revenge porn
Τα περιστατικά όλο και αυξάνονται

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά στο Ναύπακτο, αλλά και στο Ελληνικό, καθώς και με άλλες αναφορές για γυμνές φωτογραφίες στα σχολεία, έχει ανοίξει η συζήτηση για την προστασία των χρηστών του διαδικτύου και κυρίως των ανήλικων από τέτοιου είδους διαδικτυακές εφαρμογές αλλά και για τις κυρώσεις που επιβάλλονται στους δράστες.

Ο πρόεδρος του «internet now», Νίκος Βασιλάκος μίλησε σήμερα το πρωί (05/12) στο Mega:  «Το deep nude έγινε μόδα στα σχολεία γιατί δεν έχουμε ενημέρωση σωστή των παιδιών για το τι επιτρέπεται και τι όχι. Όποια φωτογραφία έχεις από Instagram, από TikTok, από οπουδήποτε, μπορείς να γδύσεις το υποκείμενο της φωτογραφίας. Εννοείται ότι είναι παράνομο και διώκεται ποινικά».

«Ο απεικονιστικός αλγόριθμος είναι ο πιο εξελιγμένος στην τεχνητή νοημοσύνη. Ό,τι έχει να κάνει με φωτογραφία είναι το πιο εξελιγμένο και γι΄ αυτό γίνονται πια πιστοποιήσεις μέσω εφαρμογών που βλέπουν το πρόσωπο και τη φωτογραφία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνει λέγοντας: «Γίνεται πληρωμή με κρυπτονομίσματα. Πληρώνουν με κρυπτονομίσματα εφαρμογές όπως είναι το deep nude που ξεγυμνώνει, με κόστος από 8 μέχρι 16 ευρώ, ένα σώμα. Αυτά τα χρήματα πηγαίνουν ή Ασία ή βαθιά Αμερική που δε φαίνεται ποιος είναι ο αποδέκτης. Αυτοί που αξιοποιούν την τεχνολογία του βαθύ γυμνού μπορούν και δείχνουν σε κάθε περίπτωση, πώς είναι το σώμα, για να μπορεί ο μαθητής να το διακινήσει μέσω κοινωνικών δικτύων που δεν είναι αναγνωρίσιμα και ανιχνεύσιμα».

«Η συμβουλή που έχουμε να δώσουμε σε όλους είναι να ξέρετε ότι όλα ανιχνεύονται και μπορούμε να βρούμε τα πάντα. Ας μην πιστεύει κανένας ότι μένει στο σκοτάδι».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα