Μαθητής
«Αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι ο μαθητής έχει κλείσει δύο μήνες που είναι αναγκασμένος να μένει στο σπίτι και να απέχει από το σχολείο»

Ένας μαθητής με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες απέχει από το σχολείο εδώ και δυο μήνες, καθώς δεν συνοδεύεται από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ), όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης».

Μάλιστα, η οικογένεια ενός άλλου μαθητή  αναγκάστηκε να επωμιστεί το κόστος πρόσληψης ιδιώτη.

«Αγανάκτηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο μαθητής του 23ου Δημοτικού έχει κλείσει δύο μήνες που είναι αναγκασμένος να μένει στο σπίτι και να απέχει από το σχολείο» επισημαίνει ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών.

«Η ελληνική οικονομία «ανακάμπτει» σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης, γιατί θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Ντροπή τους!!!» τονίζει.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να καλυφτούν άμεσα τα κενά σε ΕΒΠ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης»

ΝΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ

Καταγγελία : 2 μήνες εκτός σχολείου μαθητής λόγω έλλειψης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού!!!

Άμεσα να καλυφτούν τα κενά σε ΕΒΠ, για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών στο Δημόσιο Σχολείο!!!

Στην Ελλάδα της «αναβαθμισμένης επενδυτικής βαθμίδας», που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση των «αρίστων», σε 2 σχολεία της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας (6ο Ν/γείο Αχαρνών και 23ο Δημ. Σχ. Αχαρνών), 2 μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες, εγκαίρως διαπιστωμένες, αναγκάστηκαν να απέχουν από την εκπαιδευτική διαδικασία, γιατί η Πολιτεία τους στερεί το δικαίωμα να συνοδεύονται από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό!

Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι η οικογένεια του ενός μαθητή  αναγκάστηκε να επωμιστεί το κόστος πρόσληψης ιδιώτη, ό,τι αυτό  συνεπάγεται για την οικονομική δυνατότητα του νοικοκυριού… Αγανάκτηση προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ο μαθητής του 23ου Δημοτικού  έχει κλείσει δύο μήνες που είναι αναγκασμένος να μένει στο σπίτι και να απέχει από το σχολείο.

Στο όνομα του «εξορθολογισμού του κόστους για την εκπαίδευση», αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι περικοπές στις αναγκαίες προσλήψεις για το Δημόσιο σχολείο. Η ελληνική οικονομία «ανακάμπτει» σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης, γιατί θυσιάζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Ντροπή τους!!!

Ο Σύλλογός μας τις επόμενες μέρες θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά.

Για το Δ.Σ.

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλειστά σχολεία παντού (Ανανεώνεται η λίστα συνεχώς)

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Ανακοινώθηκε επίσημα ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με νέα ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio patron
Πανεπιστήμιο Πατρών: Ανοίγει τον δημόσιο διάλογο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την κοινωνία
Τεχνητή Νοημοσύνη και άνθρωπος στο επίκεντρο επιστημονικής εκδήλωσης του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Ανοίγει τον δημόσιο διάλογο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την κοινωνία