ΕΛΜΕ Πειραιά, κινητοποίηση, ΔΙΔΕ Πειραιά
Κάλεσμα σε νέα κινητοποίηση για τις διώξεις εκπαιδευτικών σήμερα Δευτέρα 4/12 στις 13:00 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά 

Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, που έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA τον περασμένο Μάιο, κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να καταθέσουν σαν εγκαλούμενοι, στα πλαίσια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας, λες και πρόκειται για εγκληματίες.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη έχει και ο ίδιος ο ΔΙΔΕ Πειραιά, που κάλεσε στη διάρκεια της κινητοποίησης της ΕΛΜΕ έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου στις 10/5/2023, την Αστυνομία.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ενάντια στην νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Κάλεσμα σε νέα κινητοποίηση για τις διώξεις συναδέλφων τη Δευτέρα 4/12 στις 13:00 στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά (Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος, Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, κηρύσσουμε 2ωρη στάση εργασία 12:00-14:00)

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες σε κινητοποίηση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά ενάντια στην νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Τέσσερα μέλη του σωματείου μας, που έχουν παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση ενάντια στις εξετάσεις PISA τον περασμένο Μάιο, κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες να καταθέσουν σαν εγκαλούμενοι, στα πλαίσια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε ο εισαγγελέας, λες και πρόκειται για εγκληματίες.

Ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη έχει και ο ίδιος ο ΔΙΔΕ Πειραιά, που κάλεσε στη διάρκεια της κινητοποίησης της ΕΛΜΕ έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου στις 10/5/2023, την Αστυνομία, όπως έχουμε ήδη καταγγείλει.

Καλούμε τους συναδέλφους, τα σωματεία και τους φορείς του Πειραιά, την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, να εκφράσουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς και να καταδικάσουν την επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής των αγώνων μας, η οποία πάει χέρι-χέρι με την αντιεκπαιδευτική πολιτική της αξιολόγησης, της υποχρηματοδότησης της Παιδείας, της υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Που πάει «πακέτο» με την πολιτική της αδιοριστίας και ομηρίας δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, της καθήλωσης μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Μέσα Νοέμβρη κι έχουμε 157 κενά, 13 μαθητές/μαθήτριες του ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας δεν έχουν μεταφορικό μέσο από και προς το σχολείο, η κτιριακή κατάσταση πολλών σχολείων είναι  επικίνδυνη. Η ΕΛΜΕ δημόσια έχει καταγγείλει τα παραπάνω, χωρίς, μέχρι τώρα, να υπάρχει καμία παρέμβαση εισαγγελέα. Την ίδια ώρα, στα πλαίσια μιας κινητοποίησης της ΕΛΜΕ ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, που “γεννά” όλα τα παραπάνω, οι εκπαιδευτικοί καλούνται από την εισαγγελία να δώσουν εξηγήσεις...

Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός από τα  τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά, δύο ακόμα συνάδελφοι, μέλη του σωματείου μας κι αυτοί, διώκονται επίσης πειθαρχικά και ποινικά για συμμετοχή τους σε προσπάθεια διαδήλωσης στις 06.12.2020, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ενώ βρισκόταν σε ισχύ το αντιδημοκρατικής έμπνευσης μέτρο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Ταυτόχρονα, πλήθος ανάλογων διώξεων για πολιτικούς και συνδικαλιστικούς λόγους έχουμε σε ολόκληρη τη χώρα.

Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση δε θα καταφέρει να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου». Οι αγώνες του κλάδου μας για την Παιδεία των αναγκών μας θα δυναμώσουν, σε συντονισμό με όλο το λαό και τη νεολαία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΝΑ ΜΗ ΔΙΩΧΘΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ PISA-ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ 62 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 6/12/2020

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ΤΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

o-teachers-facebook_20.jpg
Οι εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών μετά τη σημερινή φάση προσλήψεων
Οι εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών μετά τις 289 προσλήψεις εκπαιδευτικών σε Ειδική Αγωγή και Γενική Εκπαίδευση
Οι εκκαθαρισμένοι πίνακες αναπληρωτών μετά τη σημερινή φάση προσλήψεων
iep_1.jpg
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα
Περισσότεροι/ες από 400 διευθυντές/τριες εκπαίδευσης, σύμβουλοι εκπαίδευσης και διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης...
ΙΕΠ: Σχεδιάζει πρόγραμμα επιμόρφωσης νέων εκπαιδευτικών που θα βασίζεται στο θεσμό του μέντορα