ιδιωτικα
Καταγγελία του Φ.Σ. Ψυχολογίας Ιωαννίνων ενάντια στην επιβολή τηλεεξεταστικών

Η συντονιστική επιτροπή κατάληψης ΦΣ Ψυχολογίας Ιωαννίνων καταγγέλλει την κυβέρνηση αλλά και τους πρυτάνεις ότι «απειλούν και τρομοκρατούν τους φοιτητές για τηλεεξετάσεις».

Μάλιστα, αναφέρουν και παράδειγμα όπου καθηγητές του πανεπιστημίου τους βάζουν την ίδια ώρα με την γενική συνέλευση τηλεεξέταση ή μπαίνουν στις καταλήψεις των σχολών με σκοπό να εξετάσουν τους φοιτητές.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε το νομοσχέδιο Πιερρακάκη να μην περάσει. Να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία!  Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να απέχουμε μαζικά από τις τηλεεξεταστικές», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Με απειλές και τρομοκρατία συνεχίζει να επιτίθεται η κυβέρνηση στους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη. Μετά από τις εισβολές των ΜΑΤ σε ΕΜΠ, ΑΠΘ και στην Νομική της Κομοτηνής, μετά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και τις απειλές για διώξεις, μετά από το χτύπημα διαδηλώσεων, τις συλλήψεις φοιτητών , φέρνει και την τηλεεξεταστική.

Κυβέρνηση και σύστημα έφεραν επίτηδες αυτό το νομοσχέδιο μέσα στην εξεταστική. Μας ήθελαν απομονωμένους στα σπίτια μας , να διαβάζουμε αντί να μπαίνουμε στις γενικές μας συνελεύσεις και να αγωνιζόμαστε. Για αυτό και έχουν βαλθεί να μας τρομοκρατήσουν. Νοιάζονται δήθεν για τις εξεταστικές και τα πτυχία μας. Ποιοι; Αυτοί που θέλουν να μας πετάξουν εκτός εκπαίδευσης; Που χτυπάνε την δημόσια και δωρεάν παιδεία; Αυτοί που θέλουν να μας πείσουν ότι οι σπουδές είναι προνόμιο και όχι δικαίωμα; Το μόνο που τους νοιάζει είναι να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Για αυτό και μας εκβιάζουν με τις τηλεεξεταστικές. Για να σπάσουν τον αγώνα μας!

Στο πλευρό όλων αυτών στέκονται και οι Σύγκλητοι και οι Πρυτάνεις όπου, ακολουθώντας την γραμμή του Υπουργείου, επιβάλλουν οριζόντια και υποχρεωτική τηλεεξεταστική σε κάθε τμήμα, όπως και στο δικό μας. Ακόμα και καθηγητές που ευαγγελίζονται πόσο μαζί μας είναι, εφαρμόζουν αυτές τις εξεταστικές. Πολλά τα παραδείγματα  συνολικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από καθηγητές που μπαίνουν στις καταλήψεις για να εξετάσουν μαθήματα. Έτσι και στο δικό μας το τμήμα έρχονται στην κατάληψη μας παρακάμπτοντας τις αποφάσεις του συλλόγου μας!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα καθηγητής που έβαλε τηλεεξέταση στο μάθημά του την ίδια ώρα με την γενική μας συνέλευση.  Όσο και να λένε ότι είναι μαζί μας δεν έχουμε αυταπάτες…η στάση τους είναι ξεκάθαρη!

Σαν φοιτητές Ψυχολογίας αναγνωρίζουμε ότι η τηλεεξεταστική είναι ωμός εκβιασμός και καταστολή του δίκαιου αγώνα μας! Είναι κρίσιμη η απάντησή μας! Πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε το νομοσχέδιο Πιερρακάκη να μην περάσει. Να διεκδικήσουμε δημόσια και δωρεάν παιδεία!  Και για να γίνει αυτό χρειάζεται να απέχουμε μαζικά από τις τηλεεξεταστικές. Να μην υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς, να μην τις νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας! Απέναντι σε όλη αυτή την επίθεση, πρέπει να συνεχίσουμε μαζικοποιώντας τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις μας!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Φ.Σ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mlkke.jpg
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές
«Όταν λέμε "Έξω από την ΕΕ" εννοούμε και εργαζόμαστε για να έρθουν τα πάνω-κάτω. Εννοούμε παλλαϊκό αγώνα για την κατάκτηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας,...
Το σύνθημά μας «έξω η Ελλάδα από την ΕΕ» ούτε ευκολοχώνευτο είναι ούτε δημοφιλές