Εκπαίδευση

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμον δεν εκράτεις»

αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πώς παραβιάζονται οι διατάξεις της πρόσφατης εγκυκλίου με τις οδηγίες αναφορικά με την διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ –ΕΒΠ

Αναφέρομαι στην πρόσφατη (23 Οκτωβρίου 2023) αναφορά του Γενικού Γραμματέα (ΓΓ), του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) κ. Ι. Κατσαρού, με θέμα: «Οδηγίες αναφορικά με την διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ –ΕΒΠ σχολικού έτους 2023-2024» (Αρ. Πρωτ. 118991/ΓΔ5, ΑΔΑ: ΨΓΨΙ46ΝΚΠΔ-Μ8Λ).

Στο εδάφιο Δ.1. αναφέρεται: «Ο/Η οικείος/α Διευθυντής/ντρια Εκπαίδευσης καλείται να ολοκληρώσει τη διαδικασία κατάρτισης των πινάκων με τα ζευγάρια αξιολογητή – αξιολογούμενου, να προβεί στην ανάρτησή τους στην ειδική ψηφιακή εφαρμογή και να ενημερώσει σχετικά τους αξιολογητές και αξιολογούμενους.».

Στο εδάφιο Δ.3. αναφέρεται: «Ο/Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης, ως αξιολογητής, οφείλει μέχρι τις 10/11/2023 να δρομολογήσει και να εκκινήσει τη διαδικασία της παρ. 4 του άρθρου 11 της προαναφερθείσας Κ.Υ.Α. ώστε μέχρι τις 20/11/2023 να έχει εκκινήσει η διαδικασία παρατήρησης της πρώτης διδασκαλίας των εκπαιδευτικών της περιοχής ευθύνης του/της.».

Σύμφωνα με την κατακλείδα της αναφοράς: «Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ θα ενημερωθούν από τον/την οικείο/α Διευθυντή/ντρια Εκπαίδευσης για τον χρόνο εκκίνησης της διαδικασίας αξιολόγησής τους, ώστε να εισέλθουν στην ψηφιακή εφαρμογή - πλατφόρμα και να καταχωρίσουν τα προβλεπόμενα στοιχεία.»’.

Σήμερα, 22/11/2023, γνωρίζω Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες παραβιάζονται όλα τα παραπάνω.

Κι αυτό, μολονότι η ίδια αναφορά, στην ενότητα Α προβλέπει ότι: «Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης όλων των πεδίων με «εξαιρετικό», «πολύ καλό» ή «ικανοποιητικό» πόρισμα, τότε θα προχωρήσει η μονιμοποίησή των δόκιμων αναδρομικά από το χρόνο συμπλήρωσης της διετίας.», ενώ στην ενότητα Ζ υπενθυμίζονται πειθαρχικές ποινές

Η λέξη «αξιολόγηση» είναι εννοιολογικά επιβαρυμένη  και με τη στάση σας την επιβαρύνετε περαιτέρω!

Δρ Αργύρης Δ.Ψαλίδας

εκπαιδευτικός ΠΕ04.01

ΣΕΠ στο ΕΑΠ

Συντονιστής της επιτροπής Παιδείας της ΕΕΦ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση