Ε ΕΛΜΕ-Θ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. Κεν. Μακ., 1-11-2023
«Η αγωνιστική απάντηση του κλάδου φραγμός στον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις διώξεις»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ενημερώνοντας για την κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 14:00.

Αφορμή αποτελεί η εναντίωση στις πρόσθετες διώξεις που σημειώθηκαν τον ΔΔΕ Πειραιά.

Όπως τονίζεται, «Σε δύο νέες διώξεις συναδέλφων προχώρησε ο ΔΔΕ Πειραιά για τη δημόσια διατύπωση απόψεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής! Είναι συνέχεια και άλλων διώξεων στον Πειραιά. 7 συνάδελφοι διώκονται με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς». Δύο ακόμα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν πειθαρχικά την ίδια κατηγορία γιατί πριν τρία χρόνια το 2020 συμμετείχαν στην κινητοποίηση για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τους συνέλαβαν μαζί με άλλους 62 αγωνιστές)».

Μάλιστα, η συγκεκριμένη τακτική δεν είναι καινούρια, καθώς αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν και αποτελούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, προσπάθεια εκφοβισμού και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών.

Η ανακοίνωση

«Σε δύο νέες διώξεις συναδέλφων προχώρησε ο ΔΔΕ Πειραιά για τη δημόσια διατύπωση απόψεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής! Είναι συνέχεια και άλλων διώξεων στον Πειραιά. 7 συνάδελφοι διώκονται με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς». Δύο ακόμα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν πειθαρχικά την ίδια κατηγορία γιατί πριν τρία χρόνια το 2020 συμμετείχαν στην κινητοποίηση για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τους συνέλαβαν μαζί με άλλους 62 αγωνιστές).

Όλα αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Τον ΔΔΕ Πειραιά συναγωνίζονται και άλλοι ΔΔΕ.

  • Διώξεις εκπαιδευτικών στη  Διεύθυνση Α Αθήνας από τον ΔΔΕ κ. Νικολόπουλο: Δίωξη 3 εκπαιδευτικών του 4ου ΓΕΛ  Γαλατσίου, ενός του 1ο ΓΕΛ Φιλαδέλφειας επειδή έκφρασε την άποψή του για κενά στο σχολείο του, κλήση σε απολογία του διευθυντή του 19ου Γυμνασίου Αθηνών, κ.ά. 
  • Διώξεις εκπαιδευτικών στη ΔΠΕ Β΄ Αθήνας από τον ΔΠΕ Μπαμπαρούτση Χαράλαμπο: Παρέπεμψε  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο 3 συναδέλφισσες του Συλλόγου Π.Ε. «Ο Περικλής», επειδή αδυνατούσαν να παρέχουν τηλεκπαίδευση σε περίοδο της κακοκαιρίας.
  • Κλήση 4 καθηγητριών σε αστυνομικό τμήμα του Ρεθύμνου για να δώσουν εξηγήσεις για τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21/9, μετά από καταγγελία μαθητή!
  • Απαράδεκτη και αδικαιολόγητη  πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού Ηλία Σμήλιου, μέλος του Δ.Σ. του Ζ΄ΣΕΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ από την ΔΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμα της στέγης των συνανθρώπων του, συμμετέχοντας στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών.  
  • Την ίδια στιγμή επιδιώκεται από ΔΔΕ ανά την Ελλάδα με αυθαίρετες οδηγίες (ωράριο, αυθαίρετες εφημερίες, απασχόληση μαθητών, κ.ά.)  παραβίαση του 30ωρου εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο δόγμα «Νόμος και Τάξη». Είναι εκφοβισμός και προσπάθεια χειραγώγησης των εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ να επιβάλει με δικαστικές προσφυγές, αστυνομοκρατία στις διαδηλώσεις, αντισυνδικαλιστικούς νόμους, Χατζηδάκη και Γεωργιάδη.

Ο κλάδος μας έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να υπάρχει ελεύθερη συνδικαλιστική άποψη και δράση. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στις πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας. 

Απαιτούμεδιεκδικούμε να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις εκπαιδευτικών. Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, των απεργιών και των αγώνων.  Να καταργηθούν οι αντισυνδικαλιστικοί  νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Η τρομοκρατία και οι συνδικαλιστικές διώξεις δεν θα περάσουν! Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση»

Ε ΕΛΜΕ-Θ ΑΦΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. Κεν. Μακ., 1-11-2023

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα