Κατάληψη σχολή
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME NEWS
Ψηφιακά θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των Πανεπιστημίων

Απόφαση φαίνεται ότι ελήφθη σχετικά με την εξεταστική των Πανεπιστημίων στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των πρυτάνεων και του Υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρυτάνεις συμφώνησαν να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις για να μη χαθεί το εξάμηνο.

Παράλληλα, αναμένεται ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερες από εκατό πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Τι αναφέρει το ΕΜΠ

Παράλληλα, και η Σύγκλητος του ΕΜΠ αποφάσισε να οργανωθούν διαδικτυακά οι εξετάσεις, καθώς οι σχολές του ιδρύματος είναι υπό κατάληψη.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η Σύγκλητος τονίζει μετά τη σημερινή της συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ότι «όλα τα διοικητικά όργανα του Ιδρύματος είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΜΠ και στον παρόντα χρόνο την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου και την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που παρέχει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο».

Δηλώσεις Μητσοτάκη

Συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κάνοντας αναφορά και στο ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Ο Πρωθυπουργός, αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια,  ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η μεταρρύθμιση είναι «λογικό να προκαλεί, όπως κάθε μεγάλη μεταρρύμιση, αντιδράσεις» και παραδέχθηκε ότι «έχει οδηγήσει σε σχετική αναταραχή στον χώρο των πανεπιστημίων». 

Πρόσθεσε όμως ότι στόχος δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα μη κρατικά πανεπιστήμια, αλλά και «να ενισχύσουμε ουσιαστικά και το δημόσιο πανεπιστήμιο, όπως έχουμε κάνει ουσιαστικά εδώ και 4,5 χρόνια».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρότυπα σχολεία, μαθητές, τάξη, σχολείο
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας
Τα φετινά θέματα και οι απαντήσεις της γραπτής δοκιμασίας για Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία
Πρότυπα και Εκκλησιαστικά σχολεία: Θέματα και απαντήσεις γραπτής δοκιμασίας