Εκπαίδευση

Αξιολόγηση: Σε ισχύ η απεργία-αποχή που κήρυξαν 19 ΕΛΜΕ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ενημέρωση εκπαιδευτικών πό την ΕΛΜΕ Χανίων

Σε ισχύ βρίσκεται η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση που έχουν κηρύξει 19 ΕΛΜΕ, ενημερώνει τα μέλη της η ΕΛΜΕ Χαμίων. Παράλληλα η ΟΛΜΕ, για να καλύψει τους συναδέλφους που ανήκουν σε ΕΛΜΕ οι οποίες δεν έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις για συμμετοχή σε Απεργία - Αποχή, έχει προτείνει ένα «ενιαίο κείμενο» ως στρατηγική αντιμετώπισης της διαδικασίας της αξιολόγησης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η Απεργία – Αποχή που έχει κηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων, μαζί με άλλες 19 ΕΛΜΕ, από κάθε διαδικασία που συνδέεται με την αξιολόγηση, συνεχίζει να είναι σε ισχύ καθώς μετά τα εξώδικα που έχουν κατατεθεί σε ΔΔΕ και Υπουργείο δεν έχει γίνει καμία προσβολή από την Πολιτεία ώστε να κηρυχθεί η διαδικασία παράνομη.

Αποστέλλουμε τη Δήλωση που μπορούν ενυπόγραφα οι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν στη διεύθυνση της σχολικής μονάδας που υπηρετούν, ώστε να θεωρηθούν συμμετέχοντες στην Απεργία - Αποχή και να εξαιρεθούν.

Σε περίπτωση που αυτή η δήλωση έχει ήδη κατατεθεί σε προηγούμενο χρόνο, δεν χρειάζεται ανανέωση, άρα αφορά κυρίως νεοδιόριστους, συναδέλφους που έχουν αλλάξει σχολείο ή συναδέλφους που δε συμμετείχαν στην Απεργία – Αποχή και θέλουν να ενταχθούν.

 Υπενθυμίζουμε, μετά την κατάθεση του εγγράφου συμμετοχής στην Απεργία - Αποχή στην διεύθυνση του σχολείου, οι συνάδελφοι να καταγράφουν τον αριθμό πρωτοκόλλου. Να τονίσουμε ότι η απεργία – αποχή αφορά μόνο διοικητικά καθήκοντα που συνδέονται με την αξιολόγηση και δεν επιφέρει κάποια μισθολογική επίπτωση καθώς δεν μπορεί να επιμεριστεί ο χρόνος που απαιτείται για τη συγκεκριμένη διαδικασία σε σχέση με το εκπαιδευτικό έργο.

Η ΟΛΜΕ από τη μεριά της, για να καλύψει τους συναδέλφους που ανήκουν σε ΕΛΜΕ οι οποίες δεν έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις για συμμετοχή σε Απεργία - Αποχή, έχει προτείνει ένα «ενιαίο κείμενο» ως στρατηγική αντιμετώπισης της διαδικασίας της αξιολόγησης

 Η ΔΗΛΩΣΗ

Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία - αποχή που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ Χανίων, από κάθε διαδικασία ή ενέργεια που συνδέεται  με την άσκηση των καθηκόντων μας που αφορούν στις διαδικασίες συλλογικού προγραμματισμού  και υλοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, εσωτερικής αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης  και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων που προβλέπονται από τις διατάξεις της υπ’ αριθ. 108906/ΓΔ4/10.9.2021 (ΦΕΚ Β΄ 4189) απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας  και Θρησκευμάτων και κάθε άλλης κανονιστικής πράξεως που εκδόθηκε ή θα εκδοθεί κατ’ εφαρμογή και κατ’ εξουσιοδότηση των άρθρων 33, 34, 35 και 36 ν.4692/2020 και των άρθρων 56 έως 83 και 97 ν.4823/2021.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση