Η Ικαρία εκπέμπει SOS για την υγεία
Τραγικές παραμένουν οι συνθήκες υγείας στην Ικαρία για όλους τους πολίτες

Σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας αντιμετωπίζει και η Ικαρία σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας.

Όπως τονίζεται, «η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι προ των πυλών».

Το βασικό νοσοκομείο του νησιού εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις, ενώ αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας.

«Αρνούμαστε να  συμφωνήσουμε στο "πάμε κι όπου βγει, πάμε κι όποιος ζήσει". Δεν ανεχόμαστε να παίζονται οι ζωές των παιδιών μας κορώνα-γράμματα», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Εδώ και μήνες, σύλλογοι, φορείς, συνδικάτα και πλήθος πολιτών, έχουμε  κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας για το νησί μας.

Τί έχει αλλάξει όλο αυτό το διάστημα; Η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι προ των πυλών.

Το Νοσοκομείο στον Άγιο Κήρυκο εξακολουθεί να μην έχει βασικές ειδικότητες, όπως χειρούργο. Αναισθησιολόγος υπάρχει μόνο τις μισές μέρες του μήνα. Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί εδώ και μήνες. Δεν υπάρχει τμήμα αιμοδοσίας, ενώ από τις πέντε(5) ειδικότητες γενικής ιατρικής υπάρχουν μόνο δύο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στις εφημερίες.

Στην περιοχή των Ραχών, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, αφού η μοναδική γιατρός του, κατά τα άλλα πολυδύναμου ιατρείου Ραχών, αναγκάζεται να πηγαίνει σε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, αφήνοντας ακάλυπτη μια τεράστια περιοχή, με χιλιάδες κατοίκους. Εκτός του ότι έχει ξεπεράσει προ πολλού, τα ψυχολογικά και σωματικά της όρια , αυτή τη στιγμή, είναι σε νόμιμη άδεια, με ότι συνεπάγεται για τους κατοίκους των Ραχών.

Ο Μαγγανίτης δεν έχει γιατρό, ενώ πριν λίγο καιρό έφυγε ο γιατρός του Καρκιναγρίου και η θέση παραμένει ακάλυπτη. Στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου υπάρχει μόνο ένας παθολόγος κι ένας αγροτικός γιατρός, ενώ το ακτινολογικό συνεχίζει να μην βρίσκεται σε λειτουργία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, με δυναμικές κινητοποιήσεις, με διαμαρτυρίες, με εκδηλώσεις ενημέρωσης, με επικοινωνία με όλους τους υπεύθυνους: το μόνο που λάβαμε ήταν ψέματα, ειρωνείες και απειλές.

Αρνούμαστε να  συμφωνήσουμε στο "πάμε κι όπου βγει, πάμε κι όποιος ζήσει". Δεν ανεχόμαστε να παίζονται οι ζωές των παιδιών μας κορώνα-γράμματα.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε τα αυτονόητα για την Υγεία μας εν έτη 2023, οργανώνουμε τα βήματά μας, με επόμενο σταθμό την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Υγείας, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το προσεχές διάστημα.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους ιδιωτικού: Ξεκινούν 10/3 οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πετρουνιας
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: «Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
Ο «άρχοντας των κρίκων» επιβεβαιώνει την κλάση του με εξαιρετική εμφάνιση και δυνατή παρουσία στο παγκόσμιο στερέωμα της ενόργανης
Παγκόσμιο Κύπελλο Μπακού: «Ασημένιος» ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους
Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου
Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές του πετρελαίου – Προειδοποίηση από το Κατάρ για παγκόσμια ενεργειακή κρίση
Το Brent ξεπέρασε τα 93 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο υπ. Ενέργειας του Κατάρ προειδοποιεί για πιθανή διακοπή εξαγωγών και άνοδο έως τα 150 δολάρια
Ανεβαίνουν ξανά οι τιμές του πετρελαίου – Προειδοποίηση από το Κατάρ για παγκόσμια ενεργειακή κρίση