αλιαρτοσ
“Θέλουμε τον καθηγητή μας πίσω” φωνάζουν και οι μαθητές του Γυμνασίου - Αναστατωμένοι είναι και οι γονείς του Γυμνασίου για την μετακίνηση του καθηγητή στη μέση της χρονιάς σε άλλη εκπαιδευτική μονάδα

Με ομόφωνη απόφαση των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αλιάρτου καταγγέλλεται η κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του εκπαιδευτικού Γ. Κ. ΠΕ01. 

Ο εκπαιδευτικός τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής στην πρώτη φάση στο Γυμνάσιο Αλιάρτου, το οποίο είχε επιλέξει ως πρώτη προτίμηση όντας πρώτος στη λίστα και ωστόσο, απαιτείται η αλλαγή της θέσης του με εκπαιδευτικό που διαθέτει λιγότερα μόρια, καταπατώντας έτσι τη λίστα μορίων που έχει αναρτηθεί στον ΟΠΣΥΔ, όπου έχουν προσμετρήσει τα προσόντα όλων και βάσει του οποίου γίνονται οι προσλήψεις.

Συγχρόνως, διαρρηγνύεται η συνοχή και το θετικό κλίμα του συλλόγου, η ροή του εκπαιδευτικού έργου, τρεις μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά. Ως εκ τούτου, ο εκπαιδευτικός τοποθετείται εκ νέου σε δύο σχολεία, τα οποία απέχουν χιλιομετρικά σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (45 χιλιόμετρα) και με λιγότερα μόρια από εκείνα του αρχικού σχολείου (1 έναντι 3), επηρεάζοντας τη μελλοντική του εξέλιξη.  Παράλληλα, δημιουργούνται προβλήματα και στην προσωπική του ζωή, καθώς αυξάνονται τα μηνιαία προσωπικά του έξοδα (ενοίκια, μετακίνηση, κλπ.)

“Θέλουμε τον καθηγητή μας πίσω” ζητούν οι μαθητές του Γυμνασίου Αλιάρτου

Καθολική αποχή από τα μαθήματα και έντονη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν, τις προηγούμενες μέρες οι μαθητές του γυμνασίου Αλιάρτου για την απομάκρυνση του καθηγητή τους.

Οι μαθητές ζητούν την επιστροφή τους καθηγητή τους και έχουν εξαγγείλει και σήμερα αποχή από τα μαθήματά τους

Η ΟΜΟΦΩΝΗ   ΑΠΟΦΑΣΗ    ΤΩΝ   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ   ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Με το παρόν έγγραφο εκφράζεται η ομόφωνη απόφαση των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Αλιάρτου για την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του συναδέρφου Γ. Κ. ΠΕ01 και την άμεση απομάκρυνσή του από το σχολείο που εξαρχής τοποθετήθηκε.

Ο συνάδερφος τοποθετήθηκε ως αναπληρωτής στην πρώτη φάση στο Γυμνάσιο Αλιάρτου, το οποίο είχε επιλέξει ως πρώτη προτίμηση όντας πρώτος στη λίστα και ωστόσο, απαιτείται η αλλαγή της θέσης του με συνάδερφο που διαθέτει λιγότερα μόρια, καταπατώντας έτσι τη λίστα μορίων που έχει αναρτηθεί στον ΟΠΣΥΔ, όπου έχουν προσμετρήσει τα προσόντα όλων και βάσει του οποίου γίνονται οι προσλήψεις.

Συγχρόνως, διαρρηγνύεται η συνοχή και το θετικό κλίμα του συλλόγου, η ροή του εκπαιδευτικού έργου, τρεις μήνες πριν τελειώσει η σχολική χρονιά. Ως εκ τούτου, ο συνάδελφος τοποθετείται εκ νέου σε δύο σχολεία, τα οποία απέχουν χιλιομετρικά σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους (45 χιλιόμετρα) και με λιγότερα μόρια από εκείνα του αρχικού σχολείου (1 έναντι 3), επηρεάζοντας τη μελλοντική του εξέλιξη.  Παράλληλα, δημιουργούνται προβλήματα και στην προσωπική του ζωή, καθώς αυξάνονται τα μηνιαία προσωπικά του έξοδα (ενοίκια, μετακίνηση, κλπ.).

Επιπροσθέτως, η μετακίνηση του συναδέρφου επηρεάζει άμεσα παιδαγωγικά και λειτουργικά την εύρυθμη λειτουργεία του σχολείου. Ο συνάδερφος έχει αναλάβει πλήθος αρμοδιοτήτων και ρόλων. Είναι υπεύθυνος τμήματος, υπεύθυνος βιβλιοθήκης, συντονιστής στην εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, συντονιστής τάξεων και υπεύθυνος ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού. Ακόμα, αποτελεί μέλος της ομάδας πυρασφάλειας του σχολείου, δικτύων αποκατάστασης βλαβών και κυρίως έχει αναλάβει πολιτιστικό πρόγραμμα με μαθητές, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εν κατακλείδι, το σχολείο μας θα συνεχίζει να υποστηρίζει οποιοδήποτε νέο εισερχόμενο εκπαιδευτικό και να τον εντάσσει με αγάπη και συναδελφικότητα στο σώμα του, να προάγει αξίες όπως ισονομία, δημοκρατία, αξιοκρατία, εκπληρώνοντας το εκπαιδευτικό και κοινωνικό του έργο ως οφείλει για το καλό των μαθητών και του κοινωνικού συνόλου.

Αιτούμαστε τη δίκαιη και άμεση επάνοδο του συναδέλφου μας στα καθήκοντά του στο Γυμνάσιο Αλιάρτου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει «επιτερπής»

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...