«Στη μεγαλύτερη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της χώρας υπάρχουν μόνο 9 οργανικές θέσεις»
Τ. Ρουμπής για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων: «Πρέπει να αποτυπώνουν τον αριθμό των πραγματικών αναγκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων»

Ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, Τάκης Ρούμπης, με σχετική του ανακοίνωση για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων ότι «ανάλογη διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο για σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι τότε εισηγήσεις αποδείχτηκαν «tabula rasa». Οι προτεινόμενες νέες οργανικές θέσεις παρέμειναν ένα όνειρο απατηλό και, ενδεχομένως, η καταγραφή τους, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εξυπηρετούσε προεκλογικές σκοπιμότητες!».

«Σε ό,τι αφορά στο θέμα της σύστασης των νέων οργανικών θέσεων οι εισηγήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αποτυπώνουν τον αριθμό των πραγματικών αναγκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων» τονίζει.

«Δεν είναι δυνατόν στην Α΄ Αθήνας, τη μεγαλύτερη Διεύθυνση της χώρας, να υπάρχουν π.χ. μόνο 9 οργανικές θέσεις ΠΕ91-Θεατρικής Αγωγής, 3 οργανικές θέσεις ΠΕ08-Καλλιτεχνικών, 22 οργανικές θέσεις ΠΕ07-Γερμανικών κλπ!» προσθέτει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας, με την υπ’ αριθμόν 143819/Δ1/14-12-2023 εγκύκλιό του, ζήτησε από τις Διευθύνσεις Π.Ε. να υποβάλουν, μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, τις εισηγήσεις τους σχετικά με τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων, σε όλους τους κλάδους, όπως αυτές προκύπτουν από τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΣΜΕΑΕ, την τελευταία τριετία (σχολικά έτη: 2021-2022, 2022-2023, 2023-2024), με παράλληλη υπόδειξη των σχολικών μονάδων προς κατανομή.

Ανάλογη διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί και τον περασμένο Φεβρουάριο για σύσταση νέων οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι τότε εισηγήσεις αποδείχτηκαν «tabula rasa». Οι προτεινόμενες νέες οργανικές θέσεις παρέμειναν ένα όνειρο απατηλό και, ενδεχομένως, η καταγραφή τους, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εξυπηρετούσε προεκλογικές σκοπιμότητες!

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η σύσταση νέων οργανικών θέσεων όλων των κλάδων, κυρίως ειδικοτήτων, αλλά και νηπιαγωγών λόγω της εφαρμογής της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης καθίσταται αναγκαία και είναι εκ των ουκ άνευ.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της σύστασης των νέων οργανικών θέσεων οι εισηγήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να αποτυπώνουν τον αριθμό των πραγματικών αναγκών λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Δεν είναι δυνατόν στην Α΄ Αθήνας, τη μεγαλύτερη Διεύθυνση της χώρας, να υπάρχουν π.χ. μόνο 9 οργανικές θέσεις ΠΕ91-Θεατρικής Αγωγής, 3 οργανικές θέσεις ΠΕ08-Καλλιτεχνικών, 22 οργανικές θέσεις ΠΕ07-Γερμανικών κλπ!

Αδήριτη και επιτακτική ανάγκη αποτελεί, επίσης, η σύσταση νέων οργανικών θέσεων που αφορούν στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση σε συνδυασμό και με την ίδρυση νέων δομών, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες αυτού του ευαίσθητου κομματιού της εκπαίδευσης.

Τάκης Ρουμπής

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kanakis
«Ελ Σαλβαδόρ της Ευρώπης»: Η νέα σκληρή ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και την ελληνική πολιτική πραγματικότητα
Ο Κανάκης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα και παραστατικές αναφορές, κάνει λόγο για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και στοχευμένη «επικοινωνιακή...
«Ελ Σαλβαδόρ της Ευρώπης»: Η νέα σκληρή ανάρτηση του Αντώνη Κανάκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ και την ελληνική πολιτική πραγματικότητα
καυσωνας
Ασυνήθιστα «καυτό» Αύγουστο «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα: Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα;
Τα προγνωστικά μοντέλα "δείχνουν" έναν ιδιαίτερα θερμό Αύγουστο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δείτε τι δείχνουν τα σενάρια του Copernicus και πώς...
Ασυνήθιστα «καυτό» Αύγουστο «βλέπουν» τα προγνωστικά μοντέλα: Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα;
οσομπουκο
Οσομπούκο με μελιτζάνες: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού
Το οσομπούκο, μαγειρεύεται με καλοκαιρινές μελιτζάνες και ώριμες ντομάτες, δημιουργώντας ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση και υφή.
Οσομπούκο με μελιτζάνες: Ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά και άρωμα καλοκαιριού