Thumbnail
«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί. Υπογράφουμε μαζικά στην απεργία-αποχή», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία-αποχή καλεί τους εκπαιδευτικούς η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, αξιολογητές, διευθυντές και σύμβουλοι καλούν εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει απεργία αποχή να υπογράψουν πρακτικό το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για την ατομική αξιολόγηση και στο οποίο αξιολογητής και αξιολογούμενος «συμφωνούν» για την παρατήρηση δύο μαθημάτων, ενώ προσθέτουν στο τέλος ότι ο συνάδελφος δηλώνει απεργία αποχή. 

«Οι πιέσεις τους και η προσπάθεια να τρομοκρατήσουν, καταργώντας συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, αποδεικνύουν την δυσκολία τους να επιβάλουν την αξιολόγηση στο σώμα των εκπαιδευτικών», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.

Aναλυτικά

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ 
ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, ΕΙΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ!

Συνεχίζονται οι ενημερώσεις και παρεμβάσεις μελών του ΔΣ στα σχολεία για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας. Τη Δευτέρα και την Τετάρτη σταματήσαμε τις αξιολογήσεις σε σχολείο της Σταυρούπολης  και σε σχολείο του Κορδελιού. Μετά τις ενημερώσεις μελών του ΔΣ, οι συνάδελφοι πιο μαζικά υπέγραψαν την απεργία αποχή κατά της αξιολόγησης.

Αφού παραδέχθηκαν την αποτυχία τους να μας πείσουν για την αξιολόγησή τους, υπουργείο  και διεύθυνση προσπαθούν με κατά μέτωπο επίθεση στους εκπαιδευτικούς να εμφανίσουν έργο και αύξηση στα νούμερα των αξιολογουμένων. Δίνουν οδηγίες στους διευθυντές να αυξήσουν τις πιέσεις, ενώ τους καλούν να αξιολογηθούν για να δώσουν διαπιστευτήρια και αναβαπτισμένοι  πια, να αξιολογήσουν τους κατώτερους. 
Με οδηγίες των Διευθύνσεων εκπαίδευσης, αξιολογητές διευθυντές, και σύμβουλοι, άρχισαν τα κόλπα και την τρομοκρατία. Καλούν συναδέλφους που έχουν δηλώσει απεργία αποχή να υπογράψουν πρακτικό  το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για την ατομική αξιολόγηση και στο οποίο αξιολογητής και αξιολογούμενος «συμφωνούν» για την παρατήρηση δύο μαθημάτων, ενώ προσθέτουν στο τέλος ότι ο συνάδελφος δηλώνει απεργία αποχή. Προσπαθούν  να δημιουργήσουν σύγχυση και τρόμο, αφού ανακοινώνουν ότι το πρακτικό θα κατατεθεί σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι ενέργειές τους αυτές καταγγέλλονται και από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Άλλοι, παραβιάζοντας το δικαίωμα των συναδέλφων να απέχουν από προσυνεννοήσεις, δήλωση στοιχείων σε πλατφόρμες, κλπ, ανακοινώνουν ημέρες για να μπουν στην τάξη και ζητούν από τους συναδέλφους να δηλώνουν στάση εργασίας. Παραβιάζουν τους ίδιους τους νόμους και τις εγκυκλίους τους που προβλέπουν ότι οι προσυνεννοήσεις  κλπ προηγούνται  της παρατήρησης της διδασκαλίας , ότι η εξέταση στο πεδίο Α1 προηγείται του Α2, το μόνο που ενδιαφέρει είναι να μπουν αξιολογητές στην τάξη. Κάποιοι απειλούν με περικοπές ακόμη και όταν οι συνάδελφοι αρνούνται να συζητήσουν μαζί τους για την αξιολόγησή τους εφαρμόζοντας το δικαίωμα της απεργίας αποχής.

Οι πιέσεις τους και η προσπάθεια να τρομοκρατήσουν, καταργώντας συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, αποδεικνύουν την δυσκολία τους να επιβάλουν την αξιολόγηση στο σώμα των εκπαιδευτικών.

Συνάδελφοι/ισσες, δεν υπογράφουμε κανένα πρακτικό ή κείμενο  διευθυντών-αξιολογητών. Η απεργία αποχή μας καλύπτει από  κάθε διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης που προηγείται της παρακολούθησης του μαθήματος στην τάξη,  το πρακτικό «συμφωνίας», την ανάρτηση στοιχείων στην ειδική πλατφόρμα, την αυτοαξιολόγηση. Ακολουθούμε τα βήματα που απέστειλαν ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ. Δεν αποδεχόμαστε αυθαιρεσίες των διευθυντών, ενημερώνουμε το σωματείο και ενημερωνόμαστε από αυτό.

Είμαστε με τον κλάδο μας και την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ προέδρων των ΕΛΜΕ (11-2-2023). Οι διευθυντές  να σταματήσουν να πιέζουν με παράτυπες εντολές  και να σεβαστούν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Με τη στάση τους θα βρίσκονται ή με τον κλάδο ή απέναντί του στον ρόλο του αξιολογητή.

Υπογράφουμε τη δήλωση της απεργίας αποχής  της ΟΛΜΕ, απαντάμε συλλογικά, ακολουθούμε τις αποφάσεις και τις οδηγίες των σωματείων μας. Επιδιώκουμε σε κάθε σχολείο ομοφωνία ή  ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της απεργίας αποχής. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υπογράψουν τη δήλωση της ΟΛΜΕ. Συζητάμε με κάθε συνάδελφο που διστάζει, εξηγούμε ότι η στάση του δεν είναι ατομικό ζήτημα, αλλά αφορά όλους μας, τον καλούμε να σεβαστεί την πλειοψηφία που έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να αποφασίζει για τον κλάδο. Σταματάμε παντού τις αξιολογήσεις γιατί κάθε εκπαιδευτικός που αξιολογείται φέρνει τις συνέπειες της αξιολόγησης που θα ακολουθήσουν, σχετικά με ανισότητες στους μισθούς, τις συνέπειες στην βαθμολογική, την υπηρεσιακή και μισθολογική εξέλιξη, καθώς την άρση της μονιμότητας, ακόμη πιο κοντά! 

Σας καλούμε να ενημερώνετε άμεσα το ΔΣ της ΕΛΜΕ  για ενέργειες των αξιολογητών που στρέφονται κατά των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας, την άσκηση πιέσεων και οτιδήποτε σας προβληματίζει.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ! 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 27/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας - ΥΠΑΙΘ
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Αβάθμιας εκπαίδευσης σε ΚΕΔΑΣΥ, ΙΚΥ και Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας - Ονόματα
Δείτε τις αποφάσεις με όλα τα ονόματα
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Αβάθμιας εκπαίδευσης σε ΚΕΔΑΣΥ, ΙΚΥ και Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθήνας - Ονόματα
panelladikes panellinies
Πανελλήνιες 2024: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων - Η εγκύκλιος
Ολες οι λεπτομέρεις για τις επανληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις 2024 που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο
Πανελλήνιες 2024: Οργάνωση και τρόπος διεξαγωγής των επαναληπτικών εξετάσεων - Η εγκύκλιος