Σχολικά γεύματα στα σχολεία της Ικαρίας - «Τα παιδιά μας να νιώθουν τυχερά και όχι αδικημένα»
Αναγκαία κρίνεται η ένταξη των σχολείων της Ικαρίας στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Αίτημα για ένταξη σχολείων της Ικαρίας στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων έκανε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας μέσω επιστολής τους προς τους αρμόδιους φορείς.

Σημαντική βοήθεια θα προσφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, «με δεδομένη την μεγάλη αύξηση των τιμών βασικών ειδών διατροφής στα νησιά και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει πλήθος οικογενειών».

Το φαγητό φτάνει ήδη ζεστό, «απελευθερώνοντας τους δασκάλους από την διαδικασία της θέρμανσης του φαγητού για κάθε παιδί και δίνοντας τους χρόνο να απασχοληθούν με την ουσιαστική εργασία τους και όχι αυτήν την παράπλευρη».

Η επιστολή

«Με δεδομένη την μεγάλη αύξηση των τιμών βασικών ειδών διατροφής στα νησιά και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει πλήθος οικογενειών, επανερχόμαστε στο ζήτημα που αφορά τη χορήγηση σχολικών γευμάτων για τους μαθητές δημοτικών σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας, λαμβάνοντας αρχικά υπόψη ότι το πρόγραμμα στην Ικαρία δεν έχει έως τώρα υλοποιηθεί ποτέ έως τώρα, ενώ αντίθετα εφαρμόζεται σε σχολεία όμορων περιφερειακών ενοτήτων (πχ Σάμου).

Το αίτημά μας για την Ικαρία αφορά τα εξής σχολεία:

  • Δημοτική Ενότητα Αγιου Κηρύκου: 1ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Σχολείο Ξυλοσύρτη.
  • Δημοτική Ενότητα Ευδήλου: Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου, Δημοτικό Σχολείο Καραβοστάμου.
  • Δημοτική Ενότητα Ραχών: Δημοτικό Σχολείο Χριστού Ραχών, Δημοτικό Σχολείο Αγ.Πολυκάρπου, Δημοτικό Σχολείο Καρκιναγρίου,

στα οποία σύμφωνα με την πρόβλεψη της Ένωσης το σύνολο των  μαθητών για το σχολικό έτος 2023-2024 θα φτάσει περίπου τους 420 μαθητές.

Με δεδομένο ότι η νέα σχολική χρονιά είναι προ των πυλών, εκτιμώντας ότι θα ήταν δίκαιο για τους μαθητές της Ικαρίας να περιληφθούν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και ιδιαίτερα ανακουφιστικό για τις οικογένειες των μαθητών, αφού ήδη υλοποιείται στον Νομό Σάμου, στον οποίο υπάγεται η Ικαρία.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:

Την ένταξη των σχολείων, που αναφέρονται  παραπάνω, στο πρόγραμμα "Σχολικά γεύματα" 2023-2024.

Σημειώνoυμε δε, ότι για την χρήση των γευμάτων από τους μαθητές, δεν απαιτείται κατ’ ανάγκη ειδικός χώρος ή εγκαταστάσεις στα σχολεία, αφού διανέμονται στο τέλος του σχολικού ωραρίου για να καταναλωθούν στο σπίτι.

Εξαιρούνται προφανώς οι μαθητές που φοιτούν σε ολοήμερο πρόγραμμα, όπου το γεύμα τους καταναλώνεται εντός των σχολικών αιθουσών.

Τέλος σημειώνουμε ότι το γεύμα φτάνει ζεστό από τον ανάδοχο στους μαθητές  προς κατανάλωση, απελευθερώνοντας τους δασκάλους από την διαδικασία της θέρμανσης του φαγητού για κάθε παιδί και δίνοντας τους χρόνο να απασχοληθούν με την ουσιαστική εργασία τους και όχι αυτήν την παράπλευρη.

Η νησιωτικότητα και η ιδιαιτερότητα του τόπου μας θα πρέπει να κάνει τα παιδιά μας να νιώθουν τυχερά και όχι αδικημένα και  απομονωμένα από την κεντρική διοίκηση.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας καθώς και για την άμεση απάντησή σας καθώς αφορά μεγάλο μέρος οικογενειών του νησιού.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko-nixta-1021x576.jpg
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο διακινητή – Μετέφερε 9 μετανάστες
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν δύο οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ που είχαν εισέλθει παράνομα τα προηγούμενα 24ωρα στην...
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο διακινητή – Μετέφερε 9 μετανάστες
iky-flag.jpg_501x267_q75_subsampling-2.jpg
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024
Ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Χορήγηση βραβείων σε ομάδες φοιτητών/τριων που πρώτευσαν ή διακρίθηκαν σε διεθνείς...
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024