Κυριάκος Πιερρακάκης
Μετά από σχεδόν τρεις μήνες δεν έχει υπάρχει κάποια απάντηση για το πότε και πόσες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ θα ανακοινωθούν

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, την υφυπουργό Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου και τον γ.γ. Ιωάννη Κατσαρό έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Όπως τονίζει στην επιστολή της, την οποία δημοσιεύει το alfavita.gr, είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις 30 Αυγούστου, κατά την οποία το υπουργείο δεσμεύτηκε την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ – ΕΒΠ. Ωστόσο, μετά από σχεδόν τρεις μήνες δεν έχει υπάρχει κάποια απάντηση για το πότε και πόσες θέσεις θα ανακοινωθούν, επισημαίνει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

«Ακόμα από πληροφορίες που έχουμε είναι ότι έχουν ξεκινήσει προεργασίες για επικείμενες αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και στα καθηκοντολόγια του ΕΕΠ και ΕΒΠ» αναφέρει σε άλλο σημείο της επιστολής της.

Στη συνέχεια, ζητά ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για την ίδρυση των νέων οργανικών ΕΕΠ και ΕΒΠ, πόσες θα είναι τελικά και πότε θα ανακοινωθούν.

«Επίσης περιμένουμε επίσημη πρόσκληση για να συμμετέχουμε και εμείς στις συζητήσεις όσον αφορά την Ειδική Αγωγή και για τις αλλαγές στο καθηκοντολόγιο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού» καταλήγει.

Η επιστολή της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

 “Ενημέρωση για τη πορεία της σύστασης των νέων οργανικών ΕΕΠ και ΕΒΠ στα ΣΜΕΑΕ και για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στην Ειδική Αγωγή και για τις αλλαγές στα καθηκοντολόγια του ΕΕΠ και ΕΒΠ ”.

Σας γνωρίζουμε ότι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. είναι το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π., καλύπτει συνδικαλιστικά το Ε.Ε.Π. και το Ε.Β.Π. που υπηρετεί με μόνιμο διορισμό ή ως αναπληρωτές στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση καθώς και στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Η Ομοσπονδία μας έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι μέσα από τις θέσεις της και τις προτάσεις της έχει συμβάλει σημαντικά σε ότι αλλαγές έχουν γίνει τόσο στην Ειδική Αγωγή όσο και στη Γενική.

Στις 30 Αυγούστου 2023 το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ. Στη συνάντησή μας είχε ειπωθεί ότι έχει διασφαλιστεί η ίδρυση των νέων οργανικών θέσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ, απλά θα περιμέναμε την τελική έγκριση των νέων οργανικών από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Έχουν περάσει σχεδόν τρείς μήνες και δεν έχουμε καμία επίσημη απάντηση για το πότε και πόσες θέσεις θα ανακοινωθούν.

Ακόμα από πληροφορίες που έχουμε είναι ότι έχουν ξεκινήσει προεργασίες για επικείμενες αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και στα καθηκοντολόγια του ΕΕΠ και ΕΒΠ .

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε σε ποίο στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για την ίδρυση των νέων οργανικών ΕΕΠ και ΕΒΠ, πόσες θα είναι τελικά και πότε θα ανακοινωθούν;

Επίσης περιμένουμε επίσημη πρόσκληση για να συμμετέχουμε και εμείς στις συζητήσεις όσον αφορά την Ειδική Αγωγή και για τις αλλαγές στο καθηκοντολόγιο του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού .

Μην αποφασίζεται για εμάς , χωρίς εμάς …

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα