Αναπληρωτές ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ποια προγράμματα θα «τρέξουν» στην Α' φάση προσλήψεων
Ενημέρωση για την Ειδική Αγωγή από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Για τα προγράμματα που θα τρέξουν στην Α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ, ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς Ε.Α.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σας ενημερώνει ότι το υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε και απάντησε στα ερωτήματα που είχαμε στείλει ενόψει των προσλήψεων των αναπληρωτών .

Συγκεκριμένα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σε σχέση με το ποια προγράμματα θα ξεκινήσουν κατά την Α φάση και αν θα δοθεί το σύνολο των πιστώσεων μας απαντήθηκε το εξής ::

Στην Α φάση θα τρέξουν τα προγράμματα που δόθηκαν και πέρυσι με τις νέες ονομασίες τους , στα οποία οι πιστώσεις για τις προσλήψεις των αναπληρωτών υπολογίζουν ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι , με μία αυξητική τάση .

Συγκεκριμένα στην Α φάση θα τρέξουν :

  • «Υποστήριξη ενιαίας συστηματικής φοίτησης και συμπερίληψης στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (προσλήψεις εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ ), σχολικά έτη 2022-2026», με κωδικό ΟΠΣ: 6001626, του Τομεακού Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή».

  • “Πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης διεπιστημονικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση” – Υποέργο 1 στελέχωση με παράλληλη στήριξή για τη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ και Υποέργο 2 πρόσληψη αναπληρωτών που αφορά αποκλειστικά για τη πρόσληψη αναπληρωτών για την απασχόλησή τους στα ΚΕΔΑΣΥ και στις ΕΔΥ.

Αίτημα μας ήταν να δοθούν όλα τα δηλωμένα κενά στην Ά φάση , η απάντηση που πήραμε ήταν ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι στην Ά Φάση να καλυφθούν όλα τα κενά που έχουν δηλωθεί από τις περιφερειακές διευθύνσεις .

Τα υπόλοιπα προγράμματα θα τρέξουν σε επόμενες φάσεις προσλήψεων .

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η δήλωση περιοχών υποβάλλονται από την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 έως και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συναυλία αλληλεγγύης
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας
Συναυλία αλληλεγγύης προς τους εκπαιδευτικούς
Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας