linou
Kατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ανακοίνωσε του τομεάρχες και τους αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ.

Τη «σκιώδη» κυβέρνησή του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσωπα που βρισκονται πολύ κοντά στον πρόεδρο του κόμματος αναλαμβάνουν θέσεις- κλειδιά, με την Ρένα Δούρου να αναλαμβάνει τον τομέα των Εξωτερικών, τον Ευάγγελο Αποστολάκη την Αμυνα, το Νίκο Παππά την Οικονομία και τον Χρήστο Γιαννούλη την Ανάπτυξη.

Η Αθηνά Λινού ορίσθηκε από τον πρόεδρο  του κόμματος, Στέφανο  Κασσελάκη , Τομέαρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, θέση την οποία κατείχε ο Νίκος Φίλης.

Αναπληρώτρια Τομέαρχης παιδείας τοποθετήθηκε η Ράνια Θρασκιά, θέση την οποία κατείχε η Μερόπη Τζούφη.

Η ανακοίνωση των τομεαρχών γίνεται στη σκιά του μηνύματος- τελεσιγράφου του κ.Κασσελάκη, που είχε προηγηθεί: Το μήνυμα ήταν "όποιος διαφωνεί, τίθεται εκτός ψηφοδελτίων".

Οι τομεάρχες, αναλυτικά:

 • Τομεάρχης Εξωτερικών: Ρένα Δούρου 
 • Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών- αρμόδιος για θέματα  Απόδημου Ελληνισμού: Όθων Ηλιόπουλος 
 • Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας: Ευάγγελος Αποστολάκης 
 • Τομεάρχης Εσωτερικών: Γιώτα Πούλου
 • Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών- αρμόδιος για Μακεδονία-Θράκη: Πέτρος Παππάς
 • Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών αρμόδια για θέματα διαφάνειας: Ραλλία Χριστίδου 
 • Τομεάρχης Οικονομικών: Νίκος Παππάς 
 • Τομεάρχης Ανάπτυξης: Χρήστος Γιαννούλης 
 • Τομεάρχης Υγείας: Ανδρέας Παναγιωτόπουλος
 • Τομεάρχης Παιδείας: Αθηνά Λινού
 • Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας: Ράνια Θρασκιά
 • Αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας αρμόδιος για τον αθλητισμό: Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
 • Τομεάρχης Πολιτισμού: Κυριακή Μάλαμα
 • Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη: Κώστας Μπάρκας
 • Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών: Χάρης Μαμουλάκης
 • Τομεάρχης Δικαιοσύνης: Γιάννης Σαρακιώτης 
 • Αν. Τομεάρχης Δικαιοσύνης αρμόδια για δικαιώματα & ισότητα: Έλενα Ακρίτα
 • Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων: Βασίλης Κόκκαλης 
 • Αν. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  αρμόδιος για την Κτηνοτροφία: Γιώργος Παπαηλιού
 • Τομεάρχης Εργασίας& Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιώργος Γαβρήλος 
 • Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής: Γιώργος Καραμέρος
 • Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας: Μίλτος Ζαμπάρας
 • Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας: Συμεών Κεδίκογλου
 • Τομεάρχης Πρόνοιας & Κοινωνικής Συνοχής: Κατερίνα Νοτοπούλου
 • Τομεάρχης Τουρισμού: Καλλιόπη Βέττα
 • Τομεάρχης Μετανάστευσης & Ασύλου: Νίνα Κασιμάτη 
 • Τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής: Αλέξανδρος Αυλωνίτης

Η στελέχωση των θέσεων τομεαρχών της Κ.Ο. και η άρνηση αρκετών βουλευτών να αναλάβουν θέσεις ευθύνης αποτέλεσε νέο σημείο τριβής στο ΣΥΡΙΖΑ

Βαρύ παραμένει το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νέο σημείο τριβής αποτέλεσε η στελέχωση των θέσεων των τομεαρχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανο Κασσελάκη να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση μετά την άρνηση αρκετών βουλευτών να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Μάλιστα, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατέστησε σαφές ότι όποιος υπονομεύει, όπως είπε, την ενότητα της Κ.Ο. δεν θα συμπεριληφθεί στα μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η δήλωση Κασσελάκη

Κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου ανακοινώθηκαν και οι τομεάρχες του κόμματος από τον Σ. Κασσελάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημαίνοντας ότι ο ίδιος έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου η σύνθεση των τομεαρχών «να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη». Ανέφερε μάλιστα ότι πυξίδα του είναι το μέλλον της σύγχρονης Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου. Υπενθύμισε δε ότι, όπως έχει εξαγγείλει, «η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο».

Την ίδια ώρα, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος». Συνεχίζοντας, κάλεσε τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις επικείμενες ευρωεκλογές να εγγραφούν στον iSYRIZA, ενώ δήλωσε ότι θα σταλεί φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη του κόμματος τις επόμενες ημέρες. «Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ».

Σημειωτέον, σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., ο Σ. Κασσελάκης θα προχωρήσει σε ανοιχτή ομιλία στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι με σύνθημα «Γίνε ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλεις».

Οι διαφωνίες

Η δήλωση Κασσελάκη προέκυψε μετά την άρνηση βουλευτών της μειοψηφίας να αναλάβουν πόστα στους τομείς κοινοβουλευτικής δουλειάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά και ο Μανώλης Καπνισάκης είχαν επικοινωνήσει με τους βουλευτές προκειμένου να χαρτογραφήσουν διαθέσεις.

Οι προερχόμενοι από την εσωκομματική αντιπολίτευση έχουν δηλώσει ότι η σύνθεση του νέου προεδρείου είναι μη ενωτική πρόταση, κυρίως λόγω του προσώπου του Παύλου Πολάκη, υπενθυμίζοντας παράλληλα τον «άκομψο» τρόπο αντικατάστασης των Θανάση Θεοχαρόπουλου και Στέργιου Καλπάκη από τις θέσεις του διευθυντή της Κ.Ο. και του εκπροσώπου Τύπου αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, στελέχη από τη μειοψηφία αναφέρουν ότι η δήλωση Κασσελάκη «ρίχνει λάδι στη φωτιά», ενώ επικαλούνται το άρθρο 39 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που είχε ψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία από το συνέδριο και προβλέπει τον τρόπο επιλογής των βουλευτών.

Σε δήλωσή της, το μέλος της Π.Γ. Αννέτα Καββαδία έστρεψε τα βέλη της εναντίον της νέας ηγεσίας του κόμματος δηλώνοντας ότι «το κόμμα έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό. Καταργήθηκαν μήπως και δεν το ξέρουμε;»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»
Κ. Μητσοτάκης στο TikTok για το επίδομα μητρότητας: Κρατική στήριξη για εννιά μήνες σε όλες τις μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται
Μητσοτάκης στο TikTok: «Επίδομα μητρότητας επί 9 μήνες για όλες τις μανάδες, ανεξάρτητα με το πού εργάζονται»