Thumbnail
Η ΕΛΜΕ, χαιρετίζει την παρουσία πολλών συναδελφισσών και συναδέλφων στα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων και τις/τους εύχεται καλή επιτυχία

Μια σύντομη αλλά περιεκτική περιγραφή των προβλημάτων της εκπαίδευσης στην Ξάνθη κάνει η τοπική ΕΛΜΕ, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η ΕΛΜΕ, χαιρετίζει την παρουσία πολλών συναδελφισσών και συναδέλφων στα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων και τις/τους εύχεται καλή επιτυχία.

«Ευχόμαστε και ελπίζουμε η αυξημένη παρουσία τους στα νέα αυτοδιοικητικά συμβούλια να είναι εξίσου αυξημένη και να συμβάλει στη λύση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τη δημόσια παιδεία»

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ξάνθης

Σε δύο μέρες καλούμαστε και οφείλουμε να ψηφίσουμε για τις νέες τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικές καθώς επηρεάζουν την καθημερινότητα μας σε όλα τα επίπεδα.  Σε σχέση με τα θέματα της εκπαίδευσης, υπενθυμίζουμε:

    • Οι δημοτικές αρχές έχουν την κυριότητα των σχολικών κτηρίων και ενισχύονται από το κράτος για τη συντήρηση και τα λειτουργικά τους έξοδα από ξεχωριστά κονδύλια. Τα περισσότερα κτίρια Β/θμιας εκπαίδευσης στην Ξάνθη στερούνται οικοδομικής άδειας, γεγονός που κάνει δύσκολη οποιαδήποτε σοβαρή παρέμβαση. Αίτημα της ΕΛΜΕ για έλεγχο ασφαλείας των σχολείων προς τις τεχνικές υπηρεσίες των δήμων έμεινε αναπάντητο από ΟΛΟΥΣ τους δήμους παρ’ όλες τις επανειλημμένες οχλήσεις μας και τα επανειλημμένα ατυχήματα ανά το πανελλήνιο. Το κτίριο του 4ου Λυκείου είναι «έτοιμο να ξεκινήσει» εδώ και 20 χρόνια. Σε κατάσταση παρόμοιας αναμονής και υποσχέσεων και το 8ο Γυμνάσιο και το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.
    •  Στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας είναι και οι μεταφορές των μαθητριών/ών, από και προς το σχολείο. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε σοβαρότατα προβλήματα με ελλείψεις, καθυστερήσεις, άβολα για τα παιδιά δρομολόγια. Ο σχεδιασμός των σχολικών μετακινήσεων μπαίνει στη μέγγενη του κόστους αλλά και των εξυπηρετήσεων των ιδιοκτητών  λεωφορείων και ταξί. Η ορεινή περιοχή μένει αποκλεισμένη από νυχτερινά δρομολόγια, λόγος, επίσης που οδηγεί και στη μεγάλη διαρροή.
    • Απουσία σύγχρονων πολιτιστικών και αθλητικών κέντρων.
    • Ανύπαρκτα προγράμματα μαζικού αθλητισμού σχεδόν σε όλους τους δήμους μας.
    • Ανεπαρκής διεκδίκηση προγραμμάτων που απευθύνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση και μπορούν αν χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιμόρφωση ενηλίκων αλλά και ενισχυτική διδασκαλία (πχ στο πλαίσιο προγράμματος ΤΕΔΑ για τα παιδιά από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού)
    • Καμία πρωτοβουλία να ενισχυθούν μορφωτικά οι λαϊκές οικογένειες μέσω κοινωνικών φροντιστηρίων και άλλων δομών που δε θα επιβαρύνουν τον πολίτη.
    • Ας μην ξεχνάμε τα σοβαρά θέματα υγείας, ανεργίας και περιβάλλοντος που οδηγούν τις νέες και τους νέους μας μακριά από τον τόπο τους.
     
Χαιρετίζουμε την παρουσία πολλών συναδελφισσών και συναδέλφων στα ψηφοδέλτια όλων των παρατάξεων και τις/τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ευχόμαστε και ελπίζουμε η αυξημένη παρουσία τους στα νέα αυτοδιοικητικά συμβούλια να είναι εξίσου αυξημένη και να συμβάλει στη λύση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τη δημόσια παιδεία.

ΕΛΜΕ Ξάνθης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που εκβίαζε την Ζέττα Μακρή - Πώς παγιδεύτηκε

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολεία Ηλιούπολης
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
«Ποτέ δεν φανταζόμουν πως το σχολείο του παιδιού μου θα έπρεπε να δώσω τόση μεγάλη μάχη»
Μια μητέρα μαθητή σε ειδικό σχολείο: «Μιλούν για «συμπερίληψη», για "στήριξη" και φέρονται σα να είναι τα παιδιά μας "βαλίτσες"
ptisi-aeroplano
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ
Μετά από 12 χρόνια προσπαθειών, τα υδροπλάνα συνδέουν τον Βόλο με την Αθήνα, προσφέροντας γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση — Πρώτη πτήση την Κυριακή 5/7
Βόλος – Αθήνα σε 31 λεπτά: Ξεκινούν πτήσεις υδροπλάνων της Hellenic Seaplanes με πτήσεις τσάρτερ