θρανια
Χωρίς φιλόλογο από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Στα κάγκελα ΕΛΜΕ, γονείς και μαθητές- Ενοχλημένος ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την παρουσία κόσμου

Απίστευτο και αυτό, ωστόσο αληθινό καθώς πολλά απίστευτα, στην ελληνική εκπαίδευση της "ψηφιακής επανάστασης και των καινοτομιών", είναι αληθινά!

Ακούστε, λοιπόν και αυτό: Η λύση που προτάχθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου (ΔΔΕ Λέσβου) για Γυμνάσιο της Λέσβου, όπου δεν έχουν φιλόλογο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι να κάνουν άλλοι φιλόλογοι «υπερωρίες», εναλλάξ!

Αυτό ανέφεραν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στα γραφεία της ΔΔΕ Λέσβου το μεσημέρι της Πέμπτης, και όπου ο προϊστάμενος, δεν θέλησε να μιλήσει στις κάμερες όπως είπε.

Σύμφωνα με το αναλυτικό ρεπορτάζ της γνωστής ιστοσελίδας stonisi.gr:

λέσβος ΔΔΕ

Ο λόγος για το Παναρέτειο Γυμνάσιο Καλλονής, όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου καλούσε στη διαμαρτυρία, με γονείς και μαθητές να είναι στα κάγκελα, αφού έχουν κάνει και αναφορά στο υπουργείο Παιδείας για τις τραγικές ελλείψεις. Ο προϊστάμενος της ΔΔΕ, δεν ήθελε να δεχτεί κόσμο στο γραφείο του επικαλούμενος την κατάσταση αυξημένων κρουσμάτων covid, εξηγώντας παράλληλα ότι εργάζεται 14 ώρες την ημέρα και ότι προσπαθεί να βρει λύση. Εκπρόσωποι τη ΕΛΜΕ του αντιπρότειναν να μεταβούν σε πιο ανοιχτή αίθουσα, αλλά το κλίμα ήταν εντελώς αρνητικό.

Οι γονείς του σχολείου διαμαρτύρονται έντονα καθώς από την αρχή της χρονιάς, οργανικές θέσεις του σχολείου, όπως αυτή του φιλολόγου, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν χαμένες τόσες ώρες διδασκαλίας σε σημαντικά μαθήματα, όπως των Αρχαίων και της Ιστορίας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου έχει αποστείλει και αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος, ενώ και πριν λίγους μήνες είχαν πραγματοποιήσει μαζί με τους μαθητές συμβολική κατάληψη του σχολικού κτιρίου για μία μέρα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Γιάννης Συκάς η λύση που προκρίθηκε είναι οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών στο σχολείο της Καλλονής, οι υπερωρίες άλλων, αφήνοντας θέσεις άλλες: «Ουσιαστικά πήγαμε να το γανώσουμε, και το τρυπήσαμε! Το υπουργείο Παιδείας δεν προβλέπει την άμεση κάλυψη των αναγκών και αυτό είναι απαράδεκτο, να μην μπαίνει σε προτεραιότητα η Παιδεία στον 21ο αιώνα!»

Δείτε δηλώσεις από την παράσταση διαμαρτυρίας:

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Lauterbrunnen
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
Η προτεινόμενη χρέωση, η οποία θα καταβληθεί μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, θα είναι μεταξύ 5 και 10 ελβετικών φράγκων (5,50 έως 10,99 $) και θα...
Το γραφικό χωριό της Ελβετίας που θέλει να χρεώνει τους επισκέπτες
patatakia
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού
Έρευνα: Η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων συνδέεται με γνωστική παρακμή και εγκεφαλικό
Πώς αναψυκτικά, πατατάκια, μπισκότα αυξάνουν τον κίνδυνο επεισοδίου εγκεφαλικού