αξιολόγηση
Προς πραγματική κατάρρευση οδεύει η «αξιολόγηση»

Ως γνωστόν το υπουργείο παιδείας έκανε ξανά αγωγή κατά της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση. Μάλιστα παρότι η αγωγή είχε χαρακτηριστεί κατεπείγουσα, το δικαστήριο ανέβαλε νωρίτερα σήμερα την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 16 Φεβρουαρίου και μέχρι την έκδοση της απόφασης και την κοινοποίησή της, οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν κανονικά την απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το πρωί και η ΔΟΕ σχετικά με το ζήτημα, τονίζοντας ότι «η άσκηση της αγωγής είναι ομολογία της συντριπτικής ήττας που έχει υποστεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείου Παιδείας, αφού η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απαντά ενωτικά και αποφασιστικά με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Αυτή τη μεγαλειώδη στάση του κλάδου δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή, με τη λογική της επιβολής».

Η αντίσταση που εξακολουθεί να υπάρχει δείχνει την πραγματική κατάρρευση της αξιολόγησης.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι στην αγωγή το υπουργείο Παιδείας παραδέχεται ότι η αξιολόγηση δεν προχωράει, αφού αναφέρει ότι έχουν παρέλθει δύο ημερομηνίες για την ατομική αξιολόγηση και καλεί το δικαστήριο να την κρίνει παράνομη γιατί αλλιώς «θα ματαιωθεί ο σκοπός των επίμαχων διατάξεων που καθιερώνουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών».

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

«Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (επιδόθηκε αγωγή στις 7/2 σε Δ.Ο.Ε. και Ο.Λ.Μ.Ε. και εκδικάζεται σήμερα, 8/2 και ώρα 13:00) κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προσπαθούν να βγάλουν παράνομη την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Όμως η πολιτική του αυταρχισμού δεν μπορεί να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η άσκηση της αγωγής είναι ομολογία της συντριπτικής ήττας που έχει υποστεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείου Παιδείας, αφού η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών απαντά ενωτικά και αποφασιστικά με τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ. Αυτή τη μεγαλειώδη στάση του κλάδου δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο παρά μόνο με τη δικαστική συνδρομή, με τη λογική της επιβολής.

Διαπίστωσαν πως παρά τις απειλές, τους εκφοβισμούς, την τρομοκρατία που ασκούσαν καιρό τώρα στελέχη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., ένα πολύ μικρό ποσοστό υλοποίησε (σύμφωνα με δικές τους ομολογίες) το επίπεδο Α1. Αυτό δείχνει τη δύναμη που έχει ο κλάδος να αντιπαλεύει, αντιεκπαιδευτικούς νόμους και διατάξεις.

Μάλιστα, ήδη απ’ ότι φαίνεται και στο επίπεδο Α2 οι διευθυντές-ντριες και προϊστάμενοι-ες, παίρνουν θέση ενάντια στην επιχειρούμενη αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Δηλαδή επέρχεται πραγματική κατάρρευση της «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21. 

Φαίνεται αδρά λοιπόν, πως η κυβερνητική πολιτική είναι μειοψηφική απέναντι στον κλάδο, απέναντι στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, απέναντι στη λαϊκή οικογένεια. Γι’ αυτό και επιστρατεύουν την καταστολή!

ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ

Είναι ώρα να στηρίξουμε αποφασιστικά τις θέσεις μας, για να μη γίνουν τα σχολεία μας αρένες, για να μη διαλυθεί το παιδαγωγικό κλίμα, για να μην προχωρήσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Καλούμε τον κλάδο σε καθολική συστράτευση, σε μαζική συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις και σε ακόμα πιο αποφασιστική και μαζική συμμετοχή στην απεργία-αποχή.

Σημειώνουμε ότι η απεργία-αποχή είναι σε ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, να βγει απόφαση και να επιδοθεί στις Ομοσπονδίες. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 8/2 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DEFIX_2024-04-12_18-22-28-294
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, συμμετείχε στη συζήτηση στο Delphi Economic Forum IX
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου