Νέα «επιτυχία» ΔΔΕ Πειραιά: Ημερίδα με προαιρετική συμμετοχή, αλλά και ... βεβαίωση παρακολούθησης
Επιπλέον η συμμετοχή, αν και προαιρετική «κρίνεται ωφέλιμη» για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Την πρωτοτυπία να διοργανώσει ημερίδα με προαιρετική συμμετοχή, αλλά στην οποία ταυτόχρονα... θα τηρηθεί παρουσιολόγιο και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής, επινόησε η ΔΔΕ Πειραιά.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, η ίδια ΔΔΕ που έχει συνδεθεί με την χρησιμοποίηση των πιο αντιδραστικών διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για να προωθήσει ομοβροντία διώξεων εκπαιδευτικών, κάνει κινήσεις  οι οποίες «στο σημερινό περιβάλλον που οι εκπαιδευτικοί είναι υπό καθεστώς πιέσεων να τρέχουν όλη μέρα και να συλλέγουν χαρτιά -ώστε να τους διαλύεται η ζωή υπό το βάρος της εργασιακής ανασφάλειας, αποτελούν έμμεσους εκβιασμούς που στοχεύουν και στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο των ανθρώπων»...

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής

Σε έγγραφο της ΔΔΕ Πειραιά (https://dide-peiraia.att.sch.gr/index.php/menu-seminars/203-cat-trainings-eperxomenes/11345-dihmerida-aigina-20122023-anak), ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση διημερίδας στην Αίγινα με το θέμα που αναγράφεται στον τίτλο της ανακοίνωσής μας.

Καταρχάς, θα κάνουμε μια σύντομη αναφορά σε τμήματα της θεματολογίας:

Το “Υπηρεσιακό Δίκαιο”, ο “επαγγελματικός εκφοβισμός”, το “πνεύμα ομάδας – συλλογικότητα”, τα “μοντέλα λήψης αποφάσεων στη σχολική μονάδα” μάλλον αποτελούν κακόγουστο αστείο για μια ΔΔΕ που έχει συνδεθεί με την χρησιμοποίηση των πιο αντιδραστικών διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα για να προωθήσει ομοβροντία διώξεων. Είναι σαφές τι εννοεί αυτή η διοίκηση αλλά και συνολικά η κυβερνητική πολιτική όταν μιλάει για “μοντέλα λήψης αποφάσεων”, μιας και το μόνο τους μοντέλο είναι η επιβολή σιγής νεκροταφείου στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Ομως, αυτά τα ξέρουμε. Ξέρουμε, δηλαδή, ότι ακόμα και οι διάφορες “επιμορφώσεις” που γίνονται έχουν ως ισχυρό (κάποιες φορές) αποκλειστικό στοιχείο, αυτό της υποταγής στην αντιδραστική προπαγάνδα της κυβέρνησης και του συστήματος, είναι δηλαδή συνήθως συμμορφώσεις!

Όμως υπάρχει και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό:

Ενώ η διημερίδα (που στην αρχή ήταν τριημερίδα) γίνεται ώρες 16.00-22.00, η ανακοίνωση του ΔΙΔΕ Πειραιά τελειώνει με την παρακάτω φράση:

“Η παρακολούθηση της Ημερίδας δεν είναι υποχρεωτική, αλλά κρίνεται ωφέλιμη για την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία. Θα τηρηθεί παρουσιολόγιο για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες και θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης είκοσι (20) ωρών.” 

Από πού κι ως που η “προαιρετική” συμμετοχή, κρίνεται “ωφέλιμη” και από ποιον κρίνεται έτσι;

Πόσο προαιρετική είναι μια συμμετοχή σε κάτι που θα τηρηθεί παρουσιολόγιο και θα δοθεί και… βεβαίωση συμμετοχής;

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους κινήσεις, στο σημερινό περιβάλλον που οι εκπαιδευτικοί είναι υπό καθεστώς πιέσεων να τρέχουν όλη μέρα και να συλλέγουν χαρτιά -ώστε να τους διαλύεται η ζωή υπό το βάρος της εργασιακής ανασφάλειας, αποτελούν έμμεσους εκβιασμούς που στοχεύουν και στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο των ανθρώπων. Και δεν βάζουμε εδώ άλλες ενδεχόμενες πιο άμεσες πιέσεις, μια πιθανότητα που θα διερευνήσουμε.

Ομως, δεν θα μας τρελάνουν! Δεν θέλουμε την προπαγάνδα τους, απορρίπτουμε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους. Δεν φτάνει που θα μας τρελάνουν με τις καθημερινές οξύτατες πιέσεις στην καθημερινή σχολική πραγματικότητα, θέλουν να μας τρώνε και τα απογεύματά μας για να ακούμε τις συστημικές κενολογίες.

Καλούμε στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να γυρίσουν την πλάτη σε όλη αυτή την πρακτική. 

Κανένας δεν είναι ούτε έμμεσα ούτε άμεσα υποχρεωμένος να… δώσει παρουσία στο παρουσιολόγιο της διοίκησης!

Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα πολύ συχνά ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανελλαδικες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία και να αντιμετωπίζουμε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια ως εφαλτήριο μιας επιστημονικής σταδιοδρομίας...
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Η «Φυσική» αρνητικότητα της Θετικής Κατεύθυνσης
Σαλάτα με φακές
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη
Η κλασική συνταγή για φακοσαλάτα, υγιεινή, θρεπτική και άκρως καλοκαιρινή περιέχει εκτός από τις φακές, τοματίνια ή ντομάτες, αγγούρι, κόκκινο...
Η πιο νόστιμη σαλάτα με φακές: Συνταγή από την Παλαιστίνη