίκες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ανακοίνωση της πλειοψηφίας αποσιωπάται η επικείμενη(;) δίωξη, αφού ζητήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα τα ονόματα των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ που εκπροσωπούν τη ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.

Στοχοποίηση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Μέσα από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση κάνοντας σκόνη και θρύψαλα κάθε συνδιακλιστική δεοντολογία η πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ στοχοποιεί έμμεσα την θ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ συμβουλεύοντας ως παντογνώστες τον αρθρογράφο «να διασταυρώνει τα γραφόμενά του και όχι να υιοθετεί και να αναπαράγει άκριτα τις ανακοινώσεις συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης». Και πονηρά η πλειοψηφία του ΔΣ ταυτίζει το συνδικάτο με την πλειοψηφία…

Έχουν στόχους…

Την ώρα που το φαινόμενο των διώξεων των εκπαιδευτικών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις οι πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις της συστημικής Αριστεράς είτε το υποβαθμίζουν είτε σιωπούν. Δεν μηδενίζουμε τις όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις  που έγιναν και στον Πειραιά ύστερα από προτάσεις της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ. Όμως μια σειρά ενέργειες και δράσεις που αναφέρονται στην ανακοίνωση δε διαμορφώνουν συνθήκες για ένα δυνατό και κίνημα που να αναχαιτίζει την πολιτική των διώξεων και τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Συγκροτούν  την πολιτική του κατευνασμού και επιδιώκουν «λύσεις» με τη λογική της «διαμεσολάβησης» και της συνδιαλλαγής. Με τη λογική της ανάθεσης έχουν οδηγήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην παραλυσία. 

Και εμείς...

2_2

Απέναντι στην αντιλαϊκή, την  αυταρχική εκπαιδευτική πολιτική και την πολιτική των διώξεων που επιδιώκει να βάλει στον γύψο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας, ο δρόμος των μαζικών κινητοποιήσεων είναι μονόδρομος. Ο αγώνας μας για παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία, καθώς και για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια σε ένα δημόσιο σχολείο που μορφώνει όλα τα παιδιά οφείλει να είναι διαρκής και ανυποχώρητος για να φράξουμε τον δρόμο στην επέλαση των βαρβάρων!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...