98 στελέχη Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησαν να απαλλαγούν από τα καθήκοντά τους στην Αττική την τρέχουσα σχολική χρονιά
95 άδειες άνευ αποδοχών με ταυτόχρονη αναζήτηση άλλης επαγγελματικής προοπτικής των εκπαιδευτικών, ακόμα και στο εξωτερικό - Ενημερωτικό αιρετών ΔΑΚΕ συνεδρίασης ΑΠΥΣΠΕ Αττικής

Ενημέρωση παρείχαν οι αιρετοί της ΔΑΚΕ Χρήστος Τρανός (τακτικός αιρετός) και Θεόδωρος Μπίρμπας (αναπληρωματικός αιρετός) σχετικά με όσα συζητήθηκαν στις 23 Φεβρουαρίου 2024 που πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής για το 2024.

Ανάμεσα σε όσα συζητήθηκαν ήταν η απαλλαγή στελεχών από τα καθήκοντά τους, η απόδοση δεύτερης ειδικότητας και οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2023-2024 ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Μνεία έγινε και στις «98 απαλλαγές στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους, τις 95 άδειες άνευ αποδοχών με ταυτόχρονη αναζήτηση άλλης επαγγελματικής προοπτικής των συναδέλφων, ακόμα και στο εξωτερικό, και τις 576 αιτήσεις αφυπηρέτησης στο μεγαλύτερο ΑΠΥΣΠΕ της πατρίδας μας».

Η ανακοίνωση

«Σας ενημερώνουμε πως στις 23 Φεβρουαρίου 2024 έγινε η 2η συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Αττικής για το 2024 και η 12η από την επαναφορά των Αιρετών της ΔΑΚΕ στο συγκεκριμένο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

ΘΕΜΑ1οΑπαλλαγή στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους

Εγκρίθηκε ομόφωνα η απαλλαγή από τα καθήκοντά της Υποδιευθύντριας σε σχολείο της Α’ Αθήνας, αφού τα δικαιολογητικά που κατέθεσε πληρούσαν  τις προϋποθέσεις.

ΘΕΜΑ 2οΑπόδοση 2ης ειδικότητας

Απορρίφθηκαν με ψήφους 3-2 (μειοψήφησαν οι δύο αιρετοί) και οι δύο αιτήσεις που κατατέθηκαν, αφού οι συνάδελφοι είναι Δόκιμοι.

Στο σημείο αυτό κατέθεσα, με το συνάδελφο αιρετό της ΔΗΣΥ, τη θέση πως για τον κλάδο οι έχοντες διετή ευδόκιμη υπηρεσία πρέπει αυτόματα να μονιμοποιούνται και ψηφίσαμε θετικά για την απόδοση της 2ης ειδικότητας.

ΘΕΜΑ 3ο: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2023-2024 ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων

Εγκρίθηκαν με ιεραρχική σειρά και οι τρεις αποσπάσεις που κατατέθηκαν.

Σχολιασμός Αιρετών ΔΑΚΕ στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:    

Φθάνοντας μέσα στη φετινή χρονιά τις 98 απαλλαγές στελεχών εκπαίδευσης από τα καθήκοντά τους, τις 95 άδειες άνευ αποδοχών με ταυτόχρονη αναζήτηση άλλης επαγγελματικής προοπτικής των συναδέλφων, ακόμα και στο εξωτερικό, και τις 576 αιτήσεις αφυπηρέτησης στο μεγαλύτερο ΑΠΥΣΠΕ της πατρίδας μας, πότε επιτέλους το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. θα αντιληφθεί την επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι Έλληνες εκπαιδευτικοί και θα καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία της χώρας, τη Δ.Ο.Ε.

Οι Αιρετοί της ΔΑΚΕ και όλων των συναδέλφων στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:

Χρήστος Τρανός (τακτικός αιρετός)

Θεόδωρος Μπίρμπαςναπληρωματικός αιρετός)

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα, κεραυνος, βροχή
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»
«Καμπανάκι» από μετεωρολόγο Τσατραφύλλια για Λάρισα και Μαγνησία - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»