sxoleio
«Να μην καταργηθεί το σχολείο της πόλης μας», λένε οι γονείς μαθητών στα Χανιά

Να μην καταργηθεί το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων και να μην μετατραπεί σε Πειραματικό, ζητά η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χανίων. 

«Μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη, δεκάδες παιδιά θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα ΓΕΛ, μακριά από το λύκειο της γειτονιάς τους, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν μεγάλο αριθμό μαθητών (προκάτ αίθουσες, μετακινούμενα τμήματα, μεγάλος  αριθμός μαθητών ανά τάξη)», τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, καλούν τους γονείς, τους μαθητές και τους συλλόγους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/12 στις 10 το πρωί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά

Δεν έχουν περάσει τρεις μήνες και η εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, έρχεται ξανά αντιμέτωπη με την απόφαση κλεισίματος ενός σχολείου και την μετατροπή του σε άλλο. Για ακόμα μια φορά, οι αρμόδιοι φορείς κάνουν τα παιδιά μας μπαλάκια, προχωρώντας  στο κλείσιμο ενός σχολείου, εν  προκειμένω του 2ου ΓΕΛ  και την μετατροπή του σε Πειραματικό. 
 
Μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη, δεκάδες παιδιά θα αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα ΓΕΛ, μακριά από το λύκειο της γειτονιάς τους, τα οποία ούτως ή άλλως έχουν μεγάλο αριθμό μαθητών (προκάτ αίθουσες, μετακινούμενα τμήματα, μεγάλος  αριθμός μαθητών ανά τάξη).   
                                                                                          
Θεωρούμε απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική την κατάργηση οποιουδήποτε σχολείου. Να σταματήσει  τώρα κάθε διαδικασία κλεισίματος του 2ου ΓΕΛ και την μετατροπή του σε 
Πειραματικό!!!!     
                                 
Το συγκεκριμένο θέμα αφορά όλους τους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γενικά  όλη την κοινωνία της πόλης μας. 
                                              
Καλούμε μαζικά όλους τους  γονείς, μαθητές και τους συλλόγους γονέων να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την ΤΕΤΑΡΤΗ  27/12/2023  στις 10 το πρωί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να σταματήσει ΤΩΡΑ κάθε προσπάθεια κλεισίματος  του 2ου ΓΕΛ ή άλλου σχολείου!!! 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Η πλατφόρμα που μεταμορφώνει την εκπαίδευση και κάνει το μάθημα παιχνίδι - Το να μιλάς για τον Παρθενώνα είναι σημαντικό. Το να τον περπατάς μαζί...
Το σχολείο γίνεται 3D κόσμος: Το ελληνικό εργαλείο που «σπάει» τους τοίχους της τάξης
Πρωτομαγιά
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Η Πρωτομαγιά του 1944 δεν είναι απλώς άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Κατοχής
Δάσκαλοι στον τοίχο της Καισαριανής, Πρωτομαγιά του 1944. «…Ν’ ανθίσει γέλιο στις ματιές, να λάμψει ο κόσμος όλος…»
Υπουργείο Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά
Διοικητικοί υπάλληλοι ζητούν ρόλο στις Ομάδες Εργασίας για την ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του υπουργείου Παιδείας
Myschool και ΟΠΣΥΔ: Οι διοικητικοί υπάλληλοι απαιτούν συμμετοχή για να μη μείνουν τα έργα… στα χαρτιά