sholiki-taxi
Τα παρακάτω που παρουσιάζουμε είναι μόνο μερικά «στιγμιότυπα» από το παζλ μιας νέας κατάστασης που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οβιδιακές αλλαγές έχουμε τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Ανώτατη αλλά και στη σχολική εκπαίδευση. Αλλαγές και παρεμβάσεις «κατασκευάζουν» μια νέα ζοφερή πραγματικότητα που έρχεται σε σύγκρουση με τις διακηρύξεις για ψηφιακές επαναστάσεις και άλλα ηχηρά παρόμοια. Τα παρακάτω που παρουσιάζουμε είναι μόνο μερικά «στιγμιότυπα» από το παζλ μιας νέας κατάστασης που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Απίστευτο και όμως αληθινό!  Με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πειραιά ζήτησε από τους Διευθυντές όλων των σχολείων στην Αίγινα να αποστείλουν τα στοιχεία (και το λόγο!) των εκπαιδευτικών  που δεν συμμετείχαν στη διημερίδα που οργάνωσε η ΔΔΕ Πειραιά στο νησί στις 20 και 21 Δεκεμβρίου! Μια κρίσιμη λεπτομέρεια: η διημερίδα ήταν εκτός ωραρίου εργασίας καθώς ξεκινούσε στις 16:00!

Σε καταγγελία εις βάρος του ΔΔΕ Πειραιά προχώρησε το σωματείο εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ Πειραιά), χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη ενέργεια απαράδεκτη που σκοπό έχει να εκφοβίσει, να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς, αφού είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν υφίσταται υποχρέωση παρουσίας σε ημερίδα (ή εκδήλωση κλπ) που πραγματοποιείται εκτός εργασιακού ωραρίου!

Επισημαίνει μάλιστα ότι «ανοίγει το δρόμο για παραβίαση του θεσμοθετημένου ωραρίου και καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών».

Βρέθηκε η λύση για τα κενά: Υπερωρίες, εναλλάξ!

Απίστευτο και αυτό, ωστόσο αληθινό καθώς πολλά απίστευτα, στην ελληνική εκπαίδευση της "ψηφιακής επανάστασης και των καινοτομιών", είναι αληθινά!

Ακούστε, λοιπόν και αυτό που συμβαίνει κάμποσα χιλιόμετρα βόρεια ανατολικά του Πειραιά, στη Λέσβο : Η λύση που προτάχθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου (ΔΔΕ Λέσβου) για Γυμνάσιο της Λέσβου, όπου δεν έχουν φιλόλογο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι να κάνουν άλλοι φιλόλογοι «υπερωρίες», εναλλάξ!

Αυτό ανέφεραν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα γραφεία της ΔΔΕ Λέσβου το μεσημέρι της Πέμπτης που μας πέρασε, και όπου ο προϊστάμενος, δεν θέλησε να μιλήσει στις κάμερες όπως είπε.

Ο λόγος για το Παναρέτειο Γυμνάσιο Καλλονής, όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καλούσε στη διαμαρτυρία, με γονείς και μαθητές να είναι στα κάγκελα, αφού έχουν κάνει και αναφορά στο υπουργείο Παιδείας για τις τραγικές ελλείψεις. Οι γονείς του σχολείου διαμαρτύρονται έντονα καθώς από την αρχή της χρονιάς, οργανικές θέσεις του σχολείου, όπως αυτή του φιλολόγου, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες τόσες ώρες διδασκαλίας σε σημαντικά μαθήματα, όπως των Αρχαίων και της Ιστορίας.

Εκφοβισμός νεοδιόριστων νηπιαγωγών από τη σύμβουλο εκπαίδευσης

Και πάλι στην όμορφη Λέσβο, μια Σύμβουλος Εκπαίδευσης επιχείρησε με ψέματα, σε μια κίνηση άσκησης πίεσης και εκφοβισμού νεοδιόριστων νηπιαγωγών που δεν έχουν προχωρήσει στην αποδοχή της ατομικής τους αξιολόγησης, να τις πείσει να αξιολογηθούν, λέγοντας ότι έχουν μείνει οι τελευταίες που δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί και θα πρέπει να υποκύψουν στον εκφοβισμό, καλώντας τις παράλληλα σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη για την αξιολόγηση κατά τη διάρκεια των γιορτών!

Το παραπάνω καταγγέλλει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού ο οποίος σημειώνει τα παρακάτω: Ας ασχοληθούν τα στελέχη της εκπαίδευσης με τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαίδευσης! Νηπιαγωγεία με ακατάλληλους χώρους, χωρίς αυλές, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές, στα οποία στοιβάζονται ως 25 νήπια. Καταπονημένα ασυντήρητα κτίρια χωρίς αντισεισμική προστασία. Νηπιαγωγοί χωρίς διάλειμμα και μείωση διδακτικού ωραρίου με τα χρόνια υπηρεσίας, που εργάζονται πυρετωδώς προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών μόνες, χωρίς παράλληλες στηρίξεις και ειδικό βοηθητικό προσωπικό σε παιδιά με γνωματεύσεις, με μια γραφειοκρατία που χτυπάει κόκκινο, και τόσες άλλες απαράδεκτες καταστάσεις.

Σχολεία: Επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών

Μια νέα «παιδαγωγική» απειλών, εκβιασμών και μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς πασχίζει να αποκτήσει στασίδι, τον τελευταίο καιρό, στο εκπαιδευτικό τοπίο.

Για παράδειγμα στα σχολεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας που έγιναν κινητοποιήσεις, κατά τις οποίες οι μαθητές εξέφρασαν δυναμικά την αντίθεσή τους στην προσπάθεια πλήρους ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης, δόθηκαν εντολές από την Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) προς τις διοικήσεις των σχολείων, που είχαν σαν μοναδικό στόχο την καταστολή, τον εκφοβισμό, τον εκβιασμό και την τρομοκράτηση των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, οι εντολές ήταν:

1.         Άμεση και υποχρεωτική τηλεκπαίδευση στους μαθητές του σχολείου,

2.         Απειλές για διενέργεια Ε.Δ.Ε. σε περίπτωση που δεν γίνει τηλεκπαίδευση με ευθύνη εκπαιδευτικών,

3.         Ενημέρωση της αστυνομίας και

4.         Σε περίπτωση που συνεχιστεί η κατάληψη, μηνύσεις σε μαθητές-μέλη του 15μελούς καθώς και των γονέων τους.

Τα παραπάνω καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους με κοινή ανακοίνωσή τους τα εκπαιδευτικά σωματεία ΕΛΜΕ της Α΄ Αθήνας (Α΄ ΕΛΜΕ, Β΄ ΕΛΜΕ, Γ΄ ΕΛΜΕ, Ε΄ ΕΛΜΕ, Ζ΄ ΕΛΜΕ, Στ΄ ΕΛΜΕ»

Κατήφορος χωρίς τέλος: Και πειθαρχικές διώξεις για τη ... συμπεριφορά σε γενική συνέλευση ΕΛΜΕ!

Καταγγελία για απροκάλυπτη παρέμβαση στις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες των σωματείων μέσω των Διευθυντών Εκπαίδευσης Ημαθίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης, κάνει η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Οπως τονίζει η ΕΛΜΕ, πρόκειται για  επιχείρηση πειθαρχικών διώξεων μελών της Ε΄ ΕΛΜΕ-Θ και του ΔΣ της για τη στάση τους σε Γενική Συνέλευσή της!

Οι πειθαρχικές διώξεις ξεκίνησαν με την πειθαρχική δίωξη κατά του εκπαιδευτικού Βασίλη Μορέλα που υπηρετεί φέτος σε σχολείο της Ημαθίας, η οποία, όπως εγγράφως του ανακοινώθηκε, «διενεργείται για τη συμπεριφορά του στη ΓΣ της Ε ΕΛΜΕ-Θ στις 4/5/2022 στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης», της οποίας εκείνη την περίοδο ήταν μέλος και συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση. Η ΕΔΕ γίνεται με απόφαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Οι διώξεις συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη και από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κατά τριών μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ (Χρήστου Ζαγανίδη, πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στεφανίδου Σοφία, ταμίας και Φραντζέσκου Σίσσυ, αντιπρόεδρος).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia proaulio
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου
O 15χρονος φέρεται να εισήλθε σε προαύλιο χώρο Γυμνασίου στο Αγρίνιο και να χτύπησε με γροθιά τον συνομήλικό του, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει...
Νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας: 15χρονος χτύπησε συνομήλικο του μέσα σε προαύλιο Γυμνασίου