workshop
Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις αρχαιρεσίες ΕΛΜΕ Πειραιά για την ανάδειξη Δ.Σ.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ποσοστά που έλαβε η Συσπείρωση και ευχαριστίες για όσους τους στήριξαν. Παρακάτω αναλύθηκε και η κατάσταση των άλλων δυνάμεων στις συγκεκριμένες εκλογές.

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη για συσπείρωση όλων των σωματείων μπροστά στους μεγάλους εκπαιδευτικούς αγώνες που έρχονται.

Η ανακοίνωση

«Στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Πειραιά, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) αναδείχτηκε ξανά 1η δύναμη, πολύ ενισχυμένη, με 590 ψήφους και ποσοστό 47,12% (αύξηση 3,52% σε ποσοστό και 154 σε ψήφους). Σχεδόν 1 στους 2 συναδέλφους/συναδέλφισσες που πήραν μέρος στις αρχαιρεσίες εμπιστεύτηκε την ΑΣΕ, ενώ για λίγες ψήφους δεν κατέλαβε και 5η έδρα στο Δ.Σ..

Το ποσοστό αυτό αποτελεί ιστορικά το υψηλότερο και έρχεται σαν συνέχεια των αποτελεσμάτων των προηγούμενων αρχαιρεσιών, που η ΑΣΕ σημειώνει συνεχώς εντυπωσιακή άνοδο (ενδεικτικά 30,4% το Δεκέμβριο του 2019, 35% τον Ιανουάριο του 2022, 43,6% το Δεκέμβρη του 2022, 47,12% τον Δεκέμβρη του 2023). Σε 4 χρόνια η ΑΣΕ έχει σημειώσει άνοδο 17% (από 30,4% σε 47,12%) και έχει αγγίξει ποσοστά που ιστορικά καμία παράταξη δεν έχει καταφέρει.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες από καρδιάς.

Είναι ένα αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Το αποτέλεσμα αυτό μας δίνει κουράγιο, μάς γεμίζει αισιοδοξία, αλλά και ευθύνες. Θα  κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούμε στην τεράστια εμπιστοσύνη των συναδέλφων/συναδελφισσών.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως η άνοδος της ΑΣΕ, συνδυάστηκε με ταυτόχρονη άνοδο της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες του σωματείου μας! Το σωματείο είναι το κοινό μας σπίτι, η ζωή και η δράση του σωματείου είναι υπόθεση όλων των συναδέλφων/ισσών!

Συγκεκριμένα, ψήφισαν 262 επιπλέον συνάδελφοι/συναδέλφισσες (1267 φέτος από 1005 πέρσι), με αποτέλεσμα η ΕΛΜΕ Πειραιά να είναι η 2η μεγαλύτερη ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα! Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό, σε μια εποχή με δυσκολίες στην συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη. Χαρακτηριστική είναι και νέα άνοδος στην συμμετοχή συναδέλφων/συναδελφισσών από τα σχολεία του Κορυδαλλού (91 από 68 πέρσι). Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η νέα άνοδος της συμμετοχής των αναπληρωτών συναδέλφων/συναδελφισσών (201 από 137 πέρσι).

Η άνοδος της συμμετοχής στο σωματείο σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα που κατέγραψε η ΑΣΕ, εκτιμούμε πως δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε συγκυριακό:

  • Αποτυπώνει την άνοδο του κύρους του σωματείου, τόσο ανάμεσα στους/στις συναδέλφους/συναδέλφισσες, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία του Πειραιά. Η ΕΛΜΕ Πειραιά αναγνωρίζεται θετικά και εκτός των ορίων δράσης της, σε παναττικό και σε πανελλαδικό επίπεδο, ως ένα μαχητικό-δυναμικό σωματείο.
  • Αποτυπώνει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των συναδέλφων/ισσών προς την ΑΣΕ, από διάφορους πολιτικούς χώρους, για την ακούραστη δουλειά στο σωματείο μας, δίπλα σε κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα, για κάθε πρόβλημα. Γνωρίζουμε καλά πως μας στήριξαν κι αυτή τη φορά συνάδελφοι/συναδέλφισσες, που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, τη διαφωνία τους σε μια σειρά ζητήματα, αλλά την ίδια ώρα, επιθυμούν να είναι η ΑΣΕ 1η δύναμη στο σωματείο, στην ΕΛΜΕ μας, για να παραμείνει αγωνιστική και όπλο στα χέρια τους.
  • Έρχεται σαν συνέχεια της σημαντικής αγωνιστικής δράσης που ανέπτυξε το σωματείο μας και των επιτυχιών που είχε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την τελευταία χρονιά, μέσα από την πάλη των ίδιων των συναδελφισσών/ων.
  • Οι δυνάμεις της ΑΣΕ, καταγράφουν άνοδο και σημαντικές επιτυχίες-πρωτιές σε πολλές αρχαιρεσίες, και σε άλλες ΕΛΜΕ (π.χ. Νότιας Αθήνας, Δ’ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λευκάδας, όπου η ΑΣΕ αναδείχτηκε για 1η φορά 1η δύναμη), με πιο τρανό παράδειγμα την ανάδειξη των ταξικών δυνάμεων σε 2η δύναμη σε όλο το Δημόσιο στο πρόσφατο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Μια θετική πορεία στην αλλαγή των αρνητικών συσχετισμών, που πρέπει και μπορεί να αποτυπωθεί άμεσα και αποφασιστικά και στα επερχόμενα συνέδρια της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
  • Αποτυπώνει συνολικά την άνοδο της επιρροής και του κύρους του ΠΑΜΕ στο συνδικαλιστικό κίνημα, που πρωτοστατεί σε κάθε αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Ενισχύεται ο πόλος συσπείρωσης των Σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται και παλεύουν αταλάντευτα και αποφασιστικά ενάντια στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενάντια σε όλους αυτούς που μας τσακίζουν τη ζωή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Για τις άλλες δυνάμεις:

Η ΔΑΚΕ παραμένει στάσιμη, διατηρεί την σημαντική πτώση των προηγούμενων ετών, σε μια περίοδο μάλιστα που η ΝΔ δηλώνει αλαζονικά… παντοδύναμη, ελέγχει το μηχανισμό της Διοίκησης. ‘’Εισπράττει’’ την εξόφθαλμη συμπόρευσή της με την Κυβέρνηση, τη Διοίκηση (ΔΙΔΕ Πειραιά), ακόμα και στο ζήτημα των διώξεων, αφού ούτε στα  λόγια δεν διαφοροποιείται πλέον. Η πτώση αποτυπώνει και τη δυσαρέσκεια μεγάλου κομματιού των συναδέλφων/συναδελφισσών από την ασκούμενη, αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Και στο συνέδριο της ΟΛΜΕ, η ΔΑΚΕ κατέγραψε μεγάλη πτώση, νέα πτώση καταγράφει και στις αρχαιρεσίες των ΕΛΜΕ αυτή την περίοδο.

Οι ΣΥΝΕΚ σημειώνουν νέα πτώση σε ψήφους και ποσοστό. Οι συνάδελφοι έχουν πλέον πείρα, το όραμα και οι προσδοκίες μιας κυβερνητικής εναλλαγής δεν είναι ίδιες με το 2015. Οι λύσεις στα προβλήματά μας, ούτε μπορούν να περιμένουν, ούτε θα έρθουν μέσα από διάφορες εκδοχές αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Η ζωή το έχει αποδείξει με δραματικό τρόπο για τους εργαζόμενους, πολλές φορές. Ό,τι κερδήθηκε, έγινε με σκληρούς αγώνες. Σημαντική πτώση παρουσιάζει πανελλαδικά στις αρχαιρεσίες των ΕΛΜΕ αυτή την περίοδο.

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής (ΕΑΑ) έμεινε ουσιαστικά στάσιμη. Οι συνάδελφοι/συναδέλφισσες γύρισαν την πλάτη και έδωσαν ηχηρή απάντηση στις μόνιμες συκοφαντικές επιθέσεις της ΕΑΑ απέναντι στο σωματείο μας και στην ΑΣΕ. Μία τέτοια τυχοδιωκτική πρακτική, που προσπαθεί να υπονομεύσει το σωματείο για μικροπαραταξιακούς λόγους δεν είναι δυστυχώς ούτε αγωνιστική… ούτε πολύ περισσότερο “αριστερή”, κάτι που συνάδελφοι/συναδέλφισσες διαπιστώνουν-βλέπουν καθημερινά.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση επιχειρεί να προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Έχουμε μεγάλους αγώνες μπροστά μας. Σε αυτούς τους αγώνες, επιτακτική είναι η συσπείρωση όλων μας στο σωματείο μας!

Θέλουμε για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους/ες τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες και να ευχηθούμε ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία, δύναμη και αγωνιστική αισιοδοξία!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τροχαίο
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
Συγκρούστηκαν ένα φορτηγό με ένα βαν, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας, ενώ δύο ακόμα να μεταφερθούν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο...
Τραγωδία στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση φορτηγών
filozoia
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα
Συνολικά, κατατέθηκαν 3.148 έργα, τα οποία δημιούργησαν περισσότεροι από 5.500 μαθητές και μαθήτριες από 312 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία,...
1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοζωϊας: Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας από την εκπαιδευτική κοινότητα
ΕΟΠΠΕΠ
ΕΟΠΠΕΠ: Εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας
ΕΟΠΠΕΠ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις για τις εξετάσεις πιστοποίησης προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας της τρίτης περιόδου
ΕΟΠΠΕΠ: Εξετάσεις πιστοποίησης επάρκειας προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας