αξιολόγηση-εκπαιδευτικών
Οι Γ΄ και Ε΄ΕΛΜΕ-Θ προχωρούν σε υλοποίηση των αποφάσεων των Γ.Σ. (31/1/2024 και 29/1/2024) για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση, σε περίπτωση που η απεργία αποχή της ΟΛΜΕ βγει παράνομη και η ίδια δεν την επαναπροκηρύξει.

Τα ΔΣ των Γ΄ και  Ε΄ ΕΛΜΕ -ΘΕΣ\ΝΙΚΗΣ  οργανώνουν εκδήλωση –συζήτηση με θέμα: «Αξιολόγηση, αποδόμηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου σχολείου και η απάντηση του κινήματος»  την Τρίτη 13/2 στις 7μ.μ. 

Η εκδήλωση θα είναι διαδικτυακή, με ομιλητές τον πανεπιστημιακό Περικλή Παυλίδη, το δικηγόρο του κινήματος Παλαιολόγου Παλαιολόγο και εκπροσώπους των σωματείων που θα  συμμετέχουν.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση βρίσκεται σε κρίσιμη φάση με το υπουργείο και την κυβέρνηση να επιτίθενται με όλους τους μηχανισμούς τους στο σύνολο των εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της αξιολόγησης την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την υπονόμευση  της δημόσιας δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες και την ιδιωτικοποίησή της, την καθυπόταξη εκπαιδευτικών, φοιτητών και μαθητών.

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως κεντρικό στόχο την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο όποιους αντιστέκονται στην πολιτική της. Στους φοιτητές στέλνει τα ΜΑΤ, στους πανεπιστημιακούς που αντιστέκονται στον εξευτελισμό των τηλεξετάσεων τους εισαγγελείς, τους εκπαιδευτικούς ως συνήθως τους οδηγεί στα δικαστήρια.

Στα πλαίσια αυτά προχώρησε σε αγωγή για να βγάλει παράνομη την απεργία αποχή της ΟΛΜΕ από την ατομική αξιολόγηση, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 16/2. Η απεργία αποχή συνεχίζεται κανονικά, συνεχίζουμε τη συγκέντρωση υπογραφών, ενισχύουμε τον αγώνα κατά της αξιολόγησης.

Η  Απεργία Αποχή ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Όποια, όμως, κι αν είναι η απόφαση των δικαστηρίων και όποτε κι αν αυτή βγει, υπάρχει συνδικαλιστικός δρόμος να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και θα το πράξουμε. Στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 10/2 καταθέτουμε τις αποφάσεις των Γ.Σ. Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής και καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει στην υλοποίησή της. Οι Γ΄ και Ε΄ΕΛΜΕ-Θ προχωράμε σε υλοποίηση των αποφάσεων των Γ.Σ. μας (31/1/2024 και 29/1/2024) για επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής από την ατομική αξιολόγηση, σε περίπτωση που η απεργία αποχή της ΟΛΜΕ βγει παράνομη και η ίδια δεν την επαναπροκηρύξει. Καλούμε να την προκηρύξουν όλες οι ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προωθεί μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (ιδιωτικά ΑΕΙ, Εθνικό Απολυτήριο, Τεχνική Εκπαίδευση παραδομένη στις δυνάμεις της αγοράς, διαγωνισμό ΑΣΕΠ, ελεύθερη επιλογή σχολείου, εξετάσεις PISA, κ.ά.) που προωθούν την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας.

Ο μεγαλειώδης αγώνας των φοιτητών με  πανεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών, γονιών μπορεί και πρέπει να δυναμώσει και να φτάσει μέχρι τη νίκη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα νεοδιόριστους να πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

                                                                              Τα Δ.Σ. των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ                             

Το link της εκδήλωσης: https://us06web.zoom.us/j/86725313417

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
Υποβολή ενστάσεων από το Σάββατο 2-3-2024 και ώρα 13:00 έως την Πέμπτη 7-3-2024 και ώρα 13:00
ΙΕΠ: Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό