δπθ
Ενστάσεις για τμήμα Εργοθεραπείας στο ΔΠΘ

Την έντονη διαμαρτυρία τους κατά της ίδρυσης του τμήματος Εργοθεραπείας στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εκφράζουν η πρόεδρος του τμήματος Εργοθεραπείας της σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Χριστίνα Ουζούνη, και άλλα επτά μέλη ΔΕΠ του τμήματος.

Όπως υποστηρίζουν, η εργοθεραπεία «εντάσσεται αποκλειστικά σε ένα επιστημονικό πεδίο που ανήκει στον χώρο των επιστημών υγείας και σε καμία περίπτωση σε μια σχολή με βασικό επιστημονικό πεδίο τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό», με την οποία η εργοθεραπεία δεν εμφανίζει συνάφεια «ούτε σε επίπεδο εκπαίδευσης ούτε σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο, αλλά ούτε και σε επαγγελματικό επίπεδο».

Οι υπογράφοντες ζητούν να αποσυρθεί η σχετική διάταξη από το άρθρο 8 του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί
Δικαστική δικαίωση για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς: Μονιμοποίηση «εξπρές» χωρίς ατομική αξιολόγηση
Απόφαση-σταθμός στα Χανιά: Στη Διαύγεια οι πρώτες μονιμοποιήσεις εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση
Δικαστική δικαίωση για νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς: Μονιμοποίηση «εξπρές» χωρίς ατομική αξιολόγηση
χιος
Η εντυπωσιακή πρώτη Ανάσταση στη Χίο από τον "ιπτάμενο" ιερέα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (Βίντεο)
Ο «ιπτάμενος» ιερέας και οι συμβολισμοί της πρώτης Ανάστασης
Η εντυπωσιακή πρώτη Ανάσταση στη Χίο από τον "ιπτάμενο" ιερέα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου (Βίντεο)