Μαθητής
«Αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι ο μαθητής έχει κλείσει δύο μήνες που είναι αναγκασμένος να μένει στο σπίτι και να απέχει από το σχολείο»

Ένας μαθητής με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες απέχει από το σχολείο εδώ και δυο μήνες, καθώς δεν συνοδεύεται από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Μάλιστα, η οικογένεια ενός άλλου μαθητή  αναγκάστηκε να επωμιστεί το κόστος πρόσληψης ιδιώτη.

«Αγανάκτηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο μαθητής του 23ου Δημοτικού έχει κλείσει δύο μήνες που είναι αναγκασμένος να μένει στο σπίτι και να απέχει από το σχολείο» επισημαίνει ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών.

«Η ελληνική οικονομία «ανακάμπτει» σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης, γιατί θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Ντροπή τους!!!» τονίζει.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να καλυφτούν άμεσα τα κενά σε ΕΒΠ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ

Καταγγελία : 2 μήνες εκτός σχολείου μαθητής λόγω έλλειψης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού!!!

Άμεσα να καλυφτούν τα κενά σε ΕΒΠ, για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών στο Δημόσιο Σχολείο!!!

Στην Ελλάδα της «αναβαθμισμένης επενδυτικής βαθμίδας», που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση των «αρίστων», σε 2 σχολεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας (6ο Ν/γείο Αχαρνών και 23ο Δημ. Σχ. Αχαρνών), 2 μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, εγκαίρως διαπιστωμένες, αναγκάστηκαν να απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί η Πολιτεία τους στερεί το δικαίωμα να συνοδεύονται από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό!

Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι η οικογένεια του ενός μαθητή  αναγκάστηκε να επωμιστεί το κόστος πρόσληψης ιδιώτη, ό,τι αυτό  συνεπάγεται για την οικονομική δυνατότητα του νοικοκυριού… Αγανάκτηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο μαθητής του 23ου Δημοτικού  έχει κλείσει δύο μήνες που είναι αναγκασμένος να μένει στο σπίτι και να απέχει από το σχολείο.

Στο όνομα του «εξορθολογισμού του κόστους για την εκπαίδευση», αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι περικοπές στις αναγκαίες προσλήψεις για το Δημόσιο σχολείο. Η ελληνική οικονομία «ανακάμπτει» σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης, γιατί θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Ντροπή τους!!!

Ο Σύλλογός μας τις επόμενες μέρες θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά.

Για το Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!
Το κοριτσάκι εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι σε βαριά κατάσταση αλλά δείχνει να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του...
Συναγερμός! Στην εντατική μαθήτρια δημοτικού με περιστατικό μηνιγγίτιδας!