εκπαιδευτικοί
Συμφωνήθηκε ότι δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να ενώσουν δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά θέματα που απασχολούν το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

Τη συνδρομή των ερευνητικών ινστιτούτων των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ) προκειμένου να διαμορφωθεί μια ατζέντα των κυριότερων προβλημάτων του χώρου της Παιδείας και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα, αποφάσισαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών στη σημερινή σύσκεψη εκπροσώπων των ΔΣ τους.

Η σύσκεψη έγινε με πρόσκληση της ΔΟΕ, που διαπίστωσε το ασφυκτικό κλίμα που δημιουργείται για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς από την πολιτική υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, την οδυνηρή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εκπαιδευτικοί, το δυσβάσταχτο κύμα ακρίβειας, τη διαρκώς διογκούμενη γραφειοκρατία στα σχολεία, τη μη κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση, το αυταρχικό κλίμα που επιχειρεί να επιβάλλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με την υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής-αντιεπιστημονικής αξιολόγησης, τα σωρευμένα άλυτα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών (κτηριακό, εργασιακές συνθήκες, ωράριο, δικαιώματα αναπληρωτών…)

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για τη σύσκεψη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη εκπροσώπων των ΔΣ των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ). Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Γ. Χριστόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα Δ. Κάζαγλη.

Αναλύθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα του χώρου της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων η ηθική και οικονομική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών, η εντεινόμενη απόπειρα εμπορευματοποίησης του εκπαιδευτικού αγαθού, η δραματική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο μας, η όξυνση της νεανικής παραβατικότητας και οι επιπτώσεις της στη σχολική πραγματικότητα.

Συμφωνήθηκε ότι δημόσιοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά θέματα που απασχολούν το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και ολόκληρη την κοινωνία. Οι οξυνόμενες εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες και οι επιπτώσεις μιας ακραίας εκπαιδευτικής πολιτικής που επιχειρεί, προς όφελος της οικονομικής και κοινωνικής ελίτ, να αποκλείσει τα τέκνα των μη προνομιούχων από την ανώτατη εκπαίδευση και από τις καλά αμειβόμενες θέσεις στην αγορά εργασίας, είναι ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε πολίτη.

Για το λόγο αυτό και επειδή η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αποφεύγει το διάλογο, αποφασίστηκε, με τη συνδρομή των ερευνητικών ινστιτούτων των Ομοσπονδιών, να διαμορφωθεί μια ατζέντα των κυριότερων προβλημάτων του χώρου της Παιδείας και να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις ενημέρωσης σε όλη τη χώρα. Θυμίζουμε ότι η ΟΙΕΛΕ απηύθυνε πρόσφατα πρόσκληση για την επανέναρξη του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία με αναφορά στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος της εκπαίδευσης.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν η ατζέντα των κυριότερων ζητημάτων που θα αναδειχθούν και οι λεπτομέρειες της καμπάνιας των τριών εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

 

 


 


 


 


 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diaita_1.jpg
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες
Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Μια δίαιτα με γιαούρτι, μέλι και κανέλα που μπορεί να σας “διώξει” 7 κιλά σε 10 μέρες