Εκπαιδευτικοί Πάτρας: Κινητοποίηση για την υποχρηματοδότηση των σχολείων
Οι εκπαιδευτικοί Πάτρας καλούν σε κινητοποίηση το Σάββατο 10/2

Σε κινητοποίηση καλούν οι εκπαιδευτικοί του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών για την υποχρηματοδότηση των σχολείων

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας «Η κατάσταση στα σχολεία με την υποχρηματοδότηση δεν πάει άλλο. Το ζούνε καθημερινά χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές. Είναι αδιανόητο το 2024 τα σχολεία μας να μην έχουν χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010».
 
Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, τονίζει στην ανακοίνωσή του πως «η Πάτρα και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας, εδώ και χρόνια στερούνται από την τωρινή, αλλά και τις προηγούμενες των τελευταίων ετών κυβερνήσεις την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση των δημοτών».

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/2 στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, στη Γεροκωστοπούλου, στην Αγίου Γεωργίου.

Αναλυτικά

Πλημμυρίζουμε τις σκάλες στην Αγίου Νικολάου, στη Γεροκωστοπούλου, στην Αγίου Γεωργίου. Συνάδελφοι/σες το ΔΣ του Συλλόγου μας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας σάς καλεί να συμμετέχετε στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 10/2 στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, στη Γεροκωστοπούλου, στην Αγίου Γεωργίου. Ενώνουμε τις φωνές με τον Δήμο Πατρέων και τους φορείς της πόλης και διεκδικούμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά. Αναδεικνύουμε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις που αφορούν τα σχολεία μας:

- Αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς τις σχολικές επιτροπές. Η κατάσταση στα σχολεία με την υποχρηματοδότηση δεν πάει άλλο. Το ζούνε καθημερινά χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές. Είναι αδιανόητο το 2024 τα σχολεία μας να μην έχουν χρήματα για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα επίπεδα που ήταν πριν το 2010.

 - Στα σχολεία μας θα πρέπει να έχουμε μόνιμους/μες εργαζομένους/νες στην καθαριότητα. Πρέπει να σταματήσει το καθεστώς πρόσληψης συμβασιούχων που δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση για να καλύψουν τις ανάγκες καθαριότητας των σχολείων. Διεκδικούμε μόνιμους εργαζόμενους/νες καθαριότητας από το πρωί μέχρι το τέλος της λειτουργίας του σχολείου.

 - Διεκδικούμε αύξηση της κρατικής επιχορήγησης (ΣΑΤΑ) για τη συντήρηση των σχολείων. Με την πλειοψηφία των σχολικών κτιρίων να είναι παλιά η επιχορήγηση δεν καλύπτει ούτε τις βασικές ανάγκες. Ταυτόχρονα διεκδικούμε να δοθούν λύσεις σε μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε κτιριακές υποδομές, για παράδειγμα σε νηπιαγωγεία της Πόλης μας και να ανεγερθούν νέα σύγχρονα κτίρια. 

Τέλος ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που θέλουν τα σχολεία κύτταρα δημιουργικής απασχόλησης τα απογεύματα. Να γίνουν προσλήψεις επιστατών, καθαριστών και επιστημονικού προσωπικού για να γίνουν τα σχολεία μας κυψέλες δημιουργικής απασχόλησης για τους μαθητές μας. Διεκδικούμε για τα σχολεία μας, διεκδικούμε για την Πόλη μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών 

Το  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ.  με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, διοργανώνεται παμπατραϊκή κινητοποίηση στις σκάλες της Αγ. Νικολάου. Πρέπει να ξεσηκωθούμε, να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε να μην μείνουμε παρατηρητές.

Αποδεχόμαστε το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, που θέτει η δημοτική αρχή.  

Η Πάτρα και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας, εδώ και χρόνια στερούνται από την τωρινή, αλλά και τις προηγούμενες των τελευταίων ετών κυβερνήσεις την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες κάθε υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση των δημοτών.  

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κινητοποίηση του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει όλα τα αιτήματα του Δήμου. Όλα όσα η Κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει. Όλα όσα είναι αναγκαία για να ανταποκριθεί ο Δήμος στοιχειωδώς στα καθήκοντα του. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη Δημοτική Αρχή και όλους τους συμπολίτες μας για να κερδίσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια και των υπολοίπων δήμων της χώρας να οργανώσουν παρόμοιες κινητοποιήσεις και δυναμικά να διεκδικήσουν σε συνεργασία αυτά που δικαιούνται.

Το παράρτημα Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών καλεί τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να δώσουν μαζικά το παρόν στην κινητοποίηση του Σαββάτου.

Το Συντονιστικό του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΣΕΚ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα