sxoleio
«Καμία συγχώνευση και κατάργηση σχολείου», ζητούν οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί Θεσσαλονίκης την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, αναφορικά με τη μεθόδευση της ΔΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τη συγχώνευση σχολείων.

«Ο ΠΔΕ Κ.Μ., ανέφερε πως οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις με βάση την εισήγηση της ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης  είναι στα πλαίσια της «ορθολογικής διαχείρισης» του μαθητικού δυναμικού  και του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα συμβάλλουν στην «αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης»!!  , για να καταλήξει  πως προχώρησε σε θετική εισήγηση για τις προτεινόμενες  συγχωνεύσεις», αναφέρει η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, καλούν τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για κοινές δράσεις, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις στις 6 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5-12-2023, παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΔΕ Κ. Μ. από τη Γ΄ΕΛΜΕ, Β΄ΕΛΜΕ, 
Α ΕΛΜΕ, συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικούς  και μαθητές του 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς ,ενάντια στη μεθόδευση από τη ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης  συγχωνεύσεων σχολείων της . (4ο ΓΕΛ με  και  17ο ΓΕΛ , 13ο ΜΕ  4ο Γυμνάσιο, 30ο με   12ο Γυμνασίο, 4ου και 5ου ΓΕΛ Καλαμαριάς) .

Στη συνάντηση μας με τον ΠΔΕ Κ.Μ , κ. Κόπτση ,ως  Γ΄ΕΛΜΕ-Θ, όπως  και οι εκπρόσωποι των άλλων ΕΛΜΕ και φορέων ,

•καταδικάσαμε απερίφραστα την προσπάθεια συγχώνευσης των  συγκεκριμένων σχολείων, καθώς  θα υπονομευθεί  η τακτική φοίτηση των μαθητών  τους, θα ενταθούν τα   φαινόμενα της εγκατάλειψης του σχολείου και  διεύρυνσης των ταξικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση, κυρίως σε περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένα κοινωνικά προβλήματα, θα πλήξουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, με μείωση του αριθμού των τμημάτων, μεγιστοποίηση του αριθμού των παιδιών στο τμήμα στα ανώτατα όρια με αρνητικές επιπτώσεις στα  μαθησιακά και παιδαγωγικά αποτελέσματα, θα επιφέρουν τεχνητό πλεόνασμα εκπαιδευτικού προσωπικού, κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών , μείωση του αριθμού των απαιτούμενων προσλήψεων εκπαιδευτικών ,ελαχιστοποίηση των λειτουργικών δαπανών. 

•Αναφερθήκαμε ειδικότερα στα σχολεία ευθύνης μας,  4ο ΓΕΛ και 4ο Γυμνάσιο Θες\νίκης , τεκμηριώνοντας αναλυτικά την αντίθεση μας στη συγχώνευση τους και ζητήσαμε  η ΠΔΕ ΚΜ.  να μην εγκρίνει – προτείνει – εισηγηθεί  καμία συγχώνευση σχολείου. 

Ο ΠΔΕ Κ.Μ., ανέφερε πως οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις με βάση την εισήγηση της ΔΔΕ Ανατολικής Θες\νίκης  είναι στα πλαίσια της «ορθολογικής διαχείρισης» του μαθητικού δυναμικού  και του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα συμβάλλουν στην «αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης»!!  , για να καταλήξει  πως προχώρησε σε θετική εισήγηση για τις προτεινόμενες  συγχωνεύσεις .Μάλιστα  έστειλε τη σχετική πρόταση , με τις  παρατηρήσεις του,  στο ΥΠΑΙΘΑ  από την προηγούμενη βδομάδα!, παρότι σήμερα 5-12, ήταν η καταληκτική ημερομηνία και παρότι δεν υπήρξε καμία εισήγηση από ΔΕΠ και Δημοτικό Συμβούλιο Θες\νίκης!

Η προσχηματική συζήτηση μαζί μας και μάλιστα εκ των υστέρων  , καθώς ήδη είχε αποστείλει τη θετική του εισήγηση και δίχως εξ αρχής να τοποθετηθεί ευθέως και ανοιχτά στα επίμονα ερωτήματα μας σχετικά με την εισήγηση του, αποτελεί τρανή απόδειξη πως οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις αποτελούν συνειδητή μεθόδευση κυβέρνησης,  υπουργείου και διοίκησης  στη λογική της εξυπηρέτησης της αντιεκπαιδευτικής  πολιτικής για την παιδεία, της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της πολιτικής της λιτότητας και των περικοπών στην εκπαίδευση , της προώθησης του  κατηγοριοποιημένου πολυδύναμου και «αυτόνομου» οικονομικά  σχολείου της αγοράς . 
Δε δεχόμαστε τετελεσμένα. Τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι αγώνες μας .

•Καλούμε  σε συντονισμό των εμπλεκόμενων ΕΛΜΕ , την Τετάρτη 6-12 για  κοινές δράσεις- παρεμβάσεις – κινητοποιήσεις.  

•Καλούμε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση και να συμβάλλει στην αποτροπή των συγχωνεύσεων. 

Ο κοινός αγώνας  με τη συνέχιση άμεσα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων (συγκέντρωση διαμαρτυρίας  στο ΥΜΑΘ, συνέντευξη τύπου, παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θες\νικης κ.α. )   εκπαιδευτικών,  μαθητών και γονέων  θα ακυρώσει κάθε απόπειρα συγχώνευσης!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή: Αυτά τα μπουκάλια έχουν 40.000 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tv_4.jpg
Η Newspeak της κυβέρνησης
«Η παράκαμψη του Συντάγματος για το άρθρο 16 είναι «μεταρρύθμιση», η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών είναι «διαφάνεια», το ξεπούλημα δημόσιας...
Η Newspeak της κυβέρνησης