Η Ικαρία εκπέμπει SOS για την υγεία
Τραγικές παραμένουν οι συνθήκες υγείας στην Ικαρία για όλους τους πολίτες

Σοβαρά προβλήματα στον τομέα της υγείας αντιμετωπίζει και η Ικαρία σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Ικαρίας.

Όπως τονίζεται, «η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι προ των πυλών».

Το βασικό νοσοκομείο του νησιού εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπο με σοβαρές ελλείψεις, ενώ αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας.

«Αρνούμαστε να  συμφωνήσουμε στο "πάμε κι όπου βγει, πάμε κι όποιος ζήσει". Δεν ανεχόμαστε να παίζονται οι ζωές των παιδιών μας κορώνα-γράμματα», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

«Εδώ και μήνες, σύλλογοι, φορείς, συνδικάτα και πλήθος πολιτών, έχουμε  κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας για το νησί μας.

Τί έχει αλλάξει όλο αυτό το διάστημα; Η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη και το προδιαγεγραμμένο έγκλημα είναι προ των πυλών.

Το Νοσοκομείο στον Άγιο Κήρυκο εξακολουθεί να μην έχει βασικές ειδικότητες, όπως χειρούργο. Αναισθησιολόγος υπάρχει μόνο τις μισές μέρες του μήνα. Ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί εδώ και μήνες. Δεν υπάρχει τμήμα αιμοδοσίας, ενώ από τις πέντε(5) ειδικότητες γενικής ιατρικής υπάρχουν μόνο δύο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στις εφημερίες.

Στην περιοχή των Ραχών, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, αφού η μοναδική γιατρός του, κατά τα άλλα πολυδύναμου ιατρείου Ραχών, αναγκάζεται να πηγαίνει σε εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, αφήνοντας ακάλυπτη μια τεράστια περιοχή, με χιλιάδες κατοίκους. Εκτός του ότι έχει ξεπεράσει προ πολλού, τα ψυχολογικά και σωματικά της όρια , αυτή τη στιγμή, είναι σε νόμιμη άδεια, με ότι συνεπάγεται για τους κατοίκους των Ραχών.

Ο Μαγγανίτης δεν έχει γιατρό, ενώ πριν λίγο καιρό έφυγε ο γιατρός του Καρκιναγρίου και η θέση παραμένει ακάλυπτη. Στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου υπάρχει μόνο ένας παθολόγος κι ένας αγροτικός γιατρός, ενώ το ακτινολογικό συνεχίζει να μην βρίσκεται σε λειτουργία.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, με δυναμικές κινητοποιήσεις, με διαμαρτυρίες, με εκδηλώσεις ενημέρωσης, με επικοινωνία με όλους τους υπεύθυνους: το μόνο που λάβαμε ήταν ψέματα, ειρωνείες και απειλές.

Αρνούμαστε να  συμφωνήσουμε στο "πάμε κι όπου βγει, πάμε κι όποιος ζήσει". Δεν ανεχόμαστε να παίζονται οι ζωές των παιδιών μας κορώνα-γράμματα.

Συνεχίζουμε να απαιτούμε τα αυτονόητα για την Υγεία μας εν έτη 2023, οργανώνουμε τα βήματά μας, με επόμενο σταθμό την παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Υγείας, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί το προσεχές διάστημα.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητό τηλεφωνο
Η πράσινη κουκίδα στο κινητό: Το προειδοποιητικό σήμα που δεν πρέπει να αγνοείτε
Πώς δείχνει ότι κάμερα ή μικρόφωνο είναι ενεργά, πώς εντοπίζετε την εφαρμογή που τα χρησιμοποιεί και τι να κάνετε για να προστατέψετε τα δεδομένα σας.
Η πράσινη κουκίδα στο κινητό: Το προειδοποιητικό σήμα που δεν πρέπει να αγνοείτε
φασολαδα
Χειμωνιάτικη φασολάδα που δένει υπέροχα: Η εκδοχή με σελινόριζα και θυμάρι
Αρωματική, χυλωμένη και γεμάτη λαχανικά—μια παραδοσιακή συνταγή με σύγχρονη πινελιά που ζεσταίνει το τραπέζι.
Χειμωνιάτικη φασολάδα που δένει υπέροχα: Η εκδοχή με σελινόριζα και θυμάρι
γιαγια
101 χρονών και σηκώνει βάρη καθημερινά – Τα μυστικά της μακροζωίας της
Η Iñaxi Lasa από την Ισπανία έχει ζήσει έναν αιώνα γεμάτο προκλήσεις, από πολέμους και ασθένειες μέχρι προσωπικές περιπέτειες υγείας, και σήμερα, στα...
101 χρονών και σηκώνει βάρη καθημερινά – Τα μυστικά της μακροζωίας της