Μαρινάκης (2)
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τις καταλήψεις

Δηλώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί.

Σύμφωνα με όσα είπε, ενάντια είναι η κυβέρνηση με τις καταλήψεις, ενώ χαρακτήρισε τα αιτήματα των φοιτητών ως «παρωχημένα».

Το νομοσχέδιο

Ο Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε το σχετικό νομοσχέδιο «εμβληματική μεταρρύθμιση» και δήλωσε: «Δεν θα κάνουμε το παραμικρό βήμα πίσω».

Σχολίασε επίσης ότι: «Δεν καταλαβαίνουμε το λόγο των αντιδράσεων. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ιδεοληψίες ενώ ο κόσμος προχωρά μπροστά». Υποστήριξε άλλωστε ότι το μόνο για το οποίο μπορεί να γίνει κριτική είναι γιατί άργησε τόσο το ελληνικό κράτος να επιτρέψει λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ.

«Ευτυχώς υπάρχουν εικόνες λιγότερης προσέλευσης σε διαδηλώσεις από ό,τι στο παρελθόν, για να θυμίζουν που ήμασταν και που θέλουμε να πάμε», είπε μάλιστα ειρωνικά ο κ. Μαρινάκης.

Καταλήψεις και φοιτητές

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο καταλήψεων σε ΑΕΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε καταρχήν: «Ήμουνα νιός και γέρασα. Θα μπορούσα να πάρω ανακοινώσεις, που διάβαζα ως φοιτητής, όταν λόγω αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησε η αναθεώρηση του άρθρου 16. Είχαμε ακριβώς τις ίδιες ανακοινώσεις από νεολαίες κομμάτων της αριστεράς και στη συνέχεια και του ΠΑΣΟΚ. Η δική μας γενιά έχασε δύο εξάμηνα τότε».

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε: «A priori, ποτέ δεν θα θεωρήσουμε νόμιμη πράξη μία κατάληψη». Ενώ σημείωσε ότι «υπάρχει νόμος για κινητοποιήσεις και θα εφαρμοστεί το δικαίωμα πολιτών να διαδηλώσουν, αλλά στο πλαίσιο του νόμου».

Υποστήριξε επίσης ότι τα αιτήματα των φοιτητών που αντιδρούν «είναι παρωχημένα χωρίς τεκμηρίωση και αναπαράγουν στερεότυπα προηγούμενων δεκαετιών, που τα έχουν καταρρίψει όλες οι χώρες του κόσμου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πιερ πρωινό
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας για την εκπαίδευση και το Ψηφιακό Σχολείο
Πιερρακάκης: Η σχέση εκπαιδευτικού-μαθητή είναι πυρήνας της παιδείας - Τι είπε για το Ψηφιακό Σχολείο