ΠΟΜΕΕΑ: Η σύνθεση του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας
Η νέα σύνθεση του νέου ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή

Τα αποτελέσματα της νέας σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσιάζει η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, μέσω ανακοίνωσής της. 

Παράλληλα, καλούν στην Πανεργατική απεργία στις 28/2, για να «ορθώσουν το ανάστημά τους» μπροστά σε όλες τις επιθέσεις που δέχονται καθημερινά σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.  

«Σε πολλούς χώρους στην ιδιωτική ειδική αγωγή και πρόνοια υπάρχει απληρωσιά ακόμα και μηνών, παραμένει η υποχρηματοδότηση των δομών και το πετσόκομμα των κονδυλίων από το κράτος, υπάρχουν συμβάσεις εργασίας πολλών ταχυτήτων διαχωρίζοντας παλιούς και νέους εργαζόμενους, γίνονται αυθαίρετες απολύσεις συναδέλφων, οι όροι λειτουργίας των πλαισίων είναι επισφαλείς», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επιπροσθέτως, τονίζουν πως «η κλαδική Σύμβαση Εργασίας μπορεί να βάλει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία που επικρατεί και να θέσει επί τάπητος τους όρους εργασίας όπως αυτοί ορίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους»

Aναλυτικά

Με δύναμη και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε το δυνάμωμα της Ομοσπονδίας μας.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους από τα πρωτοβάθμια σωματεία που συμμετείχαν στο 22ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 27-28 Ιανουαρίου. Μέσα από την εισήγηση, τις τοποθετήσεις των συνέδρων και των καλεσμένων προέκυψε ένας πλούσιος και γόνιμος διάλογος, ο οποίος συνέβαλε στη διαμόρφωση του πλαισίου δράσηςτης Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα.

Η ΠΟΜΕΕΑ στοχεύει στην ένταξη σε αυτήν όλο και περισσότερων πρωτοβάθμιων σωματείων, για τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση της δράσης μας απέναντι στις πιέσεις που δεχόμαστε ήδη οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς μας, αλλά και στην επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων μας, η οποία θα ενταθεί ακόμα περισσότερο όπως διαφαίνεται από μια σειρά αντεργατικών νομοσχεδίων-εκτρωμάτων που μπαίνουν προς ψήφιση από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες. Προσπαθώντας σε αυτή τη κατεύθυνση καταφέραμε να έχουμε πλέον στη  δύναμη της Ομοσπονδίας άλλο ένα σωματείο από τη Θεσσαλονίκη. Έτσι στο Συνέδριο ήρθε πλούσια πείρα από την κατάσταση στων κλάδο στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας τόσο από κλαδικά όσο και από επιχειρησιακά σωματεία και μάλιστα μεγάλων χώρων δουλειάς. 

Σε πολλούς χώρους στην ιδιωτική ειδική αγωγή και πρόνοια υπάρχει απληρωσιά ακόμα και μηνών, παραμένει η υποχρηματοδότηση των δομών και το πετσόκομμα των κονδυλίων από το κράτος, υπάρχουν συμβάσεις εργασίας πολλών ταχυτήτων διαχωρίζοντας παλιούς και νέους εργαζόμενους, γίνονται αυθαίρετες απολύσεις συναδέλφων, οι όροι λειτουργίας των πλαισίων είναιεπισφαλείς. Η κλαδική Σύμβαση Εργασίας μπορεί να βάλει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία που επικρατεί και να θέσει επί τάπητος τους όρους εργασίας όπως αυτοί ορίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Στο συνέδριο παρουσιάστηκε από την ΠΟΜΕΕΑ το σχέδιο Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας, το οποίο συζητήθηκε εκτενώς και με μεγάλο ενδιαφέρον από τους συνέδρους, εμπλουτίστηκε και τώρα με μεγαλύτερη αισιοδοξία πάμε να παλέψουμε ακόμα πιο δυναμικά για την ψήφισή του στα Α’ βάθμα, την οργάνωση του αγώνα για την υπογραφή και την κατοχύρωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων σε όλους τους χώρους δουλειάς του κλάδου μας.

Ακόμα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης που αγωνίζεται εδώ και 70 και χρόνια απέναντι στη δολοφονική ισραηλινή κατοχή, μετρώντας χιλιάδες νεκρούς, φυλακίσεις, βιώνοντας μια πραγματική γενοκτονία. Στο συνέδριο ψηφίστηκε ομόφωνα το Ψήφισμα που κατατέθηκε από την ΠΟΜΕΕΑ για την Παλαιστίνη, ως κίνηση προάσπισης της ειρήνης και φιλίας των λαών και ενίσχυσης του αγώνα για την παρεμπόδιση της εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή, για να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού, για την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, για να γυρίσουν στη βάση τους τα πολεμικά πλοία και οι Έλληνες στρατευμένοι από την Ερυθρά θάλασσα και τον Περσικό κόλπο. 

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΜΕΕΑ είναι η εξής:

  • Πρόεδρος: Κουρή Γεωργία, εργαζόμενη σε ΝΠΙΔ (6973929817)
  • Αντιπρόεδρος: Κάκαρη Γεωργία, εργαζόμενη σε ιδιωτικό κέντρο
  • Γραμματέας: Τεμπονέρα Ηλέκτρα, εργαζόμενη σε ιδιωτικό κέντρο (6993171776)
  • Ειδική Γραμματέας: Σουρλαντζή Πηγή, εργαζόμενη σε ΝΠΙΔ
  • Ταμίας: Ρεμούνδου Μαρία, εργαζόμενη σε ΝΠΙΔ
  • Μέλη: Δούρος Δημήτρης, εργαζόμενος σε ΝΠΙΔ
  • Τζογάνη Δώρα, εργαζόμενη σε ιδιωτικό κέντρο

Το νέο ΔΣ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να ορθώσουμε όλοι μαζί το ανάστημά μας μπροστά σε όλες αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις που δεχόμαστε καθημερινά σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.  Συσπειρωνόμαστε μαζί με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για να χτίσουμε ένα ισχυρό μέτωπο πάλης απέναντι στις απανωτές επιθέσεις που μας εξαπολύουν, με το νόμο Γεωργιάδη που πάτησε στους προηγούμενους αντεργατικούς νόμους για τα εργασιακά, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια,στη διάλυση των δημοσίων δομών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης, στη φορολεηλασία των αυτοαπασχολούμενων, στους πλειστηριασμούς, στην ακρίβεια, για την υπεράσπιση του εισοδήματός μας και των ΣΣΕ. 

Οργανωμένα και μαχητικά μαζί με τα Σωματεία και την Ομοσπονδία μας, συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανεργατική απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.
Ένα χρόνο μετά από το έγκλημα στα Τέμπη, να ακουστεί συνάδελφοι η φωνή μας παντού, να γίνει η οργή μας αγώνας και να μην αφήσουμε να συγκαλυφθεί ούτε αυτό ούτε κανένα άλλο αποτρόπαιο έγκλημα!

Καλούμε κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση και να συνυπογράψει το ψήφισμα για την Παλαιστίνη και την απεμπλοκή της χώρας μας από τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα αλλά και να πάρει απόφαση συμμετοχής στην απεργία διεκδικώντας:

    Υπογραφή της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας
    Προστασία και διεύρυνσητων συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. 
    Αυξήσεις στους μισθούς. 
    Προστασία της λαϊκής κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
    Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ειδική Αγωγή.

Ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να φέρει αποτελέσματα είναι συλλογικός δρόμος του οργανωμένου αγώνα για τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Πανελλήνιοι Αθλητικοί Αγώνες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης
Αποτελέσματα κλήρωσης στα Ομαδικά Αθλήματα των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας και Κύπρου, σχολικού έτους 2023-2024
Πανελλήνιοι Αθλητικοί Αγώνες ΓΕΛ και ΕΠΑΛ: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης