θρανια
Κλειστά σχολεία και στάσεις εργασίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Άμεση λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης ζητούν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Χανίων, μετά την πληροφορία για μετατροπή Λυκείου των Χανίων σε Πειραματικό.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, καλούν στο κλείσιμο των σχολείων τη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Αυτό αποφασίστηκε στη μεγάλη σύσκεψη στο 1ο ΓΕΛ Χανίων, στην ΑΒΕΑ, που πραγματοποίησαν την Τρίτη που μας πέρασε.

Οι γονείς έπνεαν μένεα εναντίων όσων σχεδιάζουν να μετατρέψουν… με το ζόρι κάποιο από τα λύκεια σε πειραματικό, ενώ σοβαρή κριτική ασκήθηκε και στους αρμοδίους που γνώριζαν, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν έγκαιρα λύση στο πρόβλημα.

Κλειστό τη Δευτέρα το 5ο Γυμνάσιο Χανίων για το ζήτημα του Πειραματικού Λυκείου

Κλιμακώνουν την αντίδραση τους τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου Χανίων στη Νέα Χώρα προχωρώντας  σε  κλείσιμο του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην σχεδιαζόμενη μετατροπή-κατάργηση του υφιστάμενου λυκείου της περιοχής σε Πειραματικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της μετατροπής – κατάργησης λυκείου σε Πειραματικό , και χωρίς να έχουμε καμία επίσημη απάντηση – τοποθέτηση από τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται στο θέμα, Προχωράμε, με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ.Σ. και της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου μας,

σε διαμαρτυρία με ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, την Δευτέρα 08/01/24 και ώρα 06.45 π.μ.

Λέμε ΟΧΙ στην μετατροπή- κατάργηση Λυκείου σε Πειραματικό.

ΑΜΕΣΕΣ λύσεις στο πρόβλημα της σχολικής στέγης για ΟΛΑ τα παιδιά».

Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί!»

Σε στάση εργασίας οι εκπαιδευτικοί τη Δευτέρα

Σε στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά, για τη μετατροπή λυκείου της πόλης σε Πειραματικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

Σε συνέχεια των αντιδράσεων μας ως εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Χανίων, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Τρίτη 2/1/2024 στον χώρο του 1ου ΓΕΛ (στην ΑΒΕΑ)  με Συλλόγους Γονέων του Δήμου Χανίων,  ΕΛΜΕ, Ένωση Συλλόγων γονέων.

Η συμμετοχή ήταν καθολική, σύλλογοι γονέων από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από όλες τις περιοχές του Δήμου, εκπαιδευτικοί και φορείς, γονείς και μαθητές. Έλαμψαν διά της απουσίας τους οι καθ’όλα αρμόδιοι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, για την μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Χανίων που αφορά την μετατροπή – κατάργηση κάποιου Γενικού Λυκείου και τη δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στη θέση του.

Στη σύσκεψη τονίσθηκε για μια ακόμα φορά από ότι :

Θεωρούμε αδιανόητο τρία χρόνια μετά την ίδρυση του Πειραματικού Γυμνασίου, να μην υπάρχει μέριμνα και σχεδιασμός για τη στέγαση Πειραματικού Λυκείου και σήμερα, στο παρά πέντε, οι αρμόδιοι φορείς να προσπαθούν να καλύψουν τη δική τους ολιγωρία καταφεύγοντας στην εύκολη λύση, να καταργήσουν δηλαδή ένα υφιστάμενο λύκειο της πόλης, της αντίστοιχης γειτονιάς, προκειμένου να στεγάσουν το Πειραματικό Λύκειο, διαταράσσοντας συνολικά τη σχολική κοινότητα των Χανίων.

Και όλα αυτά ενώ θα έπρεπε να συζητάμε για το χτίσιμο νέων σχολείων καθώς ο συνωστισμός στα περισσότερα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου έχει φτάσει στο «δεν πάει άλλο».

Αναδείχθηκε λοιπόν για μια ακόμα φορά η έλλειψη σε σχολικές υποδομές του Δήμου Χανίων και η ανεπάρκεια οποιουδήποτε σχεδιασμού του Υπουργείου. Το δικαίωμα όλων των παιδιών για Δωρεάν και Δημόσια Παιδεία, με σχολεία που λειτουργούν απρόσκοπτα, με αίθουσες διδασκαλίας που δεν στοιβάζονται μαθητές, που δεν καταρρέουν στα κεφάλια μαθητών, που λειτουργούν με συνθήκες αξιοπρεπείς.

Δηλώνουμε όλοι ότι :

Δεν θα ανεχθούμε  μετατροπή – κατάργηση κάποιου Γενικού Λυκείου και τη δημιουργία Πειραματικού Λυκείου στη θέση του.

 Άμεση λύση στο μεγάλο ζήτημα της σχολικής στέγης για όλα τα παιδιά των Χανίων.

Καλούμε  τους Συλλόγους γονέων σε κλείσιμο των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.

Στα πλαίσια αυτά η ΕΛΜΕ Χανίων προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για την Δευτέρα 8/1/2024 από 8:00 έως 10:00

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζει το επιτελείο στο νέο κόμμα ενόψει εκλογών
Το νέο πολιτικό εγχείρημα Τσίπρα παίρνει μορφή – Ποια είναι τα στελέχη που ετοιμάζονται να βγουν στην πρώτη γραμμή
Το timing θεωρείται κρίσιμο. Σε ένα ρευστό πολιτικό περιβάλλον, κάθε κίνηση πρέπει να μετρηθεί προσεκτικά ώστε η πρώτη δημόσια εμφάνιση να δώσει...
Το νέο πολιτικό εγχείρημα Τσίπρα παίρνει μορφή – Ποια είναι τα στελέχη που ετοιμάζονται να βγουν στην πρώτη γραμμή
εκπαίδευση
Αντιδράσεις για τα Τμήματα Φυσικής: Εισαγωγή και χωρίς Μαθηματικά από το 2027
Από το 2027 τα Τμήματα Φυσικής εντάσσονται και στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο – Προβληματισμός για φοιτητές που θα εισάγονται χωρίς εξέταση στα Μαθηματικά
Αντιδράσεις για τα Τμήματα Φυσικής: Εισαγωγή και χωρίς Μαθηματικά από το 2027
gata
Πόσο μπορεί να μείνει μόνη της μια γάτα χωρίς να στρές
Παρότι οι γάτες έχουν τη φήμη του ανεξάρτητου ζώου, η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη: δένονται με τους ανθρώπους τους και χρειάζονται επαφή και...
Πόσο μπορεί να μείνει μόνη της μια γάτα χωρίς να στρές