[ΕΚΠΑ] Εκδήλωση γνωριμίας με τo παρά-ολυμπιακό άθλημα Boccia από το αθλητικό τμήμα ΦΜΕΑ
Αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2023
Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Γραφείου Αθλητικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας του ΕΚΠΑ, αθλητική εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία 2023 που τιμάται σε όλο τον πλανήτη προωθώντας τις ισότιμές ευκαιρίες, τον σεβασμό και την αποδοχή των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα εγκαίνια του αναβατορίου στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Γυμναστήριου φοιτητών σηματοδοτώντας την σπουδαιότητα της προσβασιμότητας σε κάθε χώρο και την ευαισθησία και τη σημασία που δίνει το ΕΚΠΑ σε αυτά τα θέματα. Η εκδήλωση είχε ως στόχο τη γνωριμία με το εντυπωσιακό και απαιτητικό παρολυμπιακό άθλημα του Boccia που παίζεται σε περισσότερες από 40 χώρες, από άτομα με εγκεφαλική παράλυση ή άλλη κινητική αναπηρία με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Boccia Παναγιώτης Σουλανής, Νικόλαος Κωνσταντόπουλος, Θεόδωρος Λιόντος με την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Γεωργίου Τζίμα.
 
Εκ μέρους της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία παρέστη ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Σηφάκης και η Ταμίας κα Ελένη Καλογεροπούλου.
 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν το αθλητικό τμήμα φοιτητών με αναπηρία του ΕΚΠΑ, το 4ο Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου, το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων καθώς επίσης φοιτητές – μέλη του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΕΚΠΑ.
 
Η έναρξη της εκδήλωσης περιλάμβανε σύντομες παρουσιάσεις των μαθητών για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθώς και την παρουσίαση των παρολυμπιακών αθλημάτων, ενώ παράλληλα το λόγο πήραν  φοιτητές του αθλητικού τμήματος ΦΜΕΑ, οι οποίοι παρουσίασαν βίντεο και συζήτησαν με τα παιδιά θέματα σχετικά με την αναπηρία και την προσβασιμότητα.
 
Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση και ανάλυση του Boccia και των κανονισμών του αθλήματος από τον κ. Γεώργιο Τζίμα, καθώς επίσης και επίδειξη τεχνικής του αθλήματος από τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας.
 
Τέλος, οι μαθητές και οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν και να δοκιμάσουν και οι ίδιοι το άθλημα. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του αθλητικού τμήματος Φοιτητών με Αναπηρίες (ΦΜΕΑ) κ. Κατερίνα-Ευαγγελία Κυριάκου απένειμε αναμνηστικά στους αθλητές και ανανέωσε το ραντεβού με την Εθνική Ομάδα Boccia για μελλοντικές δράσεις που σχεδιάζουν σε συνεργασία με την Προϊσταμένη του Τμήματος Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών ΕΚΠΑ  κα Σοφία Ευστρατίου. Επισημαίνεται ότι, με την καθοδήγηση του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων & Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητή κ. Ευσταθίου Ευσταθόπουλου και της Καθηγήτριας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και μέλους του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ, κ. Αθανασίας Σμυρνιώτου, η στήριξη του αθλητικού τμήματος φοιτητών με αναπηρία και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αναβάθμισης και της βελτιστοποίησης της ποιότητας της φοιτητικής ζωής των φοιτητών του ΕΚΠΑ.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΕΜΠΗ
Τέμπη: Εξοργιστικό περιστατικό σε σχολείο - Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των θυμάτων
Όταν οι μαθητές αντέδρασαν εκείνος κάλεσε την αστυνομία
Τέμπη: Εξοργιστικό περιστατικό σε σχολείο - Γυμνασιάρχης έσκισε λίστα μαθητών με τα ονόματα των θυμάτων