θρανια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Χωρίς φιλόλογο από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στα κάγκελα ΕΛΜΕ, γονείς και μαθητές- Ενοχλημένος ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την παρουσία κόσμου

Απίστευτο και αυτό, ωστόσο αληθινό καθώς πολλά απίστευτα, στην ελληνική εκπαίδευση της "ψηφιακής επανάστασης και των καινοτομιών", είναι αληθινά!

Ακούστε, λοιπόν και αυτό: Η λύση που προτάχθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου (ΔΔΕ Λέσβου) για Γυμνάσιο της Λέσβου, όπου δεν έχουν φιλόλογο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι να κάνουν άλλοι φιλόλογοι «υπερωρίες», εναλλάξ!

Αυτό ανέφεραν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα γραφεία της ΔΔΕ Λέσβου το μεσημέρι της Πέμπτης, και όπου ο προϊστάμενος, δεν θέλησε να μιλήσει στις κάμερες όπως είπε.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ της γνωστής ιστοσελίδας stonisi.gr:

λέσβος ΔΔΕ

Ο λόγος για το Παναρέτειο Γυμνάσιο Καλλονής, όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καλούσε στη διαμαρτυρία, με γονείς και μαθητές να είναι στα κάγκελα, αφού έχουν κάνει και αναφορά στο υπουργείο Παιδείας για τις τραγικές ελλείψεις. Ο προϊστάμενος της ΔΔΕ, δεν ήθελε να δεχτεί κόσμο στο γραφείο του επικαλούμενος την κατάσταση αυξημένων κρουσμάτων covid, εξηγώντας παράλληλα ότι εργάζεται 14 ώρες την ημέρα και ότι προσπαθεί να βρει λύση. Εκπρόσωποι τη ΕΛΜΕ του αντιπρότειναν να μεταβούν σε πιο ανοιχτή αίθουσα, αλλά το κλίμα ήταν εντελώς αρνητικό.

Οι γονείς του σχολείου διαμαρτύρονται έντονα καθώς από την αρχή της χρονιάς, οργανικές θέσεις του σχολείου, όπως αυτή του φιλολόγου, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες τόσες ώρες διδασκαλίας σε σημαντικά μαθήματα, όπως των Αρχαίων και της Ιστορίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει αποστείλει και αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος, ενώ και πριν λίγους μήνες είχαν πραγματοποιήσει μαζί με τους μαθητές συμβολική κατάληψη του σχολικού κτιρίου για μία μέρα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Γιάννης Συκάς η λύση που προκρίθηκε είναι οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο της Καλλονής, οι υπερωρίες άλλων, αφήνοντας θέσεις άλλες: «Ουσιαστικά πήγαμε να το γανώσουμε, και το τρυπήσαμε! Το υπουργείο Παιδείας δεν προβλέπει την άμεση κάλυψη των αναγκών και αυτό είναι απαράδεκτο, να μην μπαίνει σε προτεραιότητα η Παιδεία στον 21ο αιώνα!»

Δείτε δηλώσεις από την παράσταση διαμαρτυρίας:

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζοσιμ
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
Σε καθεστώς αβεβαιότητας το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων για τη νέα σχολική χρονιά
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
ΑΚινητα
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Νέος δημοτικός φόρος στα ακίνητα: Όλες οι αλλαγές για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές με το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Χάρης Δούκας
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
Αντιδράσεις στην Αυτοδιοίκηση: Γιατί ο Χάρης Δούκας παρομοιάζει τις νέες ρυθμίσεις με τις υπηρεσίες των υπουργείων
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
ρεθ
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου
Ρέθυμνο: Όταν η Χημεία της θάλασσας γίνεται Τέχνη στη Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026
Γιορτή Φυσικών Επιστημών 2026: Η δημιουργική σύμπραξη Επιστήμης και Τέχνης από τα σχολεία του Ρεθύμνου