υπουργειο Παιδείας
Οι νέες οργανικές θέσεις θα έχουν ιδρυθεί πριν τη διενέργεια των Μεταθέσεων για το 2023-24

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας προγραμματισμένης συνάντησης που είχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) έγινε αναφορά στους λόγους που δεν ιδρύθηκαν νέες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ)

Ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ παρέθεσε τους παρακάτω λόγους:

Η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων απαιτεί χρόνο και εμπλέκονται και άλλα Υπουργεία πλην του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι νέες οργανικές θέσεις θα έπρεπε να δοθούν και για τη διενέργεια Μεταθέσεων και για κάτι τέτοιο δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια αυτή τη στιγμή.

Η προκήρυξη των Βουλευτικών εκλογών δημιούργησε νέες καθυστερήσεις.

Οι διεργασίες για την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων βρίσκονται σε ένα πολύ καλό σημείο αυτή τη στιγμή και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αισιοδοξεί πως πριν τη διενέργεια των Μεταθέσεων για το 2023-24 θα έχουν ιδρυθεί ώστε να δοθούν προς κάλυψη πρώτα εκεί και μετά στους νέους διορισμούς που θα προκύψουν, μιας και σύμφωνα με τη δέσμευση του ΥΠΑΙΘ μόνιμοι διορισμοί θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μέχρι την εξάλειψη της στρεβλής εφαρμογής του θεσμού του αναπληρωτή. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μεσόγειος
Μεσόγειος σε κρίση: Η άνοδος της θάλασσας απειλεί παράκτιες περιοχές
Η Μεσόγειος Θάλασσα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα του πλανήτη, αλλά και έναν κρίσιμο δείκτη της κλιματικής αλλαγής.
Μεσόγειος σε κρίση: Η άνοδος της θάλασσας απειλεί παράκτιες περιοχές
κινητο
Η ρύθμιση που αυξάνει τη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό σου
Μπορεί να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή και να αυξήσει σημαντικά τη διάρκεια λειτουργίας της συσκευής, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.
Η ρύθμιση που αυξάνει τη διάρκεια μπαταρίας στο κινητό σου
ΕΚΠΑ ΣΙΑΣΟΣ
Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας – Συνάντηση του Πρύτανη Γεράσιμου Σιάσου με την Πρόεδρο Melissa Gilliam στη Βοστώνη
Οι συνομιλίες αυτές αποτελούν σημαντικό ορόσημο για τη διαμόρφωση μιας δυναμικής και πολυδιάστατης συνεργασίας που αξιοποιεί τα συγκριτικά...
Το ΕΚΠΑ στο Boston University για ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας – Συνάντηση του Πρύτανη Γεράσιμου Σιάσου με την Πρόεδρο Melissa Gilliam στη Βοστώνη