Μαθησιακές δυσκολίες - Ζαχαράκη: Έρχεται Voucher για πρώιμη διάγνωση αναπτυξιακών διαταραχών
Αυξάνονται τα σχολικά γεύματα - Τι είπε η Σοφία Ζαχαράκη για τη νέα οικονομική ενίσχυση για τις μαθησιακές δυσκολίες

Στην οικονομική ενίσχυση με Voucher για πρώιμη παρέμβαση σε παιδιά από 0-6 ετών που δίνεται για πρώτη φορά φέτος από το τέλος του έτους για πρόσβαση σε εξειδικευμένα κέντρα αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η οικονομική ενίσχυση έρχεται για να εντοπίζονται νωρίς οι μαθησιακές και άλλες δυσκολίες. Για τα σχολικά γεύματα ενημέρωσε πως αυξάνεται και ο αριθμός τους και οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα στους οποίους παρέχονται από το καινούριο σχολικό έτος.

Έρχεται Voucher για τα κέντρα πρώιμης παρέμβασης

«Οι γονείς που μας ακούν αυτή τη στιγμή και παρατηρούν κάτι στο παιδί στα πρώτα χρόνια από τα 0 έως τα 6, για πρώτη φορά προς το τέλος της χρονιάς, θα έχουν τη δυνατότητα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα που ήδη παρέχεται από ιδιωτικούς φορείς, να έχει και το κράτος μια οικονομική ενίσχυση με voucher γι αυτούς τους γονείς, έτσι ώστε να μπορούν να πηγαίνουν σε κέντρα που παρέχουν πρώιμη παρέμβαση και να μπορούν τις μαθησιακές δυσκολίες και άλλες δυσκολίες που βλέπουμε στα παιδιά να τις εντοπίζουμε νωρίς» δήλωσε στην ΕΡΤ η υπουργός.

Αυξάνονται στα σχολικά γεύματα και οι δήμοι στους οποίους παρέχονται – Έμφαση στη Θεσσαλία

«Θα αυξήσουμε τα σχολικά γεύματα, τα ποσά τα οποία δίνουμε από 102 στα 115 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Που σημαίνει ότι από τα 217 χιλιάδες ζεστά γεύματα που παίρνουν 217 χιλιάδες παιδάκια καθημερινά από την καινούργια χρονιά, το καινούργιο σχολικό έτος 2024 και 2025 και για τρία χρόνια θα ανέλθει αυτός ο αριθμός σε 232 χιλιάδες παιδιά. Θα αυξήσουμε λοιπόν και τα χρήματα τα οποία δίνουμε και θα αυξήσουμε και τους δήμους και τα γεύματα. Θα αυξήσουμε και τους δήμους στα οποία παρέχονται τα σχολικά γεύματα και βέβαια για όλη την Ελλάδα. Δίνουμε όμως ιδιαίτερη έμφαση στους δήμους της Θεσσαλίας. Προσθέτουμε 10 δήμους της Θεσσαλίας, η οποία επλήγη με τόσο δύσκολο τρόπο κατά τη διάρκεια των πλημμυρών της προηγούμενης περιόδου» ενημέρωσε.

Πρόγραμμα εύρεσης εργασίας για 200 άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού – Πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης παιδιών

Η υπουργός αναφέρθηκε στα προγράμματα για ΑμεΑ. Όπως τόνισε:

«Πέρα των επιδομάτων, στις καθημερινές συζητήσεις που κάνουμε με το αναπηρικό κίνημα, οι συμπολίτες μας με αναπηρία λένε ότι εμείς θέλουμε ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες, έχουν να κάνουν με την προσβασιμότητα, έχουν να κάνουν με την πρόσβαση στην εργασία. 

Φέτος θα είναι η χρονιά που θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε μαζί με το υπουργείο Εργασίας τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας. Μέσα στο πρόγραμμα ανάπτυξης, στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης έχουμε 138 εκατομμύρια, τα οποία τα κατευθύνουμε στους συμπολίτες μας με αναπηρία. Είναι η συνέχεια του προγράμματος «Προσωπικός βοηθός». Είναι ανακαινίσεις σε κατοικίες των συμπολιτών μας με αναπηρία και στις επιχειρήσεις τους.

Είναι σε ένα καινοτόμο πρόγραμμα για 200 άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού να ξεκινήσουν, να έχουν μέντορα και να μπαίνουν μέσα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως είναι και ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για την αποϊδρυματοποίηση.

Περίπου 100 παιδιά τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα στο καθεστώς παιδικής προστασίας να μείνουν μέσα σε διαμερίσματα τα οποία θα ανακαινιστούν. Και βέβαια το κράτος θα επιχορηγήσει αυτές τις στέγες».

Όπως επισήμανε, «πρόκειται για πολύ μεγάλα προγράμματα για τις δεξιότητες και των ατόμων τα οποία είναι δέκτες του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αλλά και με κοινότητες Ρομά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη θύματα
Προκλητικός o Βορίδης- Ενοχλήθηκε από τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Να σβηστούν άμεσα»
«Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι το σπουδαιότερο σημείο μνήμης- Δεν έχει καμία θέση η οποιαδήποτε αναγραφή οποιουδήποτε άλλου πράγματος εκεί»
Προκλητικός o Βορίδης- Ενοχλήθηκε από τα ονόματα των νεκρών των Τεμπών στο Σύνταγμα: «Να σβηστούν άμεσα»
ΕΟΠΠΕΠ
ΕΟΠΠΕΠ: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης 1.465 αποφοίτων ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ
Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν σε 12 εξεταστικά κέντρα για 31 ειδικότητες.
ΕΟΠΠΕΠ: Βγήκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης 1.465 αποφοίτων ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ
ypaith
Υπουργείο Παιδείας: Ανάκληση απόλυσης εκπαιδευτικού λόγω προσφυγής του στο ΣτΕ
Δεν μπορεί να εκτελεστεί η πειθαρχική απόφαση επιβολής σε βάρος του της ποινής της οριστικής παύσης
Υπουργείο Παιδείας: Ανάκληση απόλυσης εκπαιδευτικού λόγω προσφυγής του στο ΣτΕ